NostradamuSek Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2016 (edytowane) Żaba ma wielosezonówki Kumho Solus Vier i jakieś tam cyferki, ale śniegu jeszcze nie było więc nie wiem jak się zachowują. Na mokrym trochę wątło jak typowe zimówki, na suchym i ciepłym jak zwykłe letnie, hałaśliwość trudna do oceny bo silnik i wydech zagłuszają powyżej 120 km/h. Na torze nie sprawdzałem, wyprztykałem się z Mixolu więc nijak na tor się pchać. Niby ta Michalinka jest naprawdę dobra... fuck, łamię się. Z jednej strony nie potrzebuję super zimówki, z drugiej, 40 tys rocznie kulam się po różnych drogach, ale głównie ałtosrady polskie i nie chciałbym być niemile zaskoczony. Nic, napiszę co wziąłem - WR D3, TS850 albo Crossa. Edytowane 13 Października 2016 przez NostradamuSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2016 Nie wziąłem Michalinek tylko dlatego, że nie było w rozmiarze który potrzebuję. Zachciało się egzotycznych modeli to teraz mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2016 (edytowane) Od tygodnia mam wsadzone Dębice HP2. Zrobione jakieś 600km i jestem lekko zaskoczony. Opona zarówno na suchym i mokrym trzyma się lepiej niż przyzwoicie. Wczoraj 2 stopnie intsnsywny deszcz i podczas mocnych hamowań oraz ruszań systemy nie świrowały dopiero przy awaryjnych hamowaniu odpalał się abs. Teraz czekam na śnieg. Szczerze to mógłbym polecić gdy nie fakt, że praktycznie są już niedostępne (a przynajmniej w moim rozmiarze 225/50R17) jak już się trafią jakieś to po 500zł za sztukę(ja ponad miesiąc temu buliłem 1140zł za komplet), a przy tej cenie to już można sobie wybrzydzać :lol: Edytowane 16 Listopada 2016 przez KAX_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soobek_PL Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2016 Ja zawsze kupuje sobie i innym z rodziny na www.polskihurtopon.pl ponieważ mają najniższe ceny oraz darmową wysyłke, a wybór opon to cała masa :D Ja u siebie mam zimówki od Vredestein, zajebiste opony na zime. Ponoć letnie mają jeszcze lepsze niż zimowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiG29 Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2016 Mam ochotę wypróbować takowe gumki ... miast dedyków zimowych. Ktoś używał/ Pisałem o nich w poście nr 491. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilokush Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2016 Pirelli SottoZero 2 Na suchym nawet na minusie bardzo dobrze. Na mokrym nawet przy 6-10 *C bardzo źle. ABS i kontrola trakcji aż szaleje. Na śniegu nie miałem okazji potestować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogdan92 Opublikowano 24 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2017 Ja od kilku lat jeżdżę na Continentalach TS850. Są niesamowicie przyczepne, zarówno na mokrym (na którym trzymają się dużo lepiej niż letnie Pirelli Cinturato P4), jak i na śniegu. Mieszkam w takiej okolicy, że bez dobrych opon ani rusz, a te bardzo dobrze spełniają swoje zadanie. Opony są bardzo miękkie co daje niezwykłe korzyści w zimowych warunkach i bardzo dobry komfort, natomiast na suchym asfalcie czuć przy gwałtowniejszych manewrach wyraźne opóźnienie i brak sztywności bocznej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 5 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2017 Ja zmieniłem w zeszłym tygodniu ultragripy 8 (205/55/16) na nokiany wr a4 (225/45/17). Różnica po przejściu z "jodełki" na asymetryczne- kolosalna w prowadzeniu na suchym. Na świeżym śniegu różnica tez zauważalna. Papierowo nokiany są głośniejsze (72dB vs 69dB)- ale w praktyce są bardziej ciche. Różnica w spalaniu- coś koło pół litra przy takim samym stylu jazdy- ale to chyba wina oporów toczenia, szerokości gumy i masy felunku z oponą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 5 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2017 (edytowane) Świetne porównanie... przesiadłeś się na oponę szerszą podobnej klasy wiec dziwne by było gdyby przyczepność była gorsza. Jak byś zamiast UG wsadził A4 ale szerokie 185 to ciekawe czy też by takie dobre były :P Edytowane 5 Lutego 2017 przez KAX_ 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 5 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2017 Świetne porównanie... przesiadłeś się na oponę szerszą podobnej klasy wiec dziwne by było gdyby przyczepność była gorsza. Jak byś zamiast UG wsadził A4 ale szerokie 185 to ciekawe czy też by takie dobre były :P A żebyś się zdziwił- porównanie ug8 205 do innych zimowek tej samej szerokości mam, waga auta się tez zgadza... I stwierdzam ze ug8 jest cienka w uszach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 5 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2017 Póki co to napisałeś porównanie 205 vs 225 i do tego się odnoszę. Szersza opona w 80% przepadków wypadnie lepiej nawet zimą ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2017 CSC5 - sztosik opona, zalozylem w poniedzialek i zrobilem 500km po trasie. W miarę cicha, bardzo dobrze wode odprowadza i klei od razu na zimno. Moj nowy numer 1 do duppowozów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2017 Ponoć bardzo szybko się zużywa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Paulo_ Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2017 Co myslicie o Uniroyalach rs 3? Obily mi sie o uszy jeszcze jakies Hankooki V12, ze podobno tez dobre. Ktos cos? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2017 Ponoć bardzo szybko się zużywa. Coś za coś, miękka opona zawsze będzie szybko schodzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReaspowN Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2017 Co myslicie o Uniroyalach rs 3? Mam te Uniroyale u siebie w syfiku. Przejeździłem na nich dwa sezony i póki co jestem z nich zadowolony. Zachowują się bardzo dobrze zarówno na suchej jak i mokrej nawierzchni. Raczej nie będziesz zawiedziony jak je kupisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2017 Sava Intensa UHP 2 wg. etykiety UE wypada bardzo dobrze. Ja co prawda na ten sezon jeszcze nowych opon nie potrzebuję, ale chciałbym już coś wybrać. Wymiar mam kosztowny bo 215/50 R17. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2017 (edytowane) Sava Intensa UHP 2 vel Dębica Presto UHP 2;Etykieta jest obiecująca, mam nadzieję że jakieś testy tej opony się pojawią vs droższe marki; Też czekam na testy nowości (również Fuld SportControl 2) bo na ten sezon pora na nowe 18" letnie; Edytowane 25 Lutego 2017 przez serwal4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2017 http://www.autobild.de/artikel/sommerreifentest-2017-225-50-r-17-5629291.html na razie hamowanie dali sava przeszła do finałowej 20 Sava Intensa UHP2 98 Y • Bremsweg nass: 38,3 Meter • Bremsweg trocken: 35,3 Meter • Gesamtstrecke: 73,6 Meter. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2017 (edytowane) W swojej VC Kombi dla R17 są przewidziane dwie opcjie. To co obecnie mam czyli 215/50 lub 225/45. Drugi rozmiar jest jest jakieś 20% tańszy. Edytowane 25 Lutego 2017 przez radiergummi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2017 tak bo 225/45/17 to typówka [jest to zamiennik dla popularnych 205/55/16] i dlatego tańszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2017 Co myslicie o Uniroyalach rs 3? Dość głośne, szybko się zużywają ale przyczepność zarówno na suchym jak mokrym jak na oponę tej klasy jest super. Miałem takie w makaronie i polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2017 (edytowane) Szukam cichych opon w rozsądnej cenie 245/40/18. Po wstępnych poszukiwaniach na polu bitwy zostały Barum Bravuris 3HM, Uniroyal Rainsport 3 i Fulda SportControl 2. Czy jest sens dopłacać praktycznie 50% do Uniroyal i Fulda w stosuku do Barumów, które to już mają naprawdę dobre opinie? W UK Mam Barumy za 60F, kiedy za Uniroyale i Fuldy trzeba już dać 90F+ EDIT: Jeszcze w sumie można dorzucić do listy SAVA Intensa UHP, bo ma opinie cichej, ale jest ledwie 10F tansza od Fuldy, to już bym raczej Fulde brał jak coś. Edytowane 26 Lutego 2017 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2017 No jak chcesz opony, które nie hamują na mokrym to bierz te Barumy. Tym bardzie do UK. Testy masz kilka postów wyżej. Jak mają być ciche to Fulda SportControl 2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2017 Szukam cichych opon w rozsądnej cenie 245/40/18. Po wstępnych poszukiwaniach na polu bitwy zostały Barum Bravuris 3HM, Uniroyal Rainsport 3 i Fulda SportControl 2. Czy jest sens dopłacać praktycznie 50% do Uniroyal i Fulda w stosuku do Barumów, które to już mają naprawdę dobre opinie? W UK Mam Barumy za 60F, kiedy za Uniroyale i Fuldy trzeba już dać 90F+ Mógłbyś chociaż przeczytać jeden post wyżej :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2017 Barumy i RS3 będą głośne, a link powyżej pomoże coś dobrać: http://download.autobild.de/dl/1825481/Sommerreifentest2017.pdf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2017 Mógłbyś chociaż przeczytać jeden post wyżej :lol: Dobra, dobra, chory dzisiaj jestem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilokush Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2017 Pirelli Snow Control 3 bardzo dobre opony. Na mokrej nawierzchni zachowują się bardzo dobrze. Swietne trzymanie boczne. Przy hamowaniu również. Na suchej jest niemal idealnie. Nie są też jakoś specjalnie głośne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2017 W piątek zużyte Michelin Pilot Sport 3 zostały zmienione przez Continental Premium Contact 5. Pierwsze wrażenia bardzo pozytywne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 10 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2017 W papierowej wersji najnowszego Autobilda jest już pełen test opon letnich. Wspomniana przeze mnie Sava Intensa UHP 2 zajęła 12 miejsce z najlepszym stosunkiem ceny do jakości. Szkoda, że Falken AZENIS FK510 nie występuje w rozmiarze 215/50 bo zajęła świetne 2 miejsce i również nie rujnuje portfela. Potem z ciekawszych jest również na 6 miejscu Fulda SportControl 2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...