Gość laeskrad Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 Witam. Chce zainstalowac windowsa XP i windowsa viste homepremium X64 ale w momencie, kiedy zainstaluje jeden system z nich, to drugi odrazu znika. Jesli zainstaluje na tej samej partycji to stary system przenosi mi sie do Windows.old, a jesli zainstaluje system na osobnej partycji to zwyczajnie nie mam do starego systemu dostepu. Co zrobic, zeby miec wybor windowsow? Dodam jeszcze, ze jak instaluje Viste to automatycznie wylacza mi sie aktualizacja. Pilnie prosze o pomoc ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 Dziwne. Mam XP na partycji C. Zrobilem czystki na D i podczas instalacji Visty wybralem, zeby sie zainstalowala tam. Teraz po uruchomieniu komputera mam normalny wybor. Oba systemy chodza elegancko i nie mam zandych problemow (nawet dostep do plikow mam wszedzie pelny). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość laeskrad Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 Chodzi o to, ze chce miec Viste na C a XP na D gdyz na D mam wszystkie dane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 tak sie nie da... albo instalujesz na 2 partycjach i masz 2 systemy, albo na jednej i masz viste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kes34 Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 chyba nie rozumiem w czym problem ... jesli chcesz miec dwa systemy na dwoch roznych partycjach to powinien sie automatycznie stworzyc plik boot.ini na 1. z nich. [boot loader] timeout=30 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Vista" /fastdetect multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="WS 2003" /fastdetect Tutaj vista jest zainstalowana na drugiej partycji, na 1. siedzi windows 2003. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość laeskrad Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 To jak mam to zrobic?? Jak bym windows ME i XP to nie mialem tego problemu. Instalowalem obie windy nawet na ta sama partycje i mialem wybor a tutaj nie mam. Na 100% sie jaks musi dac, przeciez to jest niemozliwe bym nie mogl wybrac sobie windowsow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 Instaluje sie najpierw XP na jednej partycji potem viste na drugiej i jest wybór. A jak jakims cudem go nie ma to w temacie o viscie jest napisane co trzeba zrobic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2009 Odkopuję. Mam następujące pytanie: czy mogę mieć na jednym dysku (2 partycje) dwa takie same windowsy (xp pro)? Wyjaśniam sytuację: na laptopie mam program potrzebny do pracy i chcę wgrać jego nowszą wersję, nie tracąc przy tym starej. Podczas instalacji nowej wersji programu, stara wersja się usuwa. Stąd mój pomysł aby na drugiej partycji zainstalować nowy windows i nową wersje programu. Czy to zadziała, czy to nie możliwe abym miał dwie wersje programu na jednym komputerze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2009 Bez najmniejszego problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...