Skocz do zawartości
shadows

Przegrzewający Się Laptop Acer 4102...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam problem związany z temperaturami jakie zaczął osiągać mój laptop. Otóż po ok 30 min stressu (szczególnie zauważalne w grach) procek rozgrzewa się do wartości ok 90 stopni C !! To już granica dość niebezpieczna dla każdego procka, nawet dla Mobilnego...chciałbym sie dowiedzieć po pierwsze jakie temperatury osiągają procesory innych użytkowników Acera 4102 (ma ok 1,5 roku), a po drugie czy to już jest dobry powód do reklamacji lapa. Mam rozszerzoną gwarancję do 3 lat i ewentualna naprawa nie powinna wynieść więcej niż 5 dni (tak gwarantuje Acer, ale jak jest to nie wiem ;/ ) Może macie jakieś sugestie jak sobie z tym poradzić...?? Myślałem o rozkręceniu go i wyczyszczeniu, ale to zapewne wiązało by się z utratą gwarancji, a nie chcę ryzykować...

Dzięki i czekam na odpowiedzi... :wink:

Edytowane przez shadows

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam rozszerzoną gwarancję do 3 lat i ewentualna naprawa nie powinna wynieść więcej niż 5 dni (tak gwarantuje Acer, ale jak jest to nie wiem ;/ )

Nie nastawiałbym się, że naprawa nie powinna trwać dłużej niż 5 dni. Ja wysłałem swojego z popękaną pokrywą matrycy i trzymali go 4,5 tyg. Sam też mam wykupione to rozszerzenie gwarancji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też bym to obstawiał. Co do czyszczenia : kup sobie najmniejszy pojemnik powietrza w sprayu i przedmuchaj porządnie lapka. Jeśli jesteś uczulony na kurz, to radziłbym zaopatrzyć się w taką białą maseczkę na twarz :)

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi