Skocz do zawartości
don_wito

Wachania Napięc

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zasilacz Chiefteca 350 i podczas prob wykreconego E6300 na razie na 2,8 moje napiecia wynosza odpowiedni:

+3,3 od 3,36 do 3,28

+5,0 od 4,95 do 4,97

+12 od 11.71 do 11,78

Czy to w porzadku ?? Wiem ze zasilacz za slaby na E6300@2,8 2*1 GB Ram 800@920 MHz i na razie x800 GT ale czy bezpieczne ??

aha i czasem mi sie zdarza restart czym to spowodowane moze byc ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam zasilacz Chiefteca 350 i podczas prob wykreconego E6300 na razie na 2,8 moje napiecia wynosza odpowiedni:

+3,3 od 3,36 do 3,28

+5,0 od 4,95 do 4,97

+12 od 11.71 do 11,78

Czy to w porzadku ?? Wiem ze zasilacz za slaby na E6300@2,8 2*1 GB Ram 800@920 MHz i na razie x800 GT ale czy bezpieczne ??

aha i czasem mi sie zdarza restart czym to spowodowane moze byc ??

norma to 5% w każda stronę - dla napięć plusowych a 10% dla napieć minusowych, to jest w FAQ

mam nadzieję, ze mierzyłeś miernikiem

tak na marginesie ten szef jest juz nieźle obciazony, ale szczególnych zagrożeń nie ma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od razu zasilacz akurat - jezeli masz w zestawie karte 8800 gtx to faktycznie moze dostawac zadyszki. Jesli jednak masz cos starszego to restarty predzej powoduja zbyt podkrecone podzespoly .

ps. na mojej zasilce bez problemu dzialal podkercony cd 2 6300 z 8800gts - byla to jego granica mozliwosci ale wszystko bylo ok

cd 2 6300 z 8800gts - byla to jego granica mozliwosci ale wszystko bylo ok

Edytowane przez Cloperflake

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi