Kaz!o Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 Temat dwoch nagrzewniczek byl poruszany juz wielokrotnie i z tego co pamietam to jakis oszalamiajacych rezultatow nie bylo. Acha, no i oczywiscie powodzenia w wodowaniu :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 (edytowane) Druga nagrzewniczka da tyle ze bedziesz mógl jechac na passive B-) Edytowane 20 Marca 2007 przez Wodnik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ige007 Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 na passivie to mozna bez dwoch nagrzewnic akurat jechac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netmajor Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 na passivie to mozna bez dwoch nagrzewnic akurat jechać ;)Z jednym bloczkiem to może tak,ale przy większej ilości spadnie wydajność bardzo. A druga chłodnica poprawi wydajność ,ale nie oszałamiająco :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 na passivie to mozna bez dwoch nagrzewnic akurat jechac ;) Dowalił lol.. Chciałbyś wc bez chłodnicy ? :lol: Bo ja nie :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2007 Skołuje jakąś nagrzewnice\chłodnice i zobacze.. Dzięki Może się uda to WC. Chociaż jak się robi po raz pierwszy to nie jest tak łatwo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2007 na passivie to mozna bez dwoch nagrzewnic akurat jechac ;)Tylko, trzeba mieć jedną bardzo fajną, bo inaczej będzie nie ciekawie [; Dowalił lol.. Chciałbyś wc bez chłodnicy ? :lol: Bo ja nie :mur: :huh: :blink: Gdzie ige napisał, że nie ma chłodnicy ? :unsure: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ige007 Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2007 (edytowane) hmm tak sie sklada ze mam 2 bloki i jade caly czas na pasywnie ;) Wodnik lol to ty jestes czytaj ze zrozumieniem Edytowane 20 Marca 2007 przez ige007 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2007 Duża jest różnica między chłodnicą aluminiową a miedzianą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2007 (edytowane) hmm tak sie sklada ze mam 2 bloki i jade caly czas na pasywnie ;) Wodnik lol to ty jestes czytaj ze zrozumieniem :oops: :oops: Wybacz, nie bedziesz bil ? :lol: Pozatym jak na myslenie to juz za pozno bylo xD Duża jest różnica między chłodnicą aluminiową a miedzianą? Różnica jest napewno ;) Ale czy ja wiem czy duża ... :D :lol: Edytowane 20 Marca 2007 przez Wodnik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2007 No właśnie pytam jak duża? Bo mam intercooler od alfy romeo dośc duży myśle ze 4x120 by wlazły a jak nie to 4x92 ale cała z aluminium. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ige007 Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2007 intercoler to co innego nzi chlodnica/nagrzewnica intercoler to co innego niz chlodnica/nagrzewnica Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2007 Sorry to nie jest intercooler lecz jakaś duża chłodnica\nagrzewnica.. Postrama się dać jutro foto :} Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 22 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2007 Nagrzewniczki jakie znalazłem: http://img364.imageshack.us/my.php?image=p1050253tn1.jpg To ta mniejsza na foto Tu inna http://img477.imageshack.us/my.php?image=p1050252xv2.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 przepraszam za post pod postem ale nie mam boryga lecz mam Petrygo.. Dużo te płyny się różnią? Petrygo jest bardzo ładny taki niebieściutki w moich węzach przezroczystych będzie ładnie wygładać.. Cały zestaw mam zalać 50% petryga ew boryga i 50% wody derminalozowanej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 Spece od chłodnictwa i hydrauliki w mojej firmie twierdzą, że petrygo jest lepsze do instalacji aluminiowych, a borygo do miedzianych. Jakaś tam różnica podobno jest, chodzi chyba o wytrącanie się w reakcjach z miedzią czegoś tam, ale dokładnie żaden nie umiał tego wyjaśnić. Swoją drogą skoro to petrygo jest niebieskie, to mam taki właśnie płyn w układzie, a nie borygo, jakem do tej pory myślał. Mój świat runął :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaucho Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2007 Twój świat da się jeszcze uratować :D Borygo ALU też jest niebieskie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2007 Podsmumując to Petrygo to dobry wybór? (bardzo mi się podoba jego kolorystyka) PS rozmieszać to 50\50? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskarro Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2007 Ja używam właśnie petrygo (orlenu) i narzekam póki co. Rok jest w układzie i nic sie nie osadza. Rozcieńczone na oko: 75%petrygo /25%woda Poczytaj temat "co lejesz do swojego wc?", tam można było spotkać kilka opinii na tematy płynów stosowanych w układach, również o petrygo.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2007 Czyli leje petrygo bo nie będe wydawać 30zł na borygo.. Rozcieczyć to np 60petrygo 40% woda destylowana? Lub jak lepiej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskarro Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2007 10% różnica nie zrobi żadnej (odczuwalnej) różnicy jeśli chodzi o wydajność, natomiast jeżeli chodzi o kolor, to już różnica minimalna może być... Jak nie zrobisz - będzie dobrze. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 WC zamontowane.. Z dość dużym napięciem na karcie mam 33idle 41stres na 810\862MHz więc nie tak źle.. Ale jeszcze blok musze dokręcic etc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaz!o Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 Jak skonczysz to pochwal sie w Galerii wynikami prac :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 Wiesz nie ma się czym chwalić ale temp są ładne: AC idle 41 wentyl na 13% AC stress 72 wentyl na 100% (dużo hałasu ) WC idle 32 passyw WC stress 41passyw WC idle 28-29 Wentyle na 5v WC stres 38 Wentyle na 5v AC max 795MHz 1.58v WC max 845MHz 1.58v I bloga CISZA!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 daj fotke jakas ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 Będzięcie się śmiać ale co mi tam :E To pare fotek z montarzu Tu już "gotowy" zestaw WC Tu świetna chlodniczka wentyle 4x80mm na 5v bezgłośna ( dzięki freelancowi xD ) Tu mamy pompke i reza zalany petrygo: Wszystko jest na wężach celfast 8\10 Teraz temp: AC Idle 41* wentyl na 13% AC Stress 72* wentyl na 100% (dużo hałasu ) WC Idle 32* passyw WC Stress 41* passyw WC Idle 28-29 Wentyle na 5v WC Stress 38 Wentyle na 5v AC max 795MHz 1.60v WC max 865MHz 1.60v Wielkie podziękowania dla: Lanca-za cenne rady i bycie ze mną do ostatnich chwil :P i za świętna chłodnice i węże ige007-za pomoc teorytyczną :) michl!ka za pompeczkę racucha za abadona pr0 A i czy warto kupić pirson laser v2 z małym pęknieciem które w niczym nie przeszkadza używany 2-3razy za 55zł? Procek jak w sigu.. Nie grzeje się więc nie wiem czy jest sens? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietach Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 (edytowane) A jak temperatura na pamięciach. Po założeniu bloczka na GPU i radiatorów na mojej karcie pamięci strasznie mocno się grzeją. Jak zniknął nadmuch z wentylatora to zaczeły sie mocno grzać. O dziwo pamięci na mojej karcie są zasilane 2 V (bez v-moda) i chodzą na 950Mhz(1900MHz) - po zrobieniu v-moda na 2.1V i dmuchaniu wentylatorem od dołu poszły na 1000Mhz (2000MHz). Edytowane 2 Kwietnia 2007 przez pietach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Pamęci na stock bo nie trawią mi Vmoda.. Robie na nich 886MHz. Dziś poprawiłem mocnowanie węży na ABadonie i już jest bardziej pr0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Przy braku nawiewu i takim dużym V jakie masz polecam dać jakieś radiatory na mosfety zasilające GPU... U mnie w stresie nie da się ich dotknąć... A mosfet to 1 rzecz, która może paść przez brak chłodzenia i przegrzanie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Mosfety wytrzymują do 150* :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...