shadows Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 (edytowane) Witam! Mam problem związany z temperaturami jakie zaczął osiągać mój laptop. Otóż po ok 30 min stressu (szczególnie zauważalne w grach) procek rozgrzewa się do wartości ok 90 stopni C !! To już granica dość niebezpieczna dla każdego procka, nawet dla Mobilnego...chciałbym sie dowiedzieć po pierwsze jakie temperatury osiągają procesory innych użytkowników Acera 4102 (ma ok 1,5 roku), a po drugie czy to już jest dobry powód do reklamacji lapa. Mam rozszerzoną gwarancję do 3 lat i ewentualna naprawa nie powinna wynieść więcej niż 5 dni (tak gwarantuje Acer, ale jak jest to nie wiem ;/ ) Może macie jakieś sugestie jak sobie z tym poradzić...?? Myślałem o rozkręceniu go i wyczyszczeniu, ale to zapewne wiązało by się z utratą gwarancji, a nie chcę ryzykować... Dzięki i czekam na odpowiedzi... :wink: Edytowane 15 Marca 2007 przez shadows Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azazel85 Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 Mam rozszerzoną gwarancję do 3 lat i ewentualna naprawa nie powinna wynieść więcej niż 5 dni (tak gwarantuje Acer, ale jak jest to nie wiem ;/ )Nie nastawiałbym się, że naprawa nie powinna trwać dłużej niż 5 dni. Ja wysłałem swojego z popękaną pokrywą matrycy i trzymali go 4,5 tyg. Sam też mam wykupione to rozszerzenie gwarancji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andi Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 Moze po takim czasie uzytkowania warto przyjrzec sie otworom wentylacyjnym. Mozliwe ze jest tam troche brudu kolo heat pipe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michrz Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 Też bym to obstawiał. Co do czyszczenia : kup sobie najmniejszy pojemnik powietrza w sprayu i przedmuchaj porządnie lapka. Jeśli jesteś uczulony na kurz, to radziłbym zaopatrzyć się w taką białą maseczkę na twarz :) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadows Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 (edytowane) Hmm w sumie o tym nie pomyślałem ;) tak zrobię, dzięki za przypomnienie :D Edytowane 16 Marca 2007 przez shadows Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...