Kosher Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 Mowa o CCR przy extremalnym OC. Wykrecilem oda proce dosc wysoko, przy czym PIV w domu a XP- ka w specjalnych warynkach. Oba wyniki tutaj. http://ccr.podkrecanie.sky.pl/wyniki.php?page=0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 cheche fajny wynik, 4 ósemki fajne, potwierdza to że do krecenia są intele Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novy Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 ..moze i do krecenia tak, ale 2 GHz Athlona vs 2.86 GHz P4 wynik prawie identyczny a roznica 860 MHz :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 ..moze i do krecenia tak, ale 2 GHz Athlona vs 2.86 GHz P4 wynik prawie identyczny a roznica 860 MHz :lol: Problemem jest dla Ciebie te 860Mhz :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novy Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 ..moze i do krecenia tak, ale 2 GHz Athlona vs 2.86 GHz P4 wynik prawie identyczny a roznica 860 MHz :lol: Problemem jest dla Ciebie te 860Mhz :?: Nie, czemu. Fakt ze lepzy wynik na p4 (48 punktow :wink: ) ale tu jest konkretny przyklad ze zegar i wydajnosc nie ida w parze :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 Biorac pod uwage PIV i Athlona na pewno nie ida w parze. Chodzilo mi o to zeby pokazac co moze najtanszy Northwood w odniesieniu do jednego z najdrozszych XP-kow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novy Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 Racja bo ten model p4 kreci sie codownie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 Racja bo ten model p4 kreci sie codownie :)jako jedyny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 Ale cena 1.6A i XP2000 tez nie idzie w parze :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 3 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2002 Co tu duzo gadac. AMD jest za murzynami jakies 105 lat. Nic mnie nie obchodzi przy kupnie procka, ze Athlon XP ma mniejsze taktowanie a PRAWIE dogania Intela wiekszego o 900 Mhz. Ide do sklepu chce miec potwora i biore to co szybsze, a nie to co sie wlecze z tylu z mniejszym zegarem. vTym bardziej, ze 1.6A jest tani jak barszcz ukrainski. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cana Opublikowano 3 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2002 Co tu duzo gadac. AMD jest za murzynami jakies 105 lat. Nic mnie nie obchodzi przy kupnie procka, ze Athlon XP ma mniejsze taktowanie a PRAWIE dogania Intela wiekszego o 900 Mhz. Ide do sklepu chce miec potwora i biore to co szybsze, a nie to co sie wlecze z tylu z mniejszym zegarem. vTym bardziej, ze 1.6A jest tani jak barszcz ukrainski.jak bierzesz najszybsze / MHz mania :) też mnie co jakiś czas dopada / to ok, ale jesli tylko interesuje Cie kryterium wydajność to wiesz co napiszę :) a tak BTW to nie masz jeszcze dosyć ? mimo iż jestem od długiego czasu userem procków amd to nie psioczę na intela i nie próbuję na siłe forsować wątpliwych argumentow / ok p4 1.6a kręci się ładnie, najszybszy jeśli chocdzi o zegar jest też intel / na razie :twisted: / ale cięzko nie zauważyć że wolniejszego proca można dużo pary wycisnąć przy przemyślanej architekturze i tu Cię boli? pozdro ps a jak mi się amd znudzi to moe qpię intela :) ale teraz to na młotki czekam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 3 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2002 różnica między tymi dwoma prockami jest w granicach błędu.Sam na swoim wiele razy zapuszczałęm ccr i różnice sięgały 150-200 ptk,chociaż zapuszczałem go zawsze 3 krotnie.Więc stwierdzenie że pIV jest szybsze wydaje się nie być pewna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 3 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2002 Co tu duzo gadac. AMD jest za murzynami jakies 105 lat. Nic mnie nie obchodzi przy kupnie procka, ze Athlon XP ma mniejsze taktowanie a PRAWIE dogania Intela wiekszego o 900 Mhz. Ide do sklepu chce miec potwora i biore to co szybsze, a nie to co sie wlecze z tylu z mniejszym zegarem. vTym bardziej, ze 1.6A jest tani jak barszcz ukrainski.jak bierzesz najszybsze / MHz mania :) też mnie co jakiś czas dopada / to ok, ale jesli tylko interesuje Cie kryterium wydajność to wiesz co napiszę :) a tak BTW to nie masz jeszcze dosyć ? mimo iż jestem od długiego czasu userem procków amd to nie psioczę na intela i nie próbuję na siłe forsować wątpliwych argumentow / ok p4 1.6a kręci się ładnie, najszybszy jeśli chocdzi o zegar jest też intel / na razie :twisted: / ale cięzko nie zauważyć że wolniejszego proca można dużo pary wycisnąć przy przemyślanej architekturze i tu Cię boli? pozdro ps a jak mi się amd znudzi to moe qpię intela :) ale teraz to na młotki czekam I za to AMD nalezy Sie chwala. Wyciska z procka znalezionego w jaskini takia szybkosc - to mi sie podoba. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cana Opublikowano 3 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2002 w jaskinii? :) jak uważasz projekty alphy / ev6/ nextgena / chyba tak się ta firma zwała/ za jaskiniowe to jak nazwiesz p3/ toć to lekko przerobione pentium pro czyli baaardzo stary projekt tak samo jaskiniowy/ dopiero p4 jest czymś nowym / i jak na razie poza zegarami to qleje optymalizacja progsów/ aq zresztą niech ta wojna prockaowa trwa w iecznośc / dxieki temu mozemy się kłócić o wyższości jednych cpu nad drugimi a nie być uciskanymi przez monopoliste/ pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 3 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2002 jest kilku pajaców którzy fanatycznie są zapatrzeni w intela i potrafią tylko wypisywać <span style="color:red;">[ciach!]</span>ły o jaskiniach :twisted: i szuka taki tylko dymu a nie wie co pisze. płacą ci za to że takie bzdury klepiesz czy może spisz z tym prockiem i ci tak dobrze :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 3 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2002 i jak na razie poza zegarami to qleje optymalizacja progsówCana wytlumacz to jasniej. O co chodzi z ta optymalizacja ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cana Opublikowano 3 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2002 i jak na razie poza zegarami to qleje optymalizacja progsówCana wytlumacz to jasniej. O co chodzi z ta optymalizacja ?a o to że mimo tych piknych mmx,sse, sse2, 3dnow nikt / no prawie/ tego nie chce implementować a po drugie to qlą u nogi jest wsteczna zgodność / i to dotyczy i amd i intela / z zabytkowymi x86 i pisanie wiekszości kodu w językach wysokiego poziomu miast w asemblerze w coraz bardzej niechlujny / brak asemblera ktory szybki jest ale miły inaczej do pisania/ sposób co w współdziałaniu z równie pokręconymi systemami opeacyjnymi daje co to jest czyli małowydajny komp mimo potencjalnie olbrzymiej mocy pozdro ps ja wiem że teraz nie da się całego progsa w asemblerze napisać ale to niestety poprzez małowydajne kompilatory przekąłda się na efekt końcowy :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 3 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2002 Troche zawile ale przynajmniej wiemy o co chodzi :) Thx. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodass Opublikowano 3 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2002 Ale cena 1.6A i XP2000 tez nie idzie w parze :)Różnica chyba okolo 300zl czy tam ilu a moze 200 cos w tym stylu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...