Skocz do zawartości
cavarr

[cpu] Arctic Freezer Xtreme

Rekomendowane odpowiedzi

Dołączona grafikaDołączona grafika Dołączona grafikaDołączona grafika Dołączona grafikaDołączona grafika Dołączona grafikaDołączona grafika

Dołączona grafikaDołączona grafika Dołączona grafikaDołączona grafika Dołączona grafikaDołączona grafika

Arctic Freezer Xtreme

Specyfikacja:

Wymiary: 130 x 100 x 131 mm (szer. x dł. x wys.)

Wentylator: 120 x 25 mm PWM

Obroty: 800-1500 RPM (PWM)

Przepływ powietrza: 35,7 CFM

Ilość Heat-Pipe: 4 x 6mm

Materiał podstawy: Miedź

Materiał heat-pipe: Miedź

Materiał żeberek: Aluminium

Ilość żeberek: 102

Waga: 608g

Kompatybilność:

- INTEL: LGA775

- AMD: 939/AM2/AM2+

Zawartość opakowania:

-

Artykuły:

-

Edytowane przez cavarr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciekawe czy dorówna konkurencji :D

Konstrukcja podobna do nowego Thermalrighta ,którego zas konstrukcja jest podobna do Tuniq Tower-jeżeli różnica będzie znikoma to zapewne nowy Freezer moze zostac tak samo popularny jak jego starszy brat.

Edytowane przez JejoX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli dobrze rozczytuję fotkę, to będzie Frezer miał 113 żeberek radiatora po kazdej stronie. To w połaczeniu z wydajnym wentylatorem i okupioine większym szumem moze stać sie hitkiem. Dla porównania Ninja ma ok 25 a infinity ok50 zeberek. Z niecierpliwoscia będę czekał na debiut latem :)

EDIT

Cena hmm.... strzelam, ze będzie 120-130zł

Edytowane przez svende

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodaj jescze że wyposażony jest o 2 dodatkowe heat pipe'y :wink: czyli jeszce wiecej niz wersja pr0.

Edytowane przez Wodnik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodaj jescze że wyposażony jest o 2 dodatkowe heat pipe'y :wink: czyli jeszce wiecej niz wersja pr0.

mnie tylko martwi w nim jedno ;)

Pre-applied High Performance Thermal Compound

Reszta zapowiada się ciekawie... z komentarzem wstrzymam się jednak aż obejrzę resztę premier z cebitu ;) Thermalright już wypuścił poprawioną ultre (szkoda że cena zabija). No i zobaczymy co Scythe pokaże ;) Będzie też w kraju OCZ Komornik a'la Ninja ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OCZ komornik jest schrzaniony - wypada dużo gorzej niż Big Typhoon. Albo w testach mieli jakąś wersję z defektem albo im ten cooler nie wyszedł.

Wydajność,wydajnościa ale nazwa odstrasza :wink:

Zenfist w jakiej cenie jest poprawiona Ultra PRO od Thermalright ?? i kiedy będzie dostępne te chłodzenie

wydajnością bije wszystkie Infinity ,Tunig Tower http://www.anandtech.com/casecooling/showd...?i=2943&p=3

Z takimi sądami poczekajmy do innych testów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zenfist w jakiej cenie jest poprawiona Ultra PRO od Thermalright ?? i kiedy będzie dostępne te chłodzenie

wydajnością bije wszystkie Infinity ,Tunig Tower http://www.anandtech.com/casecooling/showd...?i=2943&p=3

Ten test to można o kant du*y strzelić, w tej chwili dowiedziałem się, ze scythe katana jest wydajniejsza od Infinity, idąc tym tokiem rozumowania można przepchnąć każdy idiotyzm :mur: :mur: :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie wygląda, ta 12 wróży dobrze @ 900 rpm. Tylko zastanawia mnie jak z ceną będzie do 100zł to się skusze, ale więcej to już myślałbym o innej marce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym powiedzial ze Scythe Mine w wer GTI albo Tuniq Tower downsized ;]

Układ chłodzący ten sam, ale to jeszcze nie znaczy, że to kopia. Zaś, jeśli rozmiar finów, a także rozmiar, układ oraz ilość ciepłowodów jest niemal taka sama, jak w IFX-14, to już co innego.

Żeby była jasność - kopia to nie jest pejoratywne określenie, bo w coolerach nie ma miejsca na tyle finezji, by każdy z radiatorów był inny. Ja tylko stwierdzam fakt, który notabene może być nawet nobilitacją... o ile cena będzie odpowiednia :)

Nie wiem czemu ale wszystkie IFX mierza mnie ksztaltem finow...

De gustibus non est disputandum.

Mi to nie przeszkadza - ot udziwnienie dla odróżnienia od reszty. Gdyby były "normalne" to AC Freezer Xtreme byłby jeszcze bardziej podobny :D

Pozdrawiam

Edytowane przez Labovsky

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już prawie Kwiecień a coolerka jak nie bylo tak nie ma... chyba ze ja o czyms nie wiem ? :D

Coś wyczytałem:

"Nowość na półkach sklepowych pojawi się już pod koniec kwietnia bieżącego roku"

źródło: http://hard-pc.pl/czytaj/news/arctic-cooli...er-extreme.html

Edytowane przez $kubi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe jaki to będzie miało montaż... Bo mam 100 zeta no chłodzenie i nie wiem co kupić. Myślę o Karakorum Asusie Triton 75 i o Cooler Masterze Hyper 212. Jeżeli freezer nie będzie na kołki to może kupię... Jeżeli będzie to nara. Ciekawe jeszcze jaka cena i wydajność.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AC ma 1500obr wentylator, a taki w zaden sposób nie będzie cichy. Jeżeli wyniki na dwujajowcu są gorsze od Mugena, to na Quadzie róznica bedzie wieksza. Rok temu, gdy ceny Scythe oscylowały ok 150zł, to chłodzenie mogło znaleźć sobie rynek. Teraz gdy jest tańszy karakorum, Ninja droższa o 20zł, jest za późno

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi