Skocz do zawartości
PhoboS

Jak Pociąć Ten Layout..?

Rekomendowane odpowiedzi

siemka!

tworzę właśnie stronę mojego zespołu i mam z nią pewien problem, otóż praktycznie skończyłem layout i wybiegając myślami w przyszłość (czytaj: w problematykę przeistoczenia layoutu w kod html) napotkałem na problem.. ale od początku. Najpierw wypadało by pokazać layout

Dołączona grafika

tak to się prezentuje, jestem samoukiem więc to nic specjalnego, pewnie jest masa błędów itp. ale trudno :D

problem polega na tym, że chciałbym, aby tekst zawarty w ramkach "o nas" i "newsy" rozciągał ramkę w której one się znajdują. To znaczy, jeżeli tekstu będzie więcej to strona automatycznie się rozciągnie. Problem w tym, że ramki mają cienie itp. ma ktoś z Was pomysł jak to zrobić? Wiem, że przesiaduje tu paru dobrych webmasterów, więc może zechciałby poświęcić parę minut i wytłumaczyć mi w jaki sposób mogę tego dokonać :)

niestety nie mam doświadczenia z takimi rzeczami, poprzednia strona ( http://strony.aster.pl/deadsoulsunion ) miała "rozciąganie strony" ale jak możecie zauważyć rozciągane były ramki z czarnym tłem, nie wiem jak zrobić, aby zawartość jednej ramki z tekstem rozciągała drugą tak, aby grafika się powtarzała

mam nadzieję, że mniej więcej rozumiecie o co mi chodzi

ps. prośba do adminów: jest tutaj zawarta prezentacja layout, więc proszę, nie przenoście tego tematu na jakieś zadupie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a w czym Ci cienie przeszkadzają? tniesz taką ramką na 3 czesci... i robisz 3 divy, każdy z innym tłem (góra ramki, środek ramki, dół ramki). W środkowym divie umieszczasz tekst i gotowe... Środkowy div się będzie rozciągał a pod nimtło... za nim będzie rysowane zakonczenie ramki z cieniem...

Jeśli natomiast chodzi o to aby 2 divy rozszerzały się jednakowo... :).. osobiście wole w to miejsce wstawić tabelkę z 2 kolumnami...

Edytowane przez PelzaK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi