Dziuby Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 Czy możecie mnie nauczyć jak się sprawdza łącze internetowe. Coś się wpisuje w wiersz poleceń wyskakuje czarny ekran a potem mnóstwo cyferek. Chciałbym zrozumieć, za co są one odpowiedzialne. Dobrze by było jak by ktoś zaprezentował przykład i opis Ostatnio był podobny temat, ale za skarby nie mogę go znaleźć, bo nie wiem, pod jakim hasłem go szukać. Prośba wielka, tylko mi nie dokopcie za temat, który dla wielu jest jasny, nie ma mi kto pomóc i wytłumaczyć. Dzięki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 :rtfm: Jeszcze nie zgłosiłem moderacji, ale google działąją dobrze - sprawdzałem przed chwilą <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 start>uruchom>cmd>ipconfig /? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 :rtfm: Jeszcze nie zgłosiłem moderacji, ale google działąją dobrze - sprawdzałem przed chwilą <_< troche wyrozumialości ;) fajny opis "problemu" ;) start uruchom wpisz cmd - enter wpisz tam: ipconfig /all na poczatek Ci wystarczy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 cmd-->ping onet.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 :rtfm: Jeszcze nie zgłosiłem moderacji, ale google działąją dobrze - sprawdzałem przed chwilą <_< A tak prosiłem, Przecież nie proszę o nic wielkiego, wystarczy podzielić się wiedzą Powtarzam jestem samoukiem nie mam obok siebie nikogo, kto by mi mógł pomóc jedyne miejsce to forum. Jeżeli ktoś jest mocny w zagadnieniu Internet to niech pomoże innym razem może sam będzie potrzebował pomocy. Są cyferki, czyli jest dobrze czy żle, jakby było źle to jak by to wyglądało i na co trzeba zwracać uwagę Tu sprawa jest jasna tu wpisałem ping dziuby.go.pl Możecie powiedzieć coś więcej. Z góry dziekuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 (edytowane) Na pierwszym screenie to odpowiedz na ping. Pierwszy ciag cyferek to adres IP. Kolejne "bajtow=32" to rozmiar pakietu, ktory jest wysylany jako ping. Mozna ta wartosc zmienic (nie pamietam jak), a w linuxi mozna ustawic taka wartosc (wieksza od 65535 bajtów), ze okresla sie wtedy mianem POD (Ping Of Death) - taki ping najczesciej zawiesza pingowany komputer (chyba tylko w sieci lokalnej). Kolejne to czas odpowiedzi podawany w milisekundach. Im mniejszy tym lepiej. Kolejne to TTL czyli Time_To_Live. Edytowane 14 Marca 2007 przez Martinii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 nie zapominajmy o komendzie tracert www.jakisadres.pl co do szybkiej analizy zawsze możesz skorzystac ze stron typu http://numion.com/ ale są one niestety niezbyt obiektywne następnie zawsze warto zaopatrzyc sie w jakies oprogramowanie wiec może znajdziesz cos ciekawego dla siebie na podstawowej stronie www.chip.pl życze powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wirus_ek Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Witam! Da sie sprawdzic po numerze kogos ip jakiema lacze internetowe?? tzn chodzi mi o pretkosci jakie moze ktos wyciagnac... bo wiem np ze ma internet np w tpsa... pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 tpsa ip jest zmienne ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wirus_ek Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 rzeczywiscie... :)ale na kazdym laczu???? ale mimo wszystko da sie takie cos sprawdzic?? pozdrawiam!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...