Skocz do zawartości
uosiu

Chieftec Gps-350eb-101a

Rekomendowane odpowiedzi

http://zenfist.pl/pID/155.htm

coz sadzicie o tej zasilce?

wg moich (owsem, mozecie mnie trzepnac patelnia) obliczen podawane napiecia sa mocno rozbiezne- everest pokazuje +11.92 oraz +4.92, zas lm_sensors pod fedora 6 pokazuja +11.8 oraz +4.7, w PN pozyczam od nauczyciela miernik na jeden dzien.

Z mojego toku rozumowania wylania sie obraz ze ten zasilacz moze miec maly problem w postaci przeladowanej +5V oraz niedoladowanej +12V (sprzet w sygnaturce), czy zgodzicie sie ze mna?

I czy wg. Was wymienic go na cos innego, czy wystarczy i pociagnie ten config (niekiedy musi zasilic 4HDD i nagrywarke)?

pozdrawiam,

uosiu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy dwie linie 12V sa osobne na ATX i moleksy czy one sa jakos polaczone? czy moge miezyc napiecie na ATX z dodatkowych 4pin od zlacza (moja mobo ich nie potrzebuje)? czy kombinowac z wpieciem miernika pod uzywane zlacza?

dodam ze posiadam wpieta przejsciowke ATX20 -> ATX20 + AUX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy dwie linie 12V sa osobne na ATX i moleksy czy one sa jakos polaczone? czy moge miezyc napiecie na ATX z dodatkowych 4pin od zlacza (moja mobo ich nie potrzebuje)? czy kombinowac z wpieciem miernika pod uzywane zlacza?

dodam ze posiadam wpieta przejsciowke ATX20 -> ATX20 + AUX

Co do pierwszego postu to zalecam trzepniecie patelnią.

Ad rem. Ten Chieftec nei ma tak naprawde dwóch linii, bo z jednego miejsca wychodzą 2 kable ( ma to znacznie marketingowe a nie prądowe :), spokojnie możesz mierzyc z molexa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zasilacz spokojnie utrzymuje napiecia :)

techno z poteznym basem na full, superpi 32m, kopiowanie 2gb pliku z dysku1 na dysk2 oraz dysk 3 do dysk4 oraz 3dmark2001 i mamy +5.02 oraz +11.98 :D i ani drgna :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No generalnie nie są to głośne zasilacze, a ten co mam lekko halasuje. Nie jest nowy zasilacz, więc może wiatrak troche sie wyrobił. Po przesiadce z zasilacza z wentylem 80mm spodziewałem sie większej ciszy :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiadomo, że nie jest to reguła. Zasilacz zasilaczowi nierówny. Ale przy podobnym przepływie powietrza większy wiatrak można puścić na mniejszych obrotach.

W poprzednim zasilaczu nie miałem za dużego wyboru - wymiana wentyla 80mm niewiele dawała, bo na pewnym poziomie kręcić sie musiał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi