crategus Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 Witam, no i mam kolejny zal do Gigabajta... moze nie slusznie... Jak w tym ustrojstwie wymusic inne przerywania dla pci pod biosem- daje rozne irq a pod winda dalej widoczne sa stare, co jest grane? Tak jakby bios wogole nie mial na to wplywu... UPDATE: zmienilem temat na bardziej aktualny (patrz posty nizej) :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 Jeżeli to win 2k/XP to nic nie poradzisz i już. Ale nie ma się czym przejmować, bo te sys sobie chyba dobrze same robią, pod XP miałem wszytko na irq11, teraz na 2k mam to samo i wszystko hula. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crategus Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 aha, czyli honor gigabyta uratowany :P coz, myslalem, ze rozwiaze mi to problem sb live vs via... tzn przy divx zacina sie momentami dzwiek- pomyslalem sobie, ze byc moze jest to wina wspoldzielenia irq przez grafe i sb live (irq 16). instalowalem rozne via latency packi, nowe via service packi i nic... w grach jest wsjo git, wczesniej na ga-7vax bylo git, teraz na 7vaxp co jakis czas zacina... zmienialem fsb, zmienialem ustawienia dzwieku (przyspieszenie sprzetowe czy co tam), zmienialem ustawienia dla pci w biosie i [gluteus maximus]... jedyna rzecza, ktora rozni sie od poprzedniej konfiguracji (procz mobo) to to, ze teraz drivery do Live instaluja sie jako D000 lub B000... wczesniej mialem D400 i bylo git, ma to jakies znaczenie (moze tylko zbieg okolicznosci)? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paradokss Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 a więc u mnie jest ten sam problem mam płytę Gigabyta GA-7VA i winamp czy dzwięk w divx chwilami przycina tzn. co jakiś czas jest na krótko taki przyciety metaliczny bzzzzzzzz... Na poczatku myslałem że to konflikt sprzetowy grafy i sound blastera ponieważ płyta poustawiala wszystko na tych samych przerwaniach ale o dziwo gry chodzily bez problemu, pózniej pozamieniałem karty miejscami sieciowa tam gdzie sound blaster i przerwania zmieniły się kazda karta jest na innym przerwaniu a problem wystepuje nadal czyżby gigabyte dał ciala ? wszystko na to wskazuje , chyba ze ktos to już opanował ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crategus Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 to podobno problem live! vs VIA... probowalem juz roznych rozwiazan (jak widac) ale dalej kiszka :/ hehe jedynym tropem jaki mam jest to, ze wczesniej bylo (w sterownikach live!) D400, teraz jest D000 lub B000... nie wiem od czego to zalezy (???) i z czym to sie je :< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paradokss Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 kiedyś miałem płyte Gigabayta i byłem z niej bardzo zadowolony pozniej był ecs k7s5a i wbrew pozorom nigdy nie mialem z nia jakiś wielkich problemów malo tego to za sprawa wypowiedzi forumowiczów postanowiłem zmienic tego niedobrego ECS na Gigabyta i tu sie okazalo że z tą płyta są gorsze problemy niż z ECS. Powiem krotko gdybym wiedzial że tak będzie nie kupował bym tej płyty tylko został przy ecs-ie Chcę ostrzec innych przed podobną sytuacją . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crategus Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 ehhh, trudno sie nie zgodzic, biorac pod uwage problemy z fsb powyzej 166 na plytach z rev.1.2 gigabyte po prostu dal ciala :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yahu72 Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 Miałem kiedyś podobny problem(via;XP;sb live) Zacząłem od odinstalowania wszystkich sterów no i zacząłem wgrywać od nowa 1. stare servis packi poniżej 4.40 2. orginalne z płytki do sb live (później upgrade ze strony creative'a) No i zaczęło chodzić pięknie do czasu jak wgrałem VIA Hyperiona Tak więc problem chyba tkwi w VIA (wg mnie) Ale też Creative nigdy nie był za dobry w sterach. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paradokss Opublikowano 19 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2003 mam rozwiązanie tego problemu trzeba zainstalowac patch o nazwie via latacy fix patch tylko jest problem bo nigdzie nie moge go dorwac moze ktoś wie gdzie tego szukać ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 19 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2003 mam rozwiązanie tego problemu trzeba zainstalowac patch o nazwie via latacy fix patch tylko jest problem bo nigdzie nie moge go dorwac moze ktoś wie gdzie tego szukać ? Jeżeli wypuściła to VIA to www.viaarena.com Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crategus Opublikowano 20 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2003 jest na extremepc(chyba w gral.pl)- mi ten patch nic nie pomogl :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paradokss Opublikowano 20 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2003 tu macie skrót do tego patcha mi pomógł ale ten najsterszy official sa tam dwie bety ktore niestety nic nie dały. Proszę link http://www.extremepc.gral.pl/drivers/via/v...latency_019.zip Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...