Skocz do zawartości
°°°

Współpraca Pamięci?

Rekomendowane odpowiedzi

Rodzaj DDR2
Producent GoodRam
Model GR667D264L5/1G
Pojemność 1024 MB
Standard PC5300
Częstotliwość 667 MHz
Timingi SPD CL5
Złącze 240 pin
ECC nie
Rejestrowane nie
Uwagi Nie współpracuje z płytami z socket AM2!! <--- Oco tu chodzi ??
Strona WWW http://www.goodram.pl/[...]
Gwarancja dożywotnia producenta

Są to dane z www.apollo.pl

Nie współpracuje z płytami AM2? chcę kupić bo mają tanio a tu ZONK ,
Proszę o oświecenie mnie :/

Edytowane przez HEROINE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostałam emaila w sprawie tych pamięci od sklepu apollo:

Nie wiem które forum Pani odwiedziła, ale uwaga dotycząca AM2 jest powodowana naszymi doświadczeniami z tymi pamięciami. Płyty Asusa (a dokładnie M2N-E) oraz DFI „nie chciały” współpracować z tymi pamięciami (pomimo, iż i płyta i pamięć były sprawne), z tego powodu zamieściliśmy tą uwagę.

pozdrawiam

Aha jest to jedna kość 1GB nie 2x512MB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostałam emaila w sprawie tych pamięci od sklepu apollo:

Nie wiem które forum Pani odwiedziła, ale uwaga dotycząca AM2 jest powodowana naszymi doświadczeniami z tymi pamięciami. Płyty Asusa (a dokładnie M2N-E) oraz DFI „nie chciały” współpracować z tymi pamięciami (pomimo, iż i płyta i pamięć były sprawne), z tego powodu zamieściliśmy tą uwagę.

pozdrawiam

Będzie działała bez problemu. Zresztą zobacz moją sygnaturkę :-P Kupiłem tą pamięć tydzień temu i działa ok. Podobno z pierwszym typem tych goodramów był problem. Ale one były zbudowane na innym typie kości czy jakoś tak :wink: Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest teraz moja jedna Kość 512MB DDR2 667MHZ z kompa z płytą Asrock i działa mi dobrze :) , i mam pytanie, czy jak włożę jeszcze 1GB GOODRAM DDR2 667mhz to będą działać ze sobą? i czy w dualu też będą działać ?

Edytowane przez HEROINE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie indziej dostałam odpowiedź :

Ta pamięć nie działa z płytami AM2, bo
_procesory_AMD_ (obecnie produkowane przynajmniej) nie obsługują układów
pamięci 1GB o organizacji 128Mx8! Dotarło wreszcie.

I teraz mam dylemat, bo pamięć zamówiona :S. Powiedzcie czy to prawda? Czy kolesiowi coś nie tak ?

Edytowane przez HEROINE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale 128x8 to znaczy (o ile się nie mylę), że są jednostronne, więc faktycznie może być problem (tak tylko sobie gdybam). A np: te kości, które testował XtremeAddict na PMC były dwustronne... Trzeba poczekać na opinie kogoś, kto testował na AM2 jednostronne kości 1GB...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

128x8 przy jednogigowych kościach znaczy, że są jednostronne... ale takie powinny być w pełni obsługiwane... Kontroler pamięci w prockach na AM2 obsługuje do 8 GB ramu...

Edytowane przez Xtreme Addict

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi