michomis Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 (edytowane) Dzien dobry po podlaczeniu monitora (lub telewizora kineskopowego) i uruchomieniu komputera wszystko jest w porzadku do czasu kiedy chce uruchomic instalator windows 98 (dysk jest obecnie czysty). zaraz jak uruchamia sie instalator obraz na monitorze znika i widac tylko OSD z napisem "...change signal timings". wiem co to znaczy ale nie sadze aby moj monitor Sony G500 Trinitron nie obslugiwal rozdzielczosci i odswiezan tej karty graficznej. trudno zreszta cos w karcie ustawic, skoro system nie zostal jeszcze postawiony. karta sprawna na 100%, przed chwila wyjeta ze sprawnego kompa z monitorem LG (niestety tam juz nie da sie wlozyc spowrotem bo poszedl na czesci). jak sobie z tym poradzic? reszta sprzetu: Celeron 1,7 Asus P4PE Elixir 128MB PC2100 Segate 20 GB ATA zasilacz...wstyd sie przyznac Edytowane 14 Marca 2007 przez michomis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cel1200 Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 monitor typu LCD? kumpel miał tez miał ta kartę i jak kopił LCD 19 to wywalało go przy w 3D. musiał zmienić kartę. tutaj problem pojawia sie dość wcześnie. radziłbym sprobować czy tak samo jest np. na FX 5200. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 Za czasow MX440 chyba jeszcze LCDekow nie bylo wiec wcale sie nie dziwie, ze cos sie wali to jeszcze przy windowsie 98 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozioolek Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2007 (edytowane) Sony G500 Trinitron to nie LCD :) Miałem kiedyś podobny problem . Sprawe załatwił zakup grafy pod PCI (S3). Na czas instalacji windowsa wpinałem monitor pod S3 na PCI a po instalce pod GeForca na AGP i tyle Edytowane 21 Marca 2007 przez kozioolek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turkina Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Sony G500 Trinitron to nie LCD :) Miałem kiedyś podobny problem . Sprawe załatwił zakup grafy pod PCI (S3). Na czas instalacji windowsa wpinałem monitor pod S3 na PCI a po instalce pod GeForca na AGP i tyle Po cholerę druga grafa instalkę odpala sie z setupcor.exe i po kłopocie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...