marius_b Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 (edytowane) Witam! Miałem ostatnio problem z jakimś wirusem lub trojanem. Właściwie to nic się nie działo groźnego (przynajmniej tego co mógłbym zobaczyć). Po kliknięciu na ikonę moich partycji( C, D lub E) ich zawartość wyskakiwała w nowym oknie a w menadżerze zadań pojawiały się dwa procesy "temp1" i "temp2" (i być może inne). Z tym problemem poradził sobie Norton - część plików naprawił a część poddał kwarantannie. Ale teraz pozostał jeden mały problem. A mianowicie nie mogę wchodzić na te partycje z poziomu "mój komputer" (tylko przez skróty z pulpitu). A objawia się to tym, że po kliknięciu na ikonę np dysku C pojawia się komunikat, że "system nie może odnaleźć pliku copy.exe" Nie jest to duży problem ale mimo wszystko mnie to gryzie, a nie chcę przeinstalowywać windowsa (XP SP2). Proszę o pomoc lub poradę. Edytowane 16 Marca 2007 przez marius_b Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 co masz w autostarcie, jakie masz procesy powlaczane... wyglada na to, ze masz uszkodzonego explorera... sproboj przywrocic poprzednia wersje systemu lub na chama podmienic explorer.exe z dzialajacego systemu (nie wiem czy da sie z instalki) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius_b Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 W autostarcie pozostawiłem tylko dwa procesy, które są mi potrzebne - reszta odznaczona. A zauważyłem jeszcze, że mogę wejść na dyski poprzez kliknięcie prawym przyciskiem myszy i wybór opcji "otwórz" ale 2xkliknięcie - tak jak pisałem powyżej. A przypomniałem sobie, że ostatnio instalowałem IE 7.0 może to i przez to ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 wejdz w opcje folderow i ustaw otwieranie wszystkiego jak linkow (najechanie=zaznaczenie, 1klik=otwarcie) zrestartuj kompa sprawdz czy dziala, zmien na standardowe 'dwuklikowe' otweiranie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 (edytowane) Start->Uruchom->REGSRV32 /i SHELL32.DLL Edytowane 2 Stycznia 2009 przez Kolobos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kes34 Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 to moze prosciej :); kumpel sobie cos takiego zalatwil na laptopie ;). 1) wylacz copy.exe w taskmanagerze, jak nie znajdziesz to wylacz wszystko co wydaje ci sie niepotrzebne i explorera 2) wyrzuc copy.exe z rejestru/autostartu (w msconfig) 3) wyrzuc pliki autostart.ini i copy.exe ktore znajduja sie obecnie u ciebie na kazdej partycji. 4) restart i voila! zrobione Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius_b Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 (edytowane) kes34 niestety nic nie pomaga ;/ W msconfig wyłączyłem wszystko a na dysku nie mam nic co by przypominało "copy.exe". Kolobos Start->Uruchom->REGSRV32 /i SHELL.DLL1. nie włącza się 2. nie wiem czym to edytować..i czego bym miał tam szukać :) jekyl - zmieniłem i nie pomogło Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł? Edytowane 26 Marca 2007 przez marius_b Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Aktualnie mam ten sam problem, na nówce partycji. Zero śladu starego systemu. i od razu po drugim uruchomieniu kompa po instalacji systemu, tak mi się dzieje :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hitman1301 Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2008 mam podobny problem gdy kliknę dwa razy na partycje to pojawia mi się wyszukuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafalz Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2008 (edytowane) programik ComboFix Edytowane 31 Grudnia 2008 przez Rafalz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hitman1301 Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2008 niestety nie pomógł:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 1 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2009 Daj log na forum. Do tego wpisz w uruchom: regsvr32 /i shell32.dll Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hitman1301 Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 Gdy wpisałem regsvr32 to pojawił ma się komunikat ,,Nie odnaleziono nazwy biblioteki DLL. A shell32.dll nie wiem za pomocą jakiego programu to odtworzyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 Wpisales: regsvr32 Miales wpisac: regsvr32 /i shell32.dll Widzisz jakas DROBNA roznice miedzy tym co wpisales, a tym co podalem? Eh.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hitman1301 Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 Wyskoczył mi komunikat: ,,Funkcja DllRegisterSerwer and DllInstal w shell32.dll powiodła się." Dzienki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...