cavarr Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 (edytowane) Arctic Freezer Xtreme Specyfikacja: Wymiary: 130 x 100 x 131 mm (szer. x dł. x wys.) Wentylator: 120 x 25 mm PWM Obroty: 800-1500 RPM (PWM) Przepływ powietrza: 35,7 CFM Ilość Heat-Pipe: 4 x 6mm Materiał podstawy: Miedź Materiał heat-pipe: Miedź Materiał żeberek: Aluminium Ilość żeberek: 102 Waga: 608g Kompatybilność: - INTEL: LGA775 - AMD: 939/AM2/AM2+ Zawartość opakowania: - Artykuły: - Edytowane 1 Października 2008 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 (edytowane) ciekawe czy dorówna konkurencji :D Konstrukcja podobna do nowego Thermalrighta ,którego zas konstrukcja jest podobna do Tuniq Tower-jeżeli różnica będzie znikoma to zapewne nowy Freezer moze zostac tak samo popularny jak jego starszy brat. Edytowane 16 Marca 2007 przez JejoX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 ciekawe jaka cena i wydajność :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 Jesli Arctic znowu zaskoczy nas niezla cena, to moze sie skusze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 (edytowane) Jeżeli dobrze rozczytuję fotkę, to będzie Frezer miał 113 żeberek radiatora po kazdej stronie. To w połaczeniu z wydajnym wentylatorem i okupioine większym szumem moze stać sie hitkiem. Dla porównania Ninja ma ok 25 a infinity ok50 zeberek. Z niecierpliwoscia będę czekał na debiut latem :) EDIT Cena hmm.... strzelam, ze będzie 120-130zł Edytowane 17 Marca 2007 przez svende Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 (edytowane) Dodaj jescze że wyposażony jest o 2 dodatkowe heat pipe'y :wink: czyli jeszce wiecej niz wersja pr0. Edytowane 17 Marca 2007 przez Wodnik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 Dodaj jescze że wyposażony jest o 2 dodatkowe heat pipe'y :wink: czyli jeszce wiecej niz wersja pr0. mnie tylko martwi w nim jedno ;) Pre-applied High Performance Thermal Compound Reszta zapowiada się ciekawie... z komentarzem wstrzymam się jednak aż obejrzę resztę premier z cebitu ;) Thermalright już wypuścił poprawioną ultre (szkoda że cena zabija). No i zobaczymy co Scythe pokaże ;) Będzie też w kraju OCZ Komornik a'la Ninja ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 OCZ komornik jest schrzaniony - wypada dużo gorzej niż Big Typhoon. Albo w testach mieli jakąś wersję z defektem albo im ten cooler nie wyszedł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SILAN Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 Zenfist w jakiej cenie jest poprawiona Ultra PRO od Thermalright ?? i kiedy będzie dostępne te chłodzenie wydajnością bije wszystkie Infinity ,Tunig Tower http://www.anandtech.com/casecooling/showd...?i=2943&p=3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 OCZ komornik jest schrzaniony - wypada dużo gorzej niż Big Typhoon. Albo w testach mieli jakąś wersję z defektem albo im ten cooler nie wyszedł. Wydajność,wydajnościa ale nazwa odstrasza :wink: Zenfist w jakiej cenie jest poprawiona Ultra PRO od Thermalright ?? i kiedy będzie dostępne te chłodzenie wydajnością bije wszystkie Infinity ,Tunig Tower http://www.anandtech.com/casecooling/showd...?i=2943&p=3 Z takimi sądami poczekajmy do innych testów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 Zenfist w jakiej cenie jest poprawiona Ultra PRO od Thermalright ?? i kiedy będzie dostępne te chłodzenie wydajnością bije wszystkie Infinity ,Tunig Tower http://www.anandtech.com/casecooling/showd...?i=2943&p=3 Ten test to można o kant du*y strzelić, w tej chwili dowiedziałem się, ze scythe katana jest wydajniejsza od Infinity, idąc tym tokiem rozumowania można przepchnąć każdy idiotyzm :mur: :mur: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konar Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 Fajnie wygląda, ta 12 wróży dobrze @ 900 rpm. Tylko zastanawia mnie jak z ceną będzie do 100zł to się skusze, ale więcej to już myślałbym o innej marce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 i mocowanie bez tych blaszek... jakieś uniwersalne zapinki by były cacy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 (edytowane) czy wiadomo juz kiedy pojawia sie w sklepach? @harry nie przyjrzalem sie dokladnie napisom na pudelku ;) Edytowane 6 Kwietnia 2007 przez xacti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Chyba wyraźnie widać na zdjęciu w pierwszym poscie kiedy należy się ich spodziewać najszybciej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak80 Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Mogło by to już wyjść chętnie zostałbym testerem tego chłodziwa ;). Mogło by to już wyjść chętnie zostałbym testerem tego chłodziwa ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 Po roku oczekiwania na Freezer'a Xtreme chłodzenie się trochę zmieniło i wygląda tak: Nowy Freezer ma się pojawić w sklepach w lutym tego roku :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 Jak zwykle gole koncowki HP ;] Zeby tylko wydajnosc byla adekwatna do ceny - <100PLN i sila Infinity/Mugen xD Ciekawi mnie jak bedzie tym razem mocowany wentylator ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 (edytowane) Wierna kopia Thermalrighta IFX-14... :rolleyes: Czekamy na cenę... Edytowane 9 Stycznia 2008 przez Labovsky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 Ja bym powiedzial ze Scythe Mine w wer GTI albo Tuniq Tower downsized ;] Nie wiem czemu ale wszystkie IFX mierza mnie ksztaltem finow... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 (edytowane) Ja bym powiedzial ze Scythe Mine w wer GTI albo Tuniq Tower downsized ;]Układ chłodzący ten sam, ale to jeszcze nie znaczy, że to kopia. Zaś, jeśli rozmiar finów, a także rozmiar, układ oraz ilość ciepłowodów jest niemal taka sama, jak w IFX-14, to już co innego. Żeby była jasność - kopia to nie jest pejoratywne określenie, bo w coolerach nie ma miejsca na tyle finezji, by każdy z radiatorów był inny. Ja tylko stwierdzam fakt, który notabene może być nawet nobilitacją... o ile cena będzie odpowiednia :) Nie wiem czemu ale wszystkie IFX mierza mnie ksztaltem finow...De gustibus non est disputandum. Mi to nie przeszkadza - ot udziwnienie dla odróżnienia od reszty. Gdyby były "normalne" to AC Freezer Xtreme byłby jeszcze bardziej podobny :D Pozdrawiam Edytowane 9 Stycznia 2008 przez Labovsky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 Ciekaw jestem jak wypada w testach porównawczych z Mugen/Ninja/Ultra/Nocturna. Jeśli cena będzie w okolicach 100zł i wydajność podobna do Mugena, a waga teoretyczne ponad 300g mniejsza, to może zrobić niezłe halo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 (edytowane) prosze tylko zeby nie było mocowan na te j......e kołki które sie dosc łatwo potrafia wypiac albo rozwalic jak w moim fryzjer pro 7 Edytowane 31 Stycznia 2008 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 No to czekamy kto pierwszy wsadzi na niego 3 wentyle :D Czy mi sie wydaje czy ten wentyl w srodku jest okragly i nie bedzie przez to lepszych zamiennikow do niego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 (edytowane) Już prawie Kwiecień a coolerka jak nie bylo tak nie ma... chyba ze ja o czyms nie wiem ? :D Coś wyczytałem: "Nowość na półkach sklepowych pojawi się już pod koniec kwietnia bieżącego roku" źródło: http://hard-pc.pl/czytaj/news/arctic-cooli...er-extreme.html Edytowane 27 Marca 2008 przez $kubi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczuru Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 Ciekawe jaki to będzie miało montaż... Bo mam 100 zeta no chłodzenie i nie wiem co kupić. Myślę o Karakorum Asusie Triton 75 i o Cooler Masterze Hyper 212. Jeżeli freezer nie będzie na kołki to może kupię... Jeżeli będzie to nara. Ciekawe jeszcze jaka cena i wydajność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 6 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2008 Pierwsza recka http://www.aac.com.pl/arctic-cooling-freez...mugen-n-42.html Cena 96,50zł Nawet daje rady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 7 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2008 AC ma 1500obr wentylator, a taki w zaden sposób nie będzie cichy. Jeżeli wyniki na dwujajowcu są gorsze od Mugena, to na Quadzie róznica bedzie wieksza. Rok temu, gdy ceny Scythe oscylowały ok 150zł, to chłodzenie mogło znaleźć sobie rynek. Teraz gdy jest tańszy karakorum, Ninja droższa o 20zł, jest za późno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...