Gość markee Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 Kurde (itp.) Mam neostrade 512 i w godzinach 16- 22 mam ping 200? Nie moge nawet na polskich serwerach pograć w Bf2, a strony wczytują się jak na 56 k. Dzwonie na infolinie i dostaje odpowiedź, że wszystko jest wporządku? Dzwonie drugi raz, reklamuje, no to mam czekać do kwietnia? Ma jeszcze ktoś taki problem? Edit: poza tymi godź. jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 Kurde (itp.) Mam neostrade 512 i w godzinach 16- 22 mam ping 200? Nie moge nawet na polskich serwerach pograć w Bf2, a strony wczytują się jak na 56 k. Dzwonie na infolinie i dostaje odpowiedź, że wszystko jest wporządku? Dzwonie drugi raz, reklamuje, no to mam czekać do kwietnia? Ma jeszcze ktoś taki problem? Edit: poza tymi godź. jest ok. Moze masz nie zabezpieczonego liveboxa/wifi i masz intruza. Brat ma neo 6mega i caly czasz ping ok 50ms Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość markee Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 że niby ktoś się podłączył do mnie na lewo? mam zwykłą neostrade Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamski8 Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 Tp zdjelo limity sciagania danych i to jest tego skutek... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carek Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 Dzwonic to sobie mozesz, w umowie masz jedynie napisanie ze max. predkosc wynosi 512Kb i nie jest ona stala, a jezeli chodzi o pingi to nic o nich nie jest wspomniane i moga nawet wynosic 1s. Juz z 6 razy tak mialem, ze w tych godzinach to o graniu przez neta moglem zapomniec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gierek Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 ostnio Tp w kulki leci... moze i limitow jako takih nie ma ale ...mam wrazenie z e te kmiecie nie są przygotowane do swiadczenia usług... czasami popołudnimi net tak zamula ze powiesic sie mozna... czasami net jest wolnejszy u mnie niz tradycyjny modem i czasami po rozłoczeniu i ponownym podłaczeniu staje sie cud a czasami nieee maja problem z infrastrukutą i zbyt duza ilsocią ludzi na taką badziewiarska infrastutkurę jaką mają... zawsze mozesz zadzwonic na 9393 i pobluzgac niektorym to pomaga :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GuC!o^ Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 Na bazie m.in. wyników z analizy ruchu w sieci polpak tp stwierdzono znaczny wzrost ruchu w sieci IP - od momentu uwolnienia limitu transferów dla neostrady tp. TP zaobserwowała 70-procentowy wzrost ruchu peer-to-peer (pobieranie dużych plików z sieci: pobieranie filmów, plików muzycznych) w sieci szkieletowej, co w efekcie wywołało przeciążenie sieci. I to by było tyle na ten temat. Dużo zależy w jakiej strefie numeracyjnej mieszkasz. Są równi i równiejsi. Ja na szczęście (odpukać) należe do tej szczęśliwej części, i problemów z netem nie mam. @Gierek Przed kliknięciem "Dodaj odpowiedź" proponuje Ci przeczytać swoją wypowiedź ze 3 razy. Bo jak się czyta twoje wypowiedzi to nóż sam się w kieszeni otwiera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość markee Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 (edytowane) Dzięki za info. Troche sobie poradziłem z tym pingiem przy pompcy programu TCPOptimizer. Ping z około 200 zpadł mi do jakiś 100, a to już jakiś postęp. Na infolini powiedzieli, że ciągle trwją prace zwiększania prędkości dla posiadaczy neo 128 i jak to zkończą to połączenie powinno wrócić do normy. Edytowane 18 Marca 2007 przez markee Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 Możesz jeszcze przeszukać kompa pod kątem robactwa. A nóż widelec zejdziesz do 50ms. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość markee Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 To chyba nie to bo 50 mam poza 18 a 22. Pozatym cały czas pracuje antywirus+ firewall Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...