wigrus Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 (edytowane) Ello all mam problem, chciałem sprawdzić napięcia miernikiem. Komp się wyłączył po włożeniu kabla z wentyla do molexa(wiem, że tak się nie robi :( ), chciałem włączyć i padaka. BIOS nie widzi dysku, system się nie uruchamia, Zmieniłem molexy, taśmy, reset BIOSu też nic nie daje. Wg mnie coś się stało z elektroniką, tylko co? Da się go uratować? Kumpel mówił, żebym odkręcił tą płytkę od spodu z tymi układami scalonymi, ale nie wiem co to da. Dysk sprawdzę u znajomego jeszcze. dysk na pata WD800JB Piszcie co tylko możecie, zrobię wszystko. Jak coś takiego było na forum to bardzo przepraszam, ale tak mi krzaczy wszystko, że ledwo napisałem tego posta. Edytowane 13 Marca 2007 przez wigrus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 Podejrzewam ze w ten sposób ubiłeś kontroler IO w dysku dlatego go nie wykrywa ( a czy kreci sie ? ) Podaj mi dokładny model dysku ( masz to napisane w takiej kwadratowej ramce) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wigrus Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 WD800JB-00JJC0 model A o co Ci dokładnie chodzi, czy się kręci? Talerze? Zaraz sprawdzę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...