Skocz do zawartości
DIZEL

Jaką Karte Do Zmodernizowanego Komputera

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam zamiar zmodernizować nieco swojego dotychczasowego sprzęta i waśnie mam problem jedynie z wyborem karty graficznej bo co do innych podzespołów to już wiem co chiałbym kupić.

A mianowicie będzie to Amd Athlon x2 3800+, Asus M2n-SLI Delux i 2x512 MB Geil Ultra i właśnie do takiego zestawu potrzebuje jakiejś karty graficznej. Porozglądałem sie już nieco po forum, oglądnełem sobie różne porównania kart i benchmarki na nich przprowadzane ale mam jeszcze większy mętlik teraz niż wcześniej. Ogólnie brałem pod uwage zakup albo GF 7900GTX lub też GF 7950 GX2. Doradzcie coś bo nie wiem kompletnie którą karte kupić !!??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogólnie brałem pod uwage zakup albo GF 7900GTX lub też GF 7950 GX2. Doradzcie coś bo nie wiem kompletnie którą karte kupić !!??

Nie opłaca się ich kupować. Już lepiej kupić 8800GTS, jeżeli nie masz kasy to coś tańszego na przeczekanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie na 8800 GTS to mnie niestety teraz nie stać, a jak mam zaoszczedzić teraz 100 czy tam 200 zł żeby kupić mniej wydajną kartę taką żeby przeczekać to wole właśnie teraz wydać troszke więcej i ewentualnie poczekać aż stanieją 8800GTX. Może jeszcze jakieś sugestie ktoś da co kupić z tych dwóch bo one są chyba teraz najwydajniesze w przedziale do 1000 zł ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za ~ 1050 zł na allegro można mieć 7900GTO@GTX , podejrzewam że pełny GTX kosztuje max. 1 100 , GX2 max. kosztuje 1 300 - średnio po 1000 - 1100 .

Na twoim miejscu dołozył bym te 100-150 zł do 8800GTS 320 MB - Najtańszy Leadtek 8800GTS 320 MB za 1 129 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za ~ 1050 zł na allegro można mieć 7900GTO@GTX , podejrzewam że pełny GTX kosztuje max. 1 100 , GX2 max. kosztuje 1 300 - średnio po 1000 - 1100

Prześledziłem ceny jeszcze raz z allegro i 7900GTO używany kosztuje około 850 zł, nowego moge kupić za 940 i w dodatku odebrac go osobiście nie płacąc za przesyłke.

Uzywane 7950 X2 kosztują około 900-1000 zł, tak samo używane 7900GTX.

Najtańszy 8800 GTS kosztuje na allegro 1129 zł.

Więc jednak jest pewna róznica w cenach która powoduje że budżet nie domknie się i będe musiał zrezygnować z czegoś z pozostałych komponentów. Do tego dochodzi kwesja wykorzystania tego GF8800. Zanim pojawią sie gry które go wpełni skonsumują ^^ minie jeszcze troche czasu podczas którego stanieją mocniejsze wersje, zresztą musze powiedzieć że jeżeli już gram to max w rozdziałce 1280x1024, więc chyba do niej nie trzeba aż tak mocnej karty??.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi