Agrest Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 Krotko i na temat chcę dobry zasilacz z pasywnym PFC no lekko rozwojowy (2xSATA i PCIe) do konfigu z podpisu czy ten może być ??? http://www.allegro.pl/item171926086_amacro...t_wa_wa_ss.html wiem że są inne - kupiłbym HK 350 AP ale wole nie ryzykować konfrontacji z UPS ... krótko i na temat z góry dziękuję za rady :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kater Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 Krotko i na temat chcę dobry zasilacz z pasywnym PFC no lekko rozwojowy (2xSATA i PCIe) do konfigu z podpisu czy ten może być ??? http://www.allegro.pl/item171926086_amacro...t_wa_wa_ss.html wiem że są inne - kupiłbym HK 350 AP ale wole nie ryzykować konfrontacji z UPS ... krótko i na temat z góry dziękuję za rady :) Niezła zasiłka, to praktycznie Modecom MC 400. Ale pamiętaj, że Amacroxy mają głupie oznaczenia i ten ma 400W maksymalnie, a 450W szczytowo. A śmierdziele z Allegro nie piszą o tym (przynajmniej ten akurat), a potem bzdolą że na tabliczce przecież jest napisane. Ale i tak Ci 400W starczy spokojnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrest Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 dzięki bardzo! wahałem się trochę ale teraz .. :) tak poczytałem co nieco nt temat 400 W w tej zasiłce teraz myślę czy brać zasiłke ze sklepu od siebie, z zenfista czy allegro (ze sklepu u mnie w mieście jeszcze mi nie odpowiedzieli :) ale chyba do zenfista będę najbardziej przekonany ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 zapraszam :) daj znać na gg - jakby co ponegocjujemy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrest Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 zapraszam :) daj znać na gg - jakby co ponegocjujemy :wink:hmm negocjacje zapamiętam i skorzystam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamek@ Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 Mam tego Amacroxa 350W i powiem tylko, że cichutki jest i pięknie działa...niestety miernika nie mam także szczegółów nie podam...pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 Witam.Ostatnio kupilem Amacroxa do komputera kolegi,za 158zl wlasnie z tej aukcji.Z czystym sumieniem polecam,jezeli chodzi o ten przedzial cenowy.Jest w miare cichy,napiecia trzyma wzorowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszek1905 Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 @ grzeg255 a mieżyłeś napięcia? mieżyłeś na max. jakie są napięcia? obciążałeś go mocno? też jestem zainteresowany tym Amacrox Warrior AX450-PNF (ale 450W), jak również biorę pod uwagę Huntkey 350 AP (za 199zł) Pentagram Silent Force PSF 460W (coś koło 170zł) i sam neiwiem który pójdzie najciszej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrest Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 dzięki Panowie !! utwierdziliście mnie w przekonaniu że to dobry wybór teraz tylko muszę przeprowadzić zakup i podzielę się wrażeniami :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrest Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 (edytowane) Witam ponownie miałem podzielić się wrażeniami więc są one następujące: 1. wygląd - robi wrażenie :) czarny wielki wentyl, długie kable i ... nalepka odwrotnie :D ale z tego co przeczytałem to producent tak robi wszystkie egzemplarze, oplot na głównym przewodzie jest raczej symboliczny gdyż jest za krótki ale nie jest to najważniejszy element zasilacza wbrew obiegowym opiniom łatwo odróżnić wtyczkę p4 aczkolwiek mogłaby być przypinana do 20pin 2. Napięcia - cóż jest w porządku na obydwu liniach 12 V są takie same 5V idle 5,15 stres 5,18 12V idle 12,15 stres 12,04 może marudzę ale w moim były feelu 12 V oscylowało między 12,0 i 12,03 3. Hałas - cóż "duży wiatrak - będzie ciszej" to niekoniecznie tak - wiatrak kręci się bardzo szybko rzekłbym za szybko, mimo iż temperatura w obudowie spadła o 3-4 stopnie to hałas wytwarzany przez zasilacz jest słyszalny. to nie jest to co codegen ale jest lekko głośniejszy od mojego starego feela z wiatrakiem 80 mm ułożonym pionowo przy wylocie. Dodam że w obudowie nie jest gorąco (30 st) gdyż wyciągiem powietrza zajmuje się AC TC 92 mm a z przodu jest 80 mm wiatrak nawiewający. Czy jestem zadowolony z zakupu?? z Zenfista bardzo :) tu pozdrowienia dla Marcina Ch. z zasilacza 4/5 ze względu na hałas Musiałem kupić zasilacz z pasywnym PFC a to jest chyba najlepszy wybór w tej cenie ( ModeCom 400 to to samo i kosztuje tyle samo ale ten jest czarny :D), jednak jeśli chcecie Kupić coś dobrego (@lukaszek1905) to chyba HK 350 AP będzie lepszy aha jestem maniakiem ciszy gdyż czasem śpię przy właczonym kompie a głowę mam całkiem jakieś 1,5 - 2 m od skrzynki :) Pozdrawiam wszystkich uczestniczących w temacie i dziękuję za wypowiedzi :) Edytowane 24 Marca 2007 przez Agrest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Pentagram byłby lepsiejszy chyba Silent Force PSF 460-P12S jest jednak robiony przez sirteca i ma dłuższe kable :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 wbrew obiegowym opiniom łatwo odróżnić wtyczkę p4 aczkolwiek mogłaby być przypinana do 20pinPo co? Chyba żeby do nieszczęścia doprowadzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrest Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 Po co? Chyba żeby do nieszczęścia doprowadzić.chodziło mi o wtyczkę 20 +4 :) źle się wyraziłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quattro Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 Pentagram byłby lepsiejszy chyba Silent Force PSF 460-P12S jest jednak robiony przez sirteca i ma dłuższe kable :) powiedziałeś że JEST JEDNAK ROBIONY PRZEZ SIRTECA, miałeś na mysli złą opinie o tym pentagramie czy dobrą?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 Ostatnio wszędzie w nowych zasilaczach widać GLN/HLN. Ste3an jest wniebowzięty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 powiedziałeś że JEST JEDNAK ROBIONY PRZEZ SIRTECA, miałeś na mysli złą opinie o tym pentagramie czy dobrą?? Do Pentagrama nic nie mam, a skoro robiony przez Sirteca to tym lepiej. Tamto wcześneijsze zdanie jest składniowo i stylistycznie kulejace :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 (edytowane) niebawem będzie sobie można na zenfist.pl pooglądac aktualne wnętrzności pentagramkow - zdjęcia są zrobione, czekają tylko na obróbkę. Poza tym pentagramy zawsze Sirtec trzaskał ;) Edytowane 25 Marca 2007 przez Zenfist Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karaś1990 Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Witam. Wiem, że odkopuje temat ale nie chciałem zakładać nowego. Mam pytanie, czy da się jakoś zmniejszyć obroty wentylatora w tym zasilaczu, ponieważ jak na 12cm-owy fan 1600-1700 to chyba troszkę dużo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Bez utraty gwarancji to raczej nie da rady (wymiana wentyla albo podpięcie go pod kontroler). Masz Freezer'a (alob jakiś inny wentyl o podobnej konstrukcji) na procku? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karaś1990 Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Boxowy cooler intela. Kurde bo zaczął buczeć:(, a w dodatku ze zmiennym natężeniem i jest to bardzo denerwujące. Nie da się kurcze jakoś tego bez utraty gwary? :D. No ale jak nie no to trudno, chyba poświęce tą gwarancję, nie jest to w końcu zasilacz za bajeczne pieniądze. Będzie pasował np Fander do tego??. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...