Skocz do zawartości
michomis

Gf 4 440 Mx Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Dzien dobry

po podlaczeniu monitora (lub telewizora kineskopowego) i uruchomieniu komputera wszystko jest w porzadku do czasu kiedy chce uruchomic instalator windows 98 (dysk jest obecnie czysty). zaraz jak uruchamia sie instalator obraz na monitorze znika i widac tylko OSD z napisem "...change signal timings". wiem co to znaczy ale nie sadze aby moj monitor Sony G500 Trinitron nie obslugiwal rozdzielczosci i odswiezan tej karty graficznej. trudno zreszta cos w karcie ustawic, skoro system nie zostal jeszcze postawiony.

karta sprawna na 100%, przed chwila wyjeta ze sprawnego kompa z monitorem LG (niestety tam juz nie da sie wlozyc spowrotem bo poszedl na czesci). jak sobie z tym poradzic?

reszta sprzetu:

Celeron 1,7

Asus P4PE

Elixir 128MB PC2100

Segate 20 GB ATA

zasilacz...wstyd sie przyznac

Edytowane przez michomis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sony G500 Trinitron to nie LCD :)

Miałem kiedyś podobny problem . Sprawe załatwił zakup grafy pod PCI (S3).

Na czas instalacji windowsa wpinałem monitor pod S3 na PCI a po instalce pod GeForca na AGP i tyle

Edytowane przez kozioolek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sony G500 Trinitron to nie LCD :)

Miałem kiedyś podobny problem . Sprawe załatwił zakup grafy pod PCI (S3).

Na czas instalacji windowsa wpinałem monitor pod S3 na PCI a po instalce pod GeForca na AGP i tyle

Po cholerę druga grafa instalkę odpala sie z setupcor.exe i po kłopocie :damage_wall:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi