Kolczu Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 (edytowane) Witam! Chciałbym dowiedzieć sie co mogę wyciągnąć z mojego kompa i za jaką cenę :P AMD 2500+ Barton MSI K7N2 Delta L 1GB RAM Kingston DDR-400 (miedziane radiatory są zamontowane na kościach) Radek 9600pro Zasilacz 400W Tracera chłodzenie dość wydajne ale głowy nie dam sobie za nie uciąć. Prosiłbym o porady i sugestie co ewentualnie dokupić, aby lepiej śmigał :P Pozdrawiam i z góry dziękuje. Kolczu. Edytowane 13 Marca 2007 przez Kolczu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 probowales juz go krecic? na tej plycie nie musisz sie obawiac o magistrale pci/agp na dzien dobry (dla swietego spokoju) do wymiany jest zasilacz. podaj temperatury Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 Nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi ale na wstepie sugeruje 2 rzeczy - wypieprzyc tracera przez okno i sciagnac miedz z pamieci... A teraz polecam sprecyzowac swoje mysli... <_< [ot] greg505 Te symbole plodnosci hebrajskich bogini w markach... Rozumiem ze testy trwaja albo poszly sie kochac? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 (edytowane) Te symbole plodnosci hebrajskich bogini w markach... Rozumiem ze testy trwaja albo poszly sie kochac? :PDobre ! Dobre ! [; Kolczu, napisz jakie masz chłodzenie na cpu, wywal te miedziane radiatory i tracera (jak już wcześniej Orgiusz wspomniał). Edytowane 13 Marca 2007 przez Venom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolczu Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 Kiedyś na oryginalnym wentylatorze wyciągnąłem go na 3200+ ale długo tak nie pochodził. Jeśli ktoś powie mi gdzie ewentualnie jakim programem to zaraz lookne. Jaki zasilacz proponujecie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 zaczac powinienes od przeczytania jednego tematu FAQ (Podkręcanie dla początkujących) http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=29395 z sygnaturki Orgiusz'a ;) [ot] te symbole plodnosci hebrajskich bogini...... zwiekszaja wyniki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolczu Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 (edytowane) Oki teraz przesiadlem sie do laptopa wiec moge posprawdzac wszystkie podzespoly. Zasilacz to Tracer MGB-500ATX wentylator jest blzej nie okreslonej mark. W razie potrzeby moge powklejac zdjecia poszczegolnych podzespolow. Pozdrawiam Obawiam sie ze nie bedzie prosta sprawa sciagniecie miedzy z pamiecie... Edytowane 13 Marca 2007 przez Kolczu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 W chlodzeniu konwencjonalnym masz napisane jak dokladnie sciagac. :P Chociaz na razie mozna to zostawic. OC masz w FAQ jak juz zaopatrzysz sie w odpowiedni zasilacz... Mozesz dac fotke wiatraka. I screena z 20 min dzialania sp2004@max heat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolczu Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 Zaraz podesle fotki wentylatora + zasilacza. Jaki dobry wentylator radzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 najpierw podaj tempertauty np. z programu Everest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolczu Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 Zasilacz Wentylator Procesor Screen z tego programiku zrobie jutro. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 wyczysc paste na procku i naloz ja poprawnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolczu Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 @up Jak będę mieć to nałożę lepiej :P Temp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 IMO zmień zasilacz na coś normalnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolczu Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 IMO zmień zasilacz na coś normalnego. Normalnego tzn? Jakies konkretne modele? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 wszystko zalezy od kwoty.... z uzywanych to polecam delta 350W za 29zl na allegro ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolczu Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 Najchetniej kupilbym cos co jest warte kupna tzn jest dobre i za rozsadna cene. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 czyli tak jak wyzej napisalem, do tego jest on prawie bezglosny;] tylko ma dosc krotkie kable (do big towera napewno sie nie nadaje) mam go w swoim zestawie, a jest on bardziej pradozerny ;) http://allegro.pl/item174115883_zasilacz_3...gwarancja_.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 http://allegro.pl/item172887794_delta_350w...es_fvat_ss.html IMO najlepszy wybór za tą cenę - moja siostra używa takiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 ten wiatraczek nawet niezly, pewnie sp wr 4 ;> , KIEEEEDYŚ u mnie na sA ciągnał bartona 2,8k+@ 2,5ghz przy 57* MAX ]:-> ps. styknie forton lub delta z allegro, jak chcesz tani zasilacz a jak chcesz cos lepszego to jakiegos topowera :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolczu Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 Sadze ze ten da rade :P Cos jeszcze mozecie mi doradzic w kwestii podkrecenia mojego zlomu :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 ten.... mam nadzieje ze nie mowisz o obecnym! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolczu Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 Jaki sugerujecie wentylator na procka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 Jaki sugerujecie wentylator na procka?Jakie masz na to fundusze ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolczu Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 W okolicach 100zl. Sadze ze Zalman 7000B Cu bylby nawet spoko Chyba jednak o tym zalmanie mogę pomarzyć tylko.. Nie wejdzie mi na plyte ;P Moglby ktos zaproponowac cos dobrego co wejdzie na msi k7n2 delte? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 (edytowane) Nie chcę nic mówić, ale zamiast wydawać 100 zł na chłodzenie do tego, sprzedaj bartona (za 150-250zł), płytę (ok 100zł), kup semprona 64 (100zł) lub athlona 64 (200), gb k8ns (100) (lub inną do kręcenia), freezera 64 (50) i jeszcze zostanie Ci sporo kasy, a sprzęcik znacznie wydajniejszy. Jak nie, to i tak nie pakuj 100zł na chłodzenie starego sprzętu, bo nie warto. Edytowane 14 Marca 2007 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chlebu Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 1. Kup zasilacz (YogiCK już Ci powiedział jaki). 2. Odkurz kompa elegancko bo masz sporo kurzu. 3. Chłodzenie procka zostaw na razie, kup porządną pastę (np Arctic Silver 5) i przesmaruj ją procka. 4. Zadbaj o wentylację budy i poukładaj kable, chyba, że już to zrobiłeś. 5. Poszperaj trochę na forum , jakieś FAQi poczytaj, a znajdziesz odpowiedzi na wiele pytań :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...