uosiu Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 http://zenfist.pl/pID/155.htm coz sadzicie o tej zasilce? wg moich (owsem, mozecie mnie trzepnac patelnia) obliczen podawane napiecia sa mocno rozbiezne- everest pokazuje +11.92 oraz +4.92, zas lm_sensors pod fedora 6 pokazuja +11.8 oraz +4.7, w PN pozyczam od nauczyciela miernik na jeden dzien. Z mojego toku rozumowania wylania sie obraz ze ten zasilacz moze miec maly problem w postaci przeladowanej +5V oraz niedoladowanej +12V (sprzet w sygnaturce), czy zgodzicie sie ze mna? I czy wg. Was wymienic go na cos innego, czy wystarczy i pociagnie ten config (niekiedy musi zasilic 4HDD i nagrywarke)? pozdrawiam, uosiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 (edytowane) Poczekaj narazie na miernik. W życiu bym sie nie kierowął odczytami z softu. [ot]Mogę pożyczyć patelni jak ktoś chce...[/ot] Edytowane 15 Marca 2007 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 Dawaj patelnię i udaj się do FAQ :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 miałem ten zasilacz i jesli masz to co w sigu to on sie nudzi-załatw miernik a nie wierzysz w odczyty softowe... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uosiu Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 czy dwie linie 12V sa osobne na ATX i moleksy czy one sa jakos polaczone? czy moge miezyc napiecie na ATX z dodatkowych 4pin od zlacza (moja mobo ich nie potrzebuje)? czy kombinowac z wpieciem miernika pod uzywane zlacza? dodam ze posiadam wpieta przejsciowke ATX20 -> ATX20 + AUX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 czy dwie linie 12V sa osobne na ATX i moleksy czy one sa jakos polaczone? czy moge miezyc napiecie na ATX z dodatkowych 4pin od zlacza (moja mobo ich nie potrzebuje)? czy kombinowac z wpieciem miernika pod uzywane zlacza? dodam ze posiadam wpieta przejsciowke ATX20 -> ATX20 + AUX Co do pierwszego postu to zalecam trzepniecie patelnią. Ad rem. Ten Chieftec nei ma tak naprawde dwóch linii, bo z jednego miejsca wychodzą 2 kable ( ma to znacznie marketingowe a nie prądowe :), spokojnie możesz mierzyc z molexa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uosiu Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2007 zasilacz spokojnie utrzymuje napiecia :) techno z poteznym basem na full, superpi 32m, kopiowanie 2gb pliku z dysku1 na dysk2 oraz dysk 3 do dysk4 oraz 3dmark2001 i mamy +5.02 oraz +11.98 :D i ani drgna :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdo Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 Mam pytanie odnośnie wentyla w tym zasilaczu - jest przylutowany, czy na wtyczkę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2007 (edytowane) GPSy maja wtyczki, ale 350 jest cicha i nie opłaca sie robić fanswapa Edytowane 22 Grudnia 2007 przez svende Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdo Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2007 No generalnie nie są to głośne zasilacze, a ten co mam lekko halasuje. Nie jest nowy zasilacz, więc może wiatrak troche sie wyrobił. Po przesiadce z zasilacza z wentylem 80mm spodziewałem sie większej ciszy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2007 Porządne zasilacze z dobrym chłodzeniem 80mm też są ciche, to jeden z mitów, że zasilacz 120mm jest [zawsze] cichszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdo Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2007 No wiadomo, że nie jest to reguła. Zasilacz zasilaczowi nierówny. Ale przy podobnym przepływie powietrza większy wiatrak można puścić na mniejszych obrotach. W poprzednim zasilaczu nie miałem za dużego wyboru - wymiana wentyla 80mm niewiele dawała, bo na pewnym poziomie kręcić sie musiał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omgwtf Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2007 No wiadomo, że nie jest to reguła. Zasilacz zasilaczowi nierówny. Ale przy podobnym przepływie powietrza większy wiatrak można puścić na mniejszych obrotach.Antec EarthWatts ma wolnoobrotowy 80mm i jest naprawdę cichy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...