Rahim Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 Mam kartę GeForce 6800GS na PCI-E od Galaxy, temp. są bardzo dobre nawet po oc (530mhz/1250mhz/46C), ale chłodzenie jest potwornie głośne i muszę je zmienić na coś dużo cichszego. Kasy mam sporo...chce żeby było jak najciszej, a przy tym bardzo wydajnie. Myślałem o Zalmanie VF700Cu, Arctic Cooling Accelero, Pentagram Freezone XC-70 Cu+ i Pentagram Freezone XC-80 AlCu. Co wybrać z tego grona ? Może coś innego ? Czekam na propozycje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zawi Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 ja na twoim miejscu brał bym accelero albo coś ala Revoltec VGA Cooler Graphic Freezer Pro oba zapewniają dobre chłodzenie w rozsądnej cenie i są całkiem ciche, jeśli nie ma ograniczeń cenowych to spraw sobie Thermalright HR-03 tylko wg. mnie to był by już przerost formy nad treścią... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 Mam kartę GeForce 6800GS na PCI-E od Galaxy, temp. są bardzo dobre nawet po oc (530mhz/1250mhz/46C), ale chłodzenie jest potwornie głośne i muszę je zmienić na coś dużo cichszego. Kasy mam sporo...chce żeby było jak najciszej, a przy tym bardzo wydajnie. Myślałem o Zalmanie VF700Cu, Arctic Cooling Accelero, Pentagram Freezone XC-70 Cu+ i Pentagram Freezone XC-80 AlCu.Zalman VF700Cu ma tendencje do terkotania po 4-6 miesiacach Mam podobna grefike (gf6800le) jak ty i mam na niej Pentagrama XC-70Cu+ temperatura to ok 45 idle i 60 stres do tego cisza i kompaktowe wymiary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 jeśli nie ma ograniczeń cenowych to spraw sobie Thermalright HR-03 tylko wg. mnie to był by już przerost formy nad treścią... :lol2: Uwielbiam te słowa :lol2: A co jest w przypadku HR-03 formą, a co treścią? :wink: Wracając do tematu - jeśli masz gotówkę i chcesz ją przeznaczyć na dobre, wydajne i szpanerskie (dla niektórych to wada, dla innych zaleta :) ) chłodzenie to weź Thermalrighta HR-03. W moim odczuciu jednak to już naprawdę dla osób, którym wydajność jako taka nie zawraca w głowie jako jedyna, a samo chłodzenie musi być czymś więcej niż tylko wydajnym radiatorem... którym notabene HR-03 i tak jest. Tu już płaci się też za jakość i projekt... a poza tym musisz dokupić sobie wentylator 92mm. Myślę, że jeśli w głowie Ci i wydajność i cisza to Silverstone FM92 będzie dobrym wyborem. Jak zakupisz taki zestaw to powinieneś być zadowolony... ale gotówki trochę Ci odpłynie :) Jeśli jednak HR-03 to dla Ciebie przesadnej wielkości inwestycja to ja bym zamiast polecanego przez Svende Pentagrama (jakoś tej firmy nie darzę zaufaniem... z wyjątkiem jej blistrów ;) ) wziąłbym Arctic Cooling NV Silencer 5 rev. 3.0. Ciche, wydajne i tanie. Ewentualnie, jeśli coś pomiędzy, to może Evercool VCRHC Turbo2. Pozdrawiam :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rahim Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 (edytowane) A co sądzisz o Accelero X1 ? Edytowane 18 Marca 2007 przez Rahim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zawi Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 Labovsky chodzi mi o cenę chłodzenia w porównaniu do wartości grafiki, ale to tylko moje zdanie, ja muszę się niestety liczyć z ceną więc parzę na to w ten sposób i tyle, a to że Thermalright HR-03 to fajna zabawka to nie zaprzeczam, tylko w moim odczuciu dopłacanie 100 złotych za parę stopni to lekka przesada - wiem wiem bezgłośna praca te sprawy - ja nie jestem aż tak wyczulony by wkurzał mnie wiatrak na 7v więc wolę mieć tą stówkę w kieszeni... to by było na tyle tej treści :D żeby nie było to jest tylko i wyłącznie moje zdanie nikomu go nie narzucam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 (edytowane) Zalman VF700Cu ma tendencje do terkotania po 4-6 miesiacach Omg co za bzdura :lol: . A poza tym to AlCu juz nie ma tego problemu, albo AL na Galaxy?? :) To pentagram ma tendencje do terkotania(syfne lozysko, ale nie wiem czy kazdy) no i wlasnie accelero, choc samo w sobie accelero jest calkiem dobre. Bierz co chcesz, ale nie pentaka... Pozdrawiam Edytowane 18 Marca 2007 przez luki2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 Omg co za bzdura :lol: . A poza tym to AlCu juz nie ma tego problemu, albo AL na Galaxy?? :) To pentagram ma tendencje do terkotania(syfne lozysko, ale nie wiem czy kazdy) no i wlasnie accelero, choc samo w sobie accelero jest calkiem dobre. Bierz co chcesz, ale nie pentaka... Pozdrawiam Tylko bez rzucania syfem, miałem w łapach obydwa coolery, Zalman wydaje cichy terkot i ma ciut słabszy docisk. Pentagram z pewnością nie terkocze, bo mam już ok 4 miesiecy, za to na 12V bardziej szumi. Czy ty też miałeś obydwa te sprzęty w łapie czy tylko jeden? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 kumpel mial penta xc-70al .... po 4-5 miesiacach tak cos stukalo ze zalozyl boxowe chlodzenie . podobno w cu nie ma takiego czegos.. ja kupilem teraz wlasnie zalmana vf700cu i mam nadzieje ze terkotania nie bedzie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 A co sądzisz o Accelero X1 ?Accelero X1 jest wydajniejsze od Silencera, ale już wielokrotnie czytałem (m.in. na tym forum), że po kilku miesiącach pracy zaczyna wyraźnie głośniej chodzić wentylator (terkotać). Silencer tego syndromu, o ile się dobrze zorientowałem, nie posiada. Labovsky chodzi mi o cenę chłodzenia w porównaniu do wartości grafiki, ale to tylko moje zdanie, ja muszę się niestety liczyć z ceną więc parzę na to w ten sposób i tyle, a to że Thermalright HR-03 to fajna zabawka to nie zaprzeczam, tylko w moim odczuciu dopłacanie 100 złotych za parę stopni to lekka przesada - wiem wiem bezgłośna praca te sprawy - ja nie jestem aż tak wyczulony by wkurzał mnie wiatrak na 7v więc wolę mieć tą stówkę w kieszeni... to by było na tyle tej treści :D żeby nie było to jest tylko i wyłącznie moje zdanie nikomu go nie narzucam Jasne Zawi, ja doskonale zrozumiałem o co Ci chodzi :) Przyczepiłem się trochę do tego "przerostu", bo to bardzo często używane sformułowanie... niestety nie zawsze w dobrym kontekście. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deadfrog Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 kumpel mial penta xc-70al .... po 4-5 miesiacach tak cos stukalo ze zalozyl boxowe chlodzenie . podobno w cu nie ma takiego czegos.. ja kupilem teraz wlasnie zalmana vf700cu i mam nadzieje ze terkotania nie bedzie ;) Bo w al jest lozysko slizgowe. Ja mam xc70Cu juz prawie rok i cichy jak na poczatku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...