PhoboS Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 siemka! tworzę właśnie stronę mojego zespołu i mam z nią pewien problem, otóż praktycznie skończyłem layout i wybiegając myślami w przyszłość (czytaj: w problematykę przeistoczenia layoutu w kod html) napotkałem na problem.. ale od początku. Najpierw wypadało by pokazać layout tak to się prezentuje, jestem samoukiem więc to nic specjalnego, pewnie jest masa błędów itp. ale trudno :D problem polega na tym, że chciałbym, aby tekst zawarty w ramkach "o nas" i "newsy" rozciągał ramkę w której one się znajdują. To znaczy, jeżeli tekstu będzie więcej to strona automatycznie się rozciągnie. Problem w tym, że ramki mają cienie itp. ma ktoś z Was pomysł jak to zrobić? Wiem, że przesiaduje tu paru dobrych webmasterów, więc może zechciałby poświęcić parę minut i wytłumaczyć mi w jaki sposób mogę tego dokonać :) niestety nie mam doświadczenia z takimi rzeczami, poprzednia strona ( http://strony.aster.pl/deadsoulsunion ) miała "rozciąganie strony" ale jak możecie zauważyć rozciągane były ramki z czarnym tłem, nie wiem jak zrobić, aby zawartość jednej ramki z tekstem rozciągała drugą tak, aby grafika się powtarzała mam nadzieję, że mniej więcej rozumiecie o co mi chodzi ps. prośba do adminów: jest tutaj zawarta prezentacja layout, więc proszę, nie przenoście tego tematu na jakieś zadupie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 (edytowane) a w czym Ci cienie przeszkadzają? tniesz taką ramką na 3 czesci... i robisz 3 divy, każdy z innym tłem (góra ramki, środek ramki, dół ramki). W środkowym divie umieszczasz tekst i gotowe... Środkowy div się będzie rozciągał a pod nimtło... za nim będzie rysowane zakonczenie ramki z cieniem... Jeśli natomiast chodzi o to aby 2 divy rozszerzały się jednakowo... :).. osobiście wole w to miejsce wstawić tabelkę z 2 kolumnami... Edytowane 17 Marca 2007 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...