Skocz do zawartości
marius_b

Nie Mogę Dostać Się Do Partycji...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Miałem ostatnio problem z jakimś wirusem lub trojanem. Właściwie to nic się nie działo groźnego (przynajmniej tego co mógłbym zobaczyć). Po kliknięciu na ikonę moich partycji( C, D lub E) ich zawartość wyskakiwała w nowym oknie a w menadżerze zadań pojawiały się dwa procesy "temp1" i "temp2" (i być może inne). Z tym problemem poradził sobie Norton - część plików naprawił a część poddał kwarantannie. Ale teraz pozostał jeden mały problem. A mianowicie nie mogę wchodzić na te partycje z poziomu "mój komputer" (tylko przez skróty z pulpitu). A objawia się to tym, że po kliknięciu na ikonę np dysku C pojawia się komunikat, że "system nie może odnaleźć pliku copy.exe" Nie jest to duży problem ale mimo wszystko mnie to gryzie, a nie chcę przeinstalowywać windowsa (XP SP2). Proszę o pomoc lub poradę.

Edytowane przez marius_b

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co masz w autostarcie, jakie masz procesy powlaczane... wyglada na to, ze masz uszkodzonego explorera... sproboj przywrocic poprzednia wersje systemu lub na chama podmienic explorer.exe z dzialajacego systemu (nie wiem czy da sie z instalki)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W autostarcie pozostawiłem tylko dwa procesy, które są mi potrzebne - reszta odznaczona. A zauważyłem jeszcze, że mogę wejść na dyski poprzez kliknięcie prawym przyciskiem myszy i wybór opcji "otwórz" ale 2xkliknięcie - tak jak pisałem powyżej. A przypomniałem sobie, że ostatnio instalowałem IE 7.0 może to i przez to ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to moze prosciej :); kumpel sobie cos takiego zalatwil na laptopie ;).

1) wylacz copy.exe w taskmanagerze, jak nie znajdziesz to wylacz wszystko co wydaje ci sie niepotrzebne i explorera

2) wyrzuc copy.exe z rejestru/autostartu (w msconfig)

3) wyrzuc pliki autostart.ini i copy.exe ktore znajduja sie obecnie u ciebie na kazdej partycji.

4) restart i voila! zrobione

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kes34 niestety nic nie pomaga ;/ W msconfig wyłączyłem wszystko a na dysku nie mam nic co by przypominało "copy.exe".

Kolobos

Start->Uruchom->REGSRV32 /i SHELL.DLL

1. nie włącza się

2. nie wiem czym to edytować..i czego bym miał tam szukać :)

jekyl - zmieniłem i nie pomogło

Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł?

Edytowane przez marius_b

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi