Skocz do zawartości
Dreame®

Jaki Zasilacz, Jaki Wiatrak Na Procka ?

Rekomendowane odpowiedzi

Heyah,

Zamierzam kupić nowy wiatrak na procesor i zasilacz do kompa. Mam procka AMD Sempron 2300 + BOX i zasilacz ModeCom 300W. Zależy mi przede wszyskim na kulturze pracy, czyli ciszy. Jaki sprzęt mi polecacie ? Myślałem coś, jeśli chodzi o wiatrak o Pentagramie, Zalmanie ewentualnie ThermalTake tak do 80 zł. A zasilacz raczej 400 Wat firmy Chiefetec. Wyraźcie swoje opinie i podajcie konkretne propozycje.

Pozdrawiam ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ile na zasilacz?? Bo jeżeli jakieś ~200zł to bierz bez zastanowienia Huntkeya HK350AP.

Co do coolera, to nie bardzo dział na takie pytanie. Ja bym brał któregoś Pentagrama, np. Freezone QV-120AlCu o ile ci sie uda znaleźć.

Edytowane przez YogiCK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może najpierw napiszesz, jaką masz płytę główną i grafikę... Chyba że wiesz, że przynajmniej cpu lub grafika ciągnie prąd z +12V - bo inaczej ten Chieftec odpada. Niezależnie od konfiguracji lepiej dorzucić do Huntkey 350AP.

Edytowane przez luk1999

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Główna - Asus A7N8X-E Deluxe

Grafika - ATI Radeon 9550 Gigabyte

Procek - AMD Sempron 2300 + BOX

Pamięć - 1 GB Kingston [2x256 + 512]

Trudno wyczuć z jakiej linii to ciągnie, ale jeśli miałbym się zakładać to postawił bym pół-na-pół 12V/5V.

W każdym bądź razie, bez wględu czy wygrałbym zakład czy nie, lepiej dołożyć 4 dyszki do HK. Inna sprawa, że grzmot ma rację...

Edytowane przez przemo3642

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi