niesforny Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 włączyłem dziś komputer (taki jak w sygnaturce), dostałem taki komunikat: "Warning! CPU has changed. Please re-enter CPU settings in the CMOS setup and remember to save before quit!" co się stało? sam się jakoś... przestawił? dodam jeszcze, że nic nie podkręcałem (jeszcze nie), nic nie zmieniałem w biosie od złożenia komputera. zajrzałem do biosu i cpu multiplier - 9. nie wiem jakie było wcześniej. może włączyć default settings w biosie? optymalne? ktoś ma jakiś pomysł? nie mam pojęcia co mogło spowodować ten komunikat. z góry dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 Ja bym sie nie przejmowal. Na poprzedniej mojej plycie w ciagu 2 lat jej urzytkowania tez mialem podobny komunikat, chyba dwa razy. Poprostu cos plycie sie pomieszalo. Zresetuj Bios zworka, ustaw def, zapisz, a pozniej znowu wejdz i ustaw sobie tak jak chcesz i bedzie git. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 Tak jak kolega wyżej mówi, nie ma się czym przejmować. A gdyby się to stało nagminne to pewnie baterie szlag trafił. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 (edytowane) włączyłem dziś komputer (taki jak w sygnaturce), dostałem taki komunikat: "Warning! CPU has changed. Please re-enter CPU settings in the CMOS setup and remember to save before quit!" co się stało? sam się jakoś... przestawił? dodam jeszcze, że nic nie podkręcałem (jeszcze nie), nic nie zmieniałem w biosie od złożenia komputera. zajrzałem do biosu i cpu multiplier - 9. nie wiem jakie było wcześniej. może włączyć default settings w biosie? optymalne? ktoś ma jakiś pomysł? nie mam pojęcia co mogło spowodować ten komunikat. z góry dziękuję za odpowiedzi. Bios zgłupiał i wywalił po prostu taki komunikat... Zrób to co pisz i już nie będzie wywalał żadnych komunikatów ;] Edytowane 13 Marca 2007 przez Free Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...