Skocz do zawartości
Gość 05_03_1992

Bloczek Na Układy Zasilania Asusa P5n32, P5b Del, Oraz Strikera

Rekomendowane odpowiedzi

Gość 05_03_1992

Witam

http://www.mips-computer.de/images/p5n32_mos.jpg

Misiu podjąłby się budowy takiego bloczku, a jako, że nie jest przy nim dużo roboty myślę że nie przeciągałoby się to tak jak z bloczkiem na RAM :D oto lista kompatybilności:

- ASUS P5N32-SLI Deluxe

- ASUS P5N32-SLI SE Deluxe (Core 2 Duo / Extreme Unterstützung)

- ASUS P5N32-SLI Premium / Wifi-AP (nForce 590i)

- ASUS P5N32-E SLI (nForce 680i) *neu

- ASUS P5B Deluxe

- ASUS P5B Deluxe Wifi

- ASUS STRIKER Extreme *neu

czekam na wstępne zapisy na listę, misiu zdradzi wtedy ile wyceni jedną sztukę, oraz ile będzie trwała produkcja

pozdro

ja oczywiście jestem zainteresowany jedną sztuką (na p5b-e plus nie ma otworów montażowych nad układami nad prockiem)

CHęTNI:

Storm x2

hilfiger x2

narciarz x2

Heat x2

MisyoAsus p5w dh deluxe x2

Aresius x2

Bartolomius x1

lucek_lukasz x2

wozaq x2

ja x1

czekam na dalsze zgłoszenia !

Edytowane przez 05_03_1992

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko w tym jesteście dobrzy? w kopiowaniu czyichś pomysłów? zero własnej inicjatywy, psucje rynek ludziom odważnym :mur: . niech ten cały misiu15go pokaże co umie i sam stworzy coś oryginalnego i wydajnego żebym nie musiał kupować u niemców, sloweńców czy amerykanów. Wiem wiem zaraz posypią się głosy typu "nie takie proste" "wymaga solidnych funduszy" "brak osprzętu" itp. itd. Lub "nie każdego stać na... a jeśli jest możliwość zrobienia czegoś idento takiego samego, tylko przez pół taniej to dlaczego nie ..." a no dla tego że osoby wykorzystujące czyjeś pomysły dla budowania swojej pozycji są dal mnie po prostu złodziejami a do tego rozsławiają nasz kraj na styl chiński.

No to mi się dostanie :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mario7602 napisał(a):

tylko w tym jesteście dobrzy? w kopiowaniu czyichś pomysłów? zero własnej inicjatywy, psucje rynek ludziom odważnym :mur: . niech ten cały misiu15go pokaże co umie i sam stworzy coś oryginalnego i wydajnego żebym nie musiał kupować u niemców, sloweńców czy amerykanów. Wiem wiem zaraz posypią się głosy typu "nie takie proste" "wymaga solidnych funduszy" "brak osprzętu" itp. itd. Lub "nie każdego stać na... a jeśli jest możliwość zrobienia czegoś idento takiego samego, tylko przez pół taniej to dlaczego nie ..." a no dla tego że osoby wykorzystujące czyjeś pomysły dla budowania swojej pozycji są dal mnie po prostu złodziejami a do tego rozsławiają nasz kraj na styl chiński.

dobrze powiedziane.... ^_^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Martinii - jeśli ten blok skopiowałeś (przygotowałeś projekt i wystrugałeś) sam na własne potrzeby to gratuluję bardzo dobra robota jesteś w tym dobry i czas pomyśleć nad czyś własnym zrealizować się "twórczo"skończyć z powielaniem, natomiast jeśli zrobiłeś kilka kopii i "zarabiasz" na tym to realizacja siebie samego pod nazwą "złodziej" nie powinna być dla ciebie powodem do przechwalania się.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość 05_03_1992

@ mario7602

ehh.. zdjęcie oczywiście poglądowe, uważałem że wszyscy forumowicze używają mózgu do myślenia.. jednak się myliłem

zdjęcie poglądowe, chyba logiczne że konstrukcja będzie w 100% zaprojektowana i wykonana przez misia !! :damage_wall:

a swoją drogą bloczek na mosfety p5b nie jest czymś niezwykłym, tylko zwykłym kawałkiem miedzi z kanalikiem wewnątrz i dwoma króćcami :mur:

ależ skomplikowane... :huh:

czekam na dalsze zgłoszenia B-)

Edytowane przez 05_03_1992

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość 05_03_1992

ojoj no dobra, przyjąłem do wiadomości, PRZEPRASZAM :-| oświadczam iż kopia mipsa to nie będzie :damage_wall:

btw może mi ktos wyjasnic co jest niezwyklego w kawalku miedzi zeby go kopiowac ? :lol: to nie jest appoge gtx czy inne cuś gdzie trzeba przyznać jest nutka oryginału - design

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość 05_03_1992

bloczek na ramki już się kończy, dlatego napisałem że szczegóły niedługo jak misiek skonczy blok na RAM, i zapewne dlugo to trwalo nie będzie bo konstrukcja bloczka na mosfety jest bardzo prosta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pipanol-pl napisał(a):

znajac zycie skaczy sie podobnie tak samo jak na bloczku na ramki .... tylk ozbedna paplanina i nic wiecej ...

No jak tak dobrze znasz to zycie to jak to sie skonczyło z bloczkiem na ram? bo o ile wiem nic sie nie skonczyło, napewno bloczek zostanie doprowadzony do konca, jednak nie wszystko jest takie proste na jakie sie wydaje no i nie kazdy ma tyle czasu ile chciałby miec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

storm napisał(a):

hmmmmm wiec jak ktos podejmie sie tematu ????? bo tak generalnie to misiu nie powiedzial ani tak ani nie wiec nie wiem czy czekamy na cos milego :D czy poprostu dyskusja taka tylko pogladowa :???????

pozdr :)

Tak podejme sie tego tematu jednek napewno nie potrwa to tydzien lub dwa jak pewnie wiekszosc by chciała tylko długo dłuzej, najpierw musze skonczyc bloczki na ram a dopiero potem moge sie zabrac za ten projekt B) Edytowane przez Misiu15go

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Misiu15go napisał(a):

Tak podejme sie tego tematu jednek napewno nie potrwa to tydzien lub dwa jak pewnie wiekszosc by chciała tylko długo dłuzej, najpierw musze skonczyc bloczki na ram a dopiero potem moge sie zabrac za ten projekt B)

no i spoko to chcialem usłyszec tak wiec czekam z niecierpliwoscia i pewnie nie tylko ja :D

pozdr :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Misyo napisał(a):

Ale czy na P5W DH tez przypasuje?"

Jeśli pasują to ja też wezmę 1 sztukę ale zależy w jakiej cenie.

edit; to ja dziękuję

Edytowane przez Tuning-komp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi