Skocz do zawartości
kulcik

Immobilajzer

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć. Mam Renault megane z 98 roku i w kluczyku immobilajzer....przy zakupie dostałem tylko jeden kluczyk , a tak się składa że moja dziewczyna wybiera się na kurs prawka i < jak dobrze pójdzie> będę potrzebował drugiego kluczyka:), Pytanie moje jest takie ..czy można dorobić kluczyk wraz z immobilajzeremb i jaki to może być koszt, oraz czy muszę mieć jakiś kod do tego kluczyka?:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziwne ze sie nie domagales drugiego kompletu kluczy przy zakupie.

w razie kradziezy auta mozesz nie dostac odszkodowania, gdyz firmy ubezpieczeniowe zadaja dwoch kompletow

Domagać się domagałem, ale poprzedni właściciel powiedział mi że on dostał tylko jeden kluczyk.....nie wiem czy kłamał czy nie , ale słyszałem że w niektórych modelach jest tylko jeden kluczyk ....poza tym mieszkam w Irlandii , tu nie kradną jak w Polsce:)<odpukać>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziwne ze sie nie domagales drugiego kompletu kluczy przy zakupie.

w razie kradziezy auta mozesz nie dostac odszkodowania, gdyz firmy ubezpieczeniowe zadaja dwoch kompletow

Ale zawsze można powiedzieć że jeden komplet był schowany w schowku w samochodzie :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale zawsze można powiedzieć że jeden komplet był schowany w schowku w samochodzie :lol:

Jeżeli Masz wykupione tylko OC to ilość kompletów kluczyków nie ma znaczenia, a w przypadku AC podczas składania wniosku padło pytanie o zapasowym komplecie kluczyków. Więc nie musisz sie o nic martwic .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Domagać się domagałem, ale poprzedni właściciel powiedział mi że on dostał tylko jeden kluczyk.....nie wiem czy kłamał czy nie , ale słyszałem że w niektórych modelach jest tylko jeden kluczyk ....poza tym mieszkam w Irlandii , tu nie kradną jak w Polsce:)<odpukać>

Moze nie kradną, ale napewno je palą, bo sie mlodziez nudzi.:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak kupowalem samochod w niemczech od prywatnej osoby to dostalem 3 komplety kluczykow (wszystkie z immobiliserem). skad pochodzi Twoje auto, domagaj sie kompletu, nawet od poprzednich wlascicieli. jak zlamiesz czy zgubisz to bedzie naprawde duzy problem!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi