Skocz do zawartości
Gość markee

Neo I Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Kurde (itp.)

Mam neostrade 512 i w godzinach 16- 22 mam ping 200?

Nie moge nawet na polskich serwerach pograć w Bf2, a strony wczytują się jak na 56 k.

Dzwonie na infolinie i dostaje odpowiedź, że wszystko jest wporządku?

Dzwonie drugi raz, reklamuje, no to mam czekać do kwietnia?

Ma jeszcze ktoś taki problem?

Edit: poza tymi godź. jest ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde (itp.)

Mam neostrade 512 i w godzinach 16- 22 mam ping 200?

Nie moge nawet na polskich serwerach pograć w Bf2, a strony wczytują się jak na 56 k.

Dzwonie na infolinie i dostaje odpowiedź, że wszystko jest wporządku?

Dzwonie drugi raz, reklamuje, no to mam czekać do kwietnia?

Ma jeszcze ktoś taki problem?

Edit: poza tymi godź. jest ok.

Moze masz nie zabezpieczonego liveboxa/wifi i masz intruza. Brat ma neo 6mega i caly czasz ping ok 50ms

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzwonic to sobie mozesz, w umowie masz jedynie napisanie ze max. predkosc wynosi 512Kb i nie jest ona stala, a jezeli chodzi o pingi to nic o nich nie jest wspomniane i moga nawet wynosic 1s. Juz z 6 razy tak mialem, ze w tych godzinach to o graniu przez neta moglem zapomniec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ostnio Tp w kulki leci...

moze i limitow jako takih nie ma ale ...mam wrazenie z e te kmiecie nie są przygotowane do swiadczenia usług... czasami popołudnimi net tak zamula ze powiesic sie mozna...

czasami net jest wolnejszy u mnie niz tradycyjny modem i czasami po rozłoczeniu i ponownym podłaczeniu staje sie cud a czasami nieee

maja problem z infrastrukutą i zbyt duza ilsocią ludzi na taką badziewiarska infrastutkurę jaką mają...

zawsze mozesz zadzwonic na 9393 i pobluzgac :damage_wall: niektorym to pomaga :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na bazie m.in. wyników z analizy ruchu w sieci polpak tp stwierdzono znaczny wzrost ruchu w sieci IP - od momentu uwolnienia limitu transferów dla neostrady tp. TP zaobserwowała 70-procentowy wzrost ruchu peer-to-peer (pobieranie dużych plików z sieci: pobieranie filmów, plików muzycznych) w sieci szkieletowej, co w efekcie wywołało przeciążenie sieci.

I to by było tyle na ten temat.

Dużo zależy w jakiej strefie numeracyjnej mieszkasz. Są równi i równiejsi. Ja na szczęście (odpukać) należe do tej szczęśliwej części, i problemów z netem nie mam.

@Gierek

Przed kliknięciem "Dodaj odpowiedź" proponuje Ci przeczytać swoją wypowiedź ze 3 razy. Bo jak się czyta twoje wypowiedzi to nóż sam się w kieszeni otwiera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za info.

Troche sobie poradziłem z tym pingiem przy pompcy programu TCPOptimizer.

Ping z około 200 zpadł mi do jakiś 100, a to już jakiś postęp.

Na infolini powiedzieli, że ciągle trwją prace zwiększania prędkości dla posiadaczy neo 128 i jak to zkończą to połączenie powinno wrócić do normy.

Edytowane przez markee

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi