Skocz do zawartości
wampir

Wysyp Tanich E6600 Na Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Zaczal sie chyba jakis sezon przekretow na allegro

Kilka dni temu sam dalem sie nabrac na to :

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=175745350

Procek przyszedl, pieknie ladnie, cooler nie ruszany, procek czysciutki , potwierdzenie zakupu (ksero paragonu) ale procek nie wstaje.

Jestem po rozmowach ze sprzedawca i ma przelac kase z powrotem. Swoja droga cena iscie dumpingowa.

A dzisiaj kolejny rodzynek:

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=176167954

Ma ktos mozliwosc weryfikacji tego sprzedawcy ?? Niech ktos z Gizycka kupi a ja chetnie odkupie i dam za fatyge swoja czesc :)

Edytowane przez wampir

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy dwa tanie CPU to już wysyp ?

Ja myślę, że cwaniaków nie brakuje ... super tani CPU to albo kradzionka albo kicha pod względem OC ...

no ale głupich nie sieją ...

Nie dwa ale piec :) i juz jeden poszedl z tej aukcji ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aukcja, którą wygrałeś, nie wygląda na przekręt. Cena dumpingowa? To była licytacja przecież. Szkoda tylko straconego czasu. Reklamacja na własną rękę, o ile nie masz daleko, ma sens.

Druga aukcja to już jakiś wałek, w dodatku w weekend (obsługa allegro pracuje teraz mniej?). Teraz jeszcze jedną po 890 wystawił.

Tu jeszcze coś

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=174916753

Edytowane przez WDK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aukcja, którą wygrałeś, nie wygląda na przekręt. Cena dumpingowa? To była licytacja przecież. Szkoda tylko straconego czasu. Reklamacja na własną rękę, o ile nie masz daleko, ma sens.

Druga aukcja to już jakiś wałek, w dodatku w weekend (obsługa allegro pracuje teraz mniej?). Teraz jeszcze jedną po 890 wystawił.

Tu jeszcze coś

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=174916753

To napewno nie jest walek !!! :D :D

Poprostu w Gizycku rozdaja te procki jak ulotki na ulicy :)

Wyslalem mu mail z jednej i drugiej aukcji i cisza...

Jak mozecie to tez wysylajcie, chlopak sie podjara to zaraz jeszcze 10 takich aukcji wystawii :damage_wall:

Edytowane przez wampir

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

towar został przywieziony z zagranicy i nie posiada pisemnej gwarancji. Na zakupione podzespoły daję 2 tygodniową gwarancje rozruchową.

Taaa, hehe pewnie procki kradzione i puścił wałek z prockami z zagranicy, szczerze też mnie zdziwiły te aukcje, ale jak ktoś mieszka w Giżycku to można próbować, w dodatku koles ma magiczne ,,0,, przy nicku :?

p.s noi Intel Pentium Core 2 Duo....

Edytowane przez Fredek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie jakis walek, koles wystawia na 2 aukcjach pod 2 uzytkownikami te same procki. Poza tym jego pierwszy komentaz jest od jego samego tylko, ze pod innym kontem :)

http://aukcja.onet.pl/show_user.php?uid=6842318

igor244 i radek648, i wszystkie aukcje w ciagu paru ostatnich dni aby sobie nabic komentaze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie jakis walek, koles wystawia na 2 aukcjach pod 2 uzytkownikami te same procki. Poza tym jego pierwszy komentaz jest od jego samego tylko, ze pod innym kontem :)

http://aukcja.onet.pl/show_user.php?uid=6842318

igor244 i radek648, i wszystkie aukcje w ciagu paru ostatnich dni aby sobie nabic komentaze :)

Trzeba miec tupet albo byc wyjatkowym leniem zeby uzyc tega samego schematu. Nawet koloru czcionek nie zmienil tylko na zywca wstawil to samo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmmm wampir... zakupiłeś ??? przysłano ??? dano opcję wymiany/zwrotu kasy ??? ja nie wiem dalej czemu sie kolesia czepiasz ,.... mi to tam lata jak dzyndzel mindzy falochronem ale jednak pozostaje pytanie ... czepiasz sie dla zasady czepialstwa??? załatw to pokojowo w sensie wymien i bedzie git :D

Nie ma sensu sobie psuć nerwów ... po co to ?

btw.: to nie ja jestem sprzedawcą, nie mam z nim kontaktu, nie jest moim powinowatym, etc. jest li on jeno sprzedawcą któren mi nie zawinił ... wampirowi sądzę też nie ...

pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam dwukrotnie bylem sprzedawca, ktory wyslal nie umyslnie sprzet niesprawny. Oba razy zostaly zalatwione jak nalezy. Pierwszym razem oddalem czesc kasy i kolo reklamowal, za drugim zwrocilem calal kasiure i rozeszlismy sie w pokoju.

Cena? To aukcja, wiec moze nie przypilnowal :D

A co do tego z gizycka...to juz wyglada nieco inaczej.

Wszystko teraz zalezy zza ktorej granicy wozi te procki.

Mam znajomka(od ktorego kupilem E6300ES) ktory sciagal procki z...

tajwanu przez niemcy do polski. Mimo tylu przesylek, marzy i innych cena byla 200 zl mniejsza niz sklepowa polska.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmmm wampir... zakupiłeś ??? przysłano ??? dano opcję wymiany/zwrotu kasy ??? ja nie wiem dalej czemu sie kolesia czepiasz ,.... mi to tam lata jak dzyndzel mindzy falochronem ale jednak pozostaje pytanie ... czepiasz sie dla zasady czepialstwa??? załatw to pokojowo w sensie wymien i bedzie git :D

Nie ma sensu sobie psuć nerwów ... po co to ?

btw.: to nie ja jestem sprzedawcą, nie mam z nim kontaktu, nie jest moim powinowatym, etc. jest li on jeno sprzedawcą któren mi nie zawinił ... wampirowi sądzę też nie ...

pozdrawiam.

No chyba moge sie poczepiac jak towar doszedl niesprawny...

Na duzy plus jest blyskawiczny kontakt i deklaracja zwortu gotowki, czekam na rozwoj sytuacji.

http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6846233

Co gorsza - ludzie to kupują :o

Ludzie juz to kupili...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzieś przed końcem stycznia miałem ofertę w sklepie E6600 za ~850zł. Dzień temu było normalnie za ~1200, a kilka dni po "promicji" znowu powrót do starej ceny...

Zapewne sprzedawca się rypnął lub coś. Choć szkoda, że nie kupiłem ;] Ciekawe czy faktycznie sprzedali by mi po takiej cenie :)

PS. Sklep ceniony u mnie w miejscowości. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę że dyskusja aż wrze. :D A propo ja też ma procek z takiej wyprzedaży kupiłem go pół roku temu za 850zł i jak dotąd dobrze sie sprawuje i podkręcić też sie da coś wiec tutaj rzecz na tym polega że trzeba mieć szczęście i nosa. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluje, ja sie akurat przejechalem :mur:

Teraz wysłałem juz 2 maile i probowalem caly dzien sie dodzwonic do sprzedawcy ale tel poza zasiegiem....

Rozumiem, zdarzenie losowe, nie kazdy siedzi 24/7 na necie, zobaczymy co jutro bedzie..ale nie chcialbym dawac negatywa :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi