Skocz do zawartości
Agrest

Amacrox Warrior Ax450 Pnf ?

Rekomendowane odpowiedzi

Krotko i na temat

chcę dobry zasilacz z pasywnym PFC

no lekko rozwojowy (2xSATA i PCIe) do konfigu z podpisu

czy ten może być ???

http://www.allegro.pl/item171926086_amacro...t_wa_wa_ss.html

wiem że są inne - kupiłbym HK 350 AP ale wole nie ryzykować konfrontacji z UPS ...

krótko i na temat z góry dziękuję za rady :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krotko i na temat

chcę dobry zasilacz z pasywnym PFC

no lekko rozwojowy (2xSATA i PCIe) do konfigu z podpisu

czy ten może być ???

http://www.allegro.pl/item171926086_amacro...t_wa_wa_ss.html

wiem że są inne - kupiłbym HK 350 AP ale wole nie ryzykować konfrontacji z UPS ...

krótko i na temat z góry dziękuję za rady :)

Niezła zasiłka, to praktycznie Modecom MC 400. Ale pamiętaj, że Amacroxy mają głupie oznaczenia i ten ma 400W maksymalnie, a 450W szczytowo. A śmierdziele z Allegro nie piszą o tym (przynajmniej ten akurat), a potem bzdolą że na tabliczce przecież jest napisane. Ale i tak Ci 400W starczy spokojnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki bardzo!

wahałem się trochę ale teraz .. :)

tak poczytałem co nieco nt temat 400 W w tej zasiłce

teraz myślę czy brać zasiłke ze sklepu od siebie, z zenfista czy allegro (ze sklepu u mnie w mieście jeszcze mi nie odpowiedzieli :)

ale chyba do zenfista będę najbardziej przekonany ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ grzeg255

a mieżyłeś napięcia?

mieżyłeś na max. jakie są napięcia? obciążałeś go mocno?

też jestem zainteresowany tym Amacrox Warrior AX450-PNF (ale 450W), jak również biorę pod uwagę

Huntkey 350 AP (za 199zł)

Pentagram Silent Force PSF 460W (coś koło 170zł)

i sam neiwiem który pójdzie najciszej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ponownie

miałem podzielić się wrażeniami więc są one następujące:

1. wygląd - robi wrażenie :) czarny wielki wentyl, długie kable i ... nalepka odwrotnie :D

ale z tego co przeczytałem to producent tak robi wszystkie egzemplarze, oplot na głównym przewodzie jest raczej symboliczny gdyż jest za krótki ale nie jest to najważniejszy element zasilacza

wbrew obiegowym opiniom łatwo odróżnić wtyczkę p4 aczkolwiek mogłaby być przypinana do 20pin

2. Napięcia - cóż jest w porządku na obydwu liniach 12 V są takie same

5V idle 5,15 stres 5,18

12V idle 12,15 stres 12,04

może marudzę ale w moim były feelu 12 V oscylowało między 12,0 i 12,03

3. Hałas - cóż "duży wiatrak - będzie ciszej" to niekoniecznie tak - wiatrak kręci się bardzo szybko rzekłbym za szybko, mimo iż temperatura w obudowie spadła o 3-4 stopnie to hałas wytwarzany przez zasilacz jest słyszalny. to nie jest to co codegen ale jest lekko głośniejszy od mojego starego feela z wiatrakiem 80 mm ułożonym pionowo przy wylocie. Dodam że w obudowie nie jest gorąco (30 st) gdyż wyciągiem powietrza zajmuje się AC TC 92 mm a z przodu jest 80 mm wiatrak nawiewający.

Czy jestem zadowolony z zakupu?? z Zenfista bardzo :) tu pozdrowienia dla Marcina Ch.

z zasilacza 4/5 ze względu na hałas Musiałem kupić zasilacz z pasywnym PFC a to jest chyba najlepszy wybór w tej cenie ( ModeCom 400 to to samo i kosztuje tyle samo ale ten jest czarny :D),

jednak jeśli chcecie Kupić coś dobrego (@lukaszek1905) to chyba HK 350 AP będzie lepszy

aha jestem maniakiem ciszy gdyż czasem śpię przy właczonym kompie a głowę mam całkiem jakieś 1,5 - 2 m od skrzynki :)

Pozdrawiam wszystkich uczestniczących w temacie i dziękuję za wypowiedzi :)

post-21114-1174759443_thumb.jpg

post-21114-1174759474_thumb.jpg

post-21114-1174759490_thumb.jpg

post-21114-1174759518_thumb.jpg

post-21114-1174759540_thumb.jpg

Edytowane przez Agrest

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pentagram byłby lepsiejszy chyba Silent Force PSF 460-P12S jest jednak robiony przez sirteca i ma dłuższe kable :)

powiedziałeś że JEST JEDNAK ROBIONY PRZEZ SIRTECA,

miałeś na mysli złą opinie o tym pentagramie czy dobrą??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiedziałeś że JEST JEDNAK ROBIONY PRZEZ SIRTECA,

miałeś na mysli złą opinie o tym pentagramie czy dobrą??

Do Pentagrama nic nie mam, a skoro robiony przez Sirteca to tym lepiej. Tamto wcześneijsze zdanie jest składniowo i stylistycznie kulejace :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niebawem będzie sobie można na zenfist.pl pooglądac aktualne wnętrzności pentagramkow - zdjęcia są zrobione, czekają tylko na obróbkę. Poza tym pentagramy zawsze Sirtec trzaskał ;)

Edytowane przez Zenfist

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Boxowy cooler intela. Kurde bo zaczął buczeć:(, a w dodatku ze zmiennym natężeniem i jest to bardzo denerwujące. Nie da się kurcze jakoś tego bez utraty gwary? :D. No ale jak nie no to trudno, chyba poświęce tą gwarancję, nie jest to w końcu zasilacz za bajeczne pieniądze. Będzie pasował np Fander do tego??.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi