Gość [RONIN] Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 Witka. Potrzebuję kilka rad gdyż dotyka mnie mały problem. Chciałbym przechwycić obraz który idzie do monitora. Może to brzmi troszkę skomplikowanie ale dokładnie to chcę bez strat w szybkości komputera nagrać obraz który generuje komputer. Celem jest nagranie frag movie z pewnej gry. FRAPS i tego podobne nie zdają egzaminu gdyż ostro zamulają kompa (chyba że jest jakaś tajemnicza sztuczka o której nie wiem ale wątpię). Za wszelakie oznaki pomoc bardzo dziękuje. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 Ja mam włączony plugin w Rivie i żadnych spadków nie zanotowałem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 Ja mam włączony plugin w Rivie i żadnych spadków nie zanotowałem ;)Plugin => chętnie się dowiem coś więcej na jego temat :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 Poczytaj na forach CSowych i quake-owych przede wszystkim. pliki .DEM (itp) mozna przerabiac na pojedyncze klatki JPG, a nastepnie skladac je do avi. Jesli znajdziesz sposob na bezstratne przechwytywanie obrazu z kabla od monitora, to daj mi znac, bo pewnie w ten sposob bedzie mozna ominác HDMI :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 Więc tak. Włączasz w Rivie Monitoring po czym ukazuje ci się takie okno: klikasz Setup i otwiera się to: Szukasz Framerate i zaznaczasz haczykiem ;) Nastepnie naciskasz Setup (nie wiem czemu u mnie sie nie podswietliło :blink: ) i tam w opcjach zaznaczasz show in OSD ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 (edytowane) wodnik ale przeciez nie chodzi o wyswietlenie liczby klatek na sekunde a o zgranie obrazu na dysk ;) kiedys uzywalem czegos innego niz fraps, byly mniejsze straty wydajnosci tylko jak sie ten program nazywal.............................. hmmm GameCam ;) Edytowane 15 Marca 2007 przez greg505 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 A to sry :D A tak sie starałem.. Chciałem pomóc :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 a na 2 kompy? bo zjednym chyba ciezko bedzie :\ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 na jednym ciemno widzę... na dwóch.. można jeden TVout podpiąc pod TV in w drugim :). Nie wiem czy są wejścia TVin na kartach graficznych ale na tunerach na pewno są... W najprostszym rozwiązaniu.. ustawiasz zewnętrzną aparato-kamerę i nagrywasz ekran :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 wodnik ale przeciez nie chodzi o wyswietlenie liczby klatek na sekunde a o zgranie obrazu na dysk ;) kiedys uzywalem czegos innego niz fraps, byly mniejsze straty wydajnosci tylko jak sie ten program nazywal.............................. hmmm GameCam ;) GameCam bardzo fajnie działa. Jest z pewnością kilka razy mniej zasobożerny niż Fraps (pewnie potrafi korzystać z dwóch rdzeni i dlatego jest taka różnica :P). Niestety, nie ma różny bez kolcy. Za program trzeba zapłacić i to nie mało (90$) więc filmy są 'oznakowane'. Czy ktoś zna jakieś inne programy tego typu? PS. Dwóch kompów nie mam, niestety a bawienie się w analogową kamerę sobie daruje bo już widzę jakoś nagrania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 Pozostaje Ci dłubanie w plikach .dem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 Pozostaje Ci dłubanie w plikach .demProblem jest tylko tego typu że chcę nagrywać pliki z gry Battlefield 2 gdzie nie ma plików *.dem :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 ten program z dwoch jajek nie korzysta (albo nic o tym nie wiem) duza roznice zauwazylem na swoim sprzecie ;) a co do oznakowania filmu to rzeczywiscie zostaje ;) pobaw sie frafsem, a szczegolnie liczba zapisywanych klatek na sekunde Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 Wracając jeszcze do GameCam'a. Ja wywalić ten denerwujący 'podgląd' nagrywanego materiału? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 mówiąc ".dem" miałem na myśli przykład. Zobacz na forach o B2 jak chłopaki nagrywają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 ' date='15 mar 2007, 21:58' post='2540470'] Wracając jeszcze do GameCam'a. Ja wywalić ten denerwujący 'podgląd' nagrywanego materiału? nie mam obecnie go zainstalowanego ale o ile mnie pamiec nie myli, sluzy do tego jakis klawisz funkcyjny przejrzyj help/manuala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 nie mam obecnie go zainstalowanego ale o ile mnie pamiec nie myli, sluzy do tego jakis klawisz funkcyjny przejrzyj help/manuala Kurcze faktycznie. F4 'gasi' okienko. Wielkie dzięki za przekazanie mi wiedzy o tym programiku. Trudno, jakoś się przemęczę z tym 'bonusem'. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 nie wiem jaka karte obecnie posaiadasz (r9550?) ale moze na czas nagrania pozycz od kogos jakiegos 'potworka', doloz ramu i juz tak zle nie bedzie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 nie wiem jaka karte obecnie posaiadasz (r9550?) ale moze na czas nagrania pozycz od kogos jakiegos 'potworka', doloz ramu i juz tak zle nie bedzie ;) Jeszcze jest R9550 ale czekam aż w mojej hurtowni pojawi się dostawa GeForców 7600GS od Palita :P He, pojawiła się kolejna śmieszna sprawa :) Kiedy chce nagrać coś z Battlefiled'a podczas rozgrywki online wywala mnie PB myśląc że używam jakiś cheatów. Dobre sobie ale z drugiej strony to duży problem dla mnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...