Slyman Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 Witam niedawno kupiłem sobie kartę pamieci SD 1Gb firmy Goodram. Odtwarzacz mp3 MPIO FL100 odkrył ją bezproblemu. Włożyłem kartę do czytnika kart w kompie i komputer spokojnie ją zobaczył. Jednakże pojawił się problem jak próbowałem cokolwiek na tą kartę nagrać. Pojawia się komunikat: "nie można skopiować .............................. nie można odnaleźć określonego pliku. Sprawdź, czy ścieżka i nazwa pliku są określone poprawnie." Co robić?? Odtwarzaczem już formatowałem tą kartę. Czy jest do wymiany? Dziękuję za wszelkie uwagi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chryst Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 sprawdz w innym czytniku. Mam podobny problem z kartą goodram 2GB SD W mini card reader moge tylko odczytywać pliki a zapis jest zabroniony Gdy przekładam do zintegrowanego czytnika (ricoh R5C832) w notebooku moge zapisywac ale wszystko dzieje się 2 razy wolniej od czytnika pod usb Np odczyt pod USB 10MB przy zintegrowanym 2MB Wspomnę iż pod [brzydkie określenie na linuksa]em również występuje problem z zapisem. Sprawdzałem jeszcze w starszym czytniku gdzie wstawiona jest karta 512MB SD i 2gigowej w ogóle nie wykrywa :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slyman Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 witam dzięki za odpowiedź. No to lipa. teraz nie wiem czy od gościa mam <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> kasę czy wypróbować jeszcze jedną kartę. Przez odtwarzacz widzi tą kartę i formatuje i nawet mogę coś nagrać, jednak po chwili się wiesza oprogramowanie do odtwarzacza. Odeślę do sprzedającego i poproszę o następną kartę, a jak będzie to samo to co wtedy? Czy wszystkie karty pamięci tak mają?? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...