Skocz do zawartości
moadip

Cubx I Pci Cmd 0648

Rekomendowane odpowiedzi

mam zainstalowanego win xp czysta instalka, SP2 oczywiscie podlaczojny do ATA wlaczylem OnBoard ATA controller, i winda normalnie go wykryla i zainstalowala stery...

podpinam pod zlacze kontrolera RAID, bios raida go wykrywa po czym po POST przy ostatniej tabelce z przerwaniami staje zastyga... probowalem z 2 dyskami na kazdym kanale nic z tego... nic nie pomaga...

co moze byc przyczyna tego??

ale jak podlacze spowrotem pod ata - 33 czyt normalnie to widzi ten kontroler i jest niby oka, ale jak przepinam kabel to nei startuje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kombinuj w biosie z przerwaniami i wywal wszystko co nie potrzebne z plyty (peryferia)

a swoja droga na raidzie sie nie znam ale czy tam najlepiej nie jest wszystko skonfigurowac podczas instalki windozy

z tego co rozumiem to kontroler jest zewnetrzny??

Edytowane przez morron

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie dziala zarowno na zewnetrznym raidze jak i na zintegrwanym... nie mam pojecia o co kaman.. a przerwania sa ustawione ok w sensie tam gdzie jest serial bus to jest tlyko wlasnie on i sie nie dubluja....kuzwa nei wiem o co kaman...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to moze napisze jeszcze jasniej...

CUBX posiada zintegorwany kontorler RAID, nie posiadam dyskietki ani na kablu nomrlanym ani na usb, dlatego zawsze sintalowalaem system normalnie na ATA, po zainstalowaniu windy przepinalem pod kontroler i bylo git, od pewnego czasu jednak po podpieciu do kontrolera Raid, system "zastygal", w sensie po POST ppo tablece z przerwaniami obraz zatrzymywal sie i nic nie szlo zrobic... dobra mowie walnal sie kontroler, ma prawo plyta dosyc stara... no to kupilem na PCI podlaczylem pod normalne ata dysk, wykrylo kontroler zainstalowalem pieknie normalnie sterowniki, wylaczam pc przepinam kable i co nic tak samo zastyga nie wiem o co kaman...

wyciagnalem wszystko z pc zostawilem tylko karte grafiki na AGP i nadal nic...

moze ktos wie o co chodzi, bo ja juz eni mam sily, a WD caviar na Ata 33 to torche wolno chodzi...

POMOZCIE!!!!!!!

podlaczylem nadomiar tego stary dysk maxtora i jak na zlosc wszystko dziala, ale WD caviar 40gb jest nowszy i szybszy, tylko nei wiem czy czasem eni zalezy to od boot.ini bede musial jeszcze porownac...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...