Niemiec Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 jak dla mnei wygladaja OK. PS. Widze, ze tez masz speedfana pl :lol: mozesz tez zmienic nazwy dla wentylatorow, przy procentach od wentylatorow i dla napiec. Odpowie ktos na moje pytanie postawione w poprzednim poscie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 jak dla mnei wygladaja OK. PS. Widze, ze tez masz speedfana pl :lol: mozesz tez zmienic nazwy dla wentylatorow, przy procentach od wentylatorow i dla napiec. Wiem ale tyle wystarczy, qrde nie slysze mojej zasilki, tam wogule jest wentyl? :D Musze cos zrobic z wentylem na procku bo wytrzymac teraz z nim nie moge, gdy go spowolnie z 4500 na 3200 jest cichutko :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 co sadzicie o tym zasilaczu?? http://allegro.pl/show_item.php?item=13129746 jak wyglada jego glosnosc i osiagi czy ma pfc noise killera??. musze cos kupic bo staruszek wraca za dwa dni i pewni bedzie chcial zasilke odzyskac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 Spoko zasilka :) Jest cichutka :) Wentyl 120mm :) Noise killer :) Ma PFC ( widac na foto, z tylu zasilki, zolty kolor ) To zwykly Fortronik 300W :) Zagladnalem do wnetrza mojej zasilki i stwierdzilem ze PFC jest wielkie i ciezkie, czasem brzeczy :) Na szczescie mam to wylaczone :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 Hehe, musialem zanurkowac pod biurko z latarka zeby sprawdzic czy aby na pewno wentyl w zasilce sie kreci :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 Wiem ale tyle wystarczy, qrde nie slysze mojej zasilki, tam wogule jest wentyl? :D Musze cos zrobic z wentylem na procku bo wytrzymac teraz z nim nie moge, gdy go spowolnie z 4500 na 3200 jest cichutko :) zobacz ile sie u mnie wentyle kreca :) to tez od procka musialem przyspieszyc bo sie procek grzal :( a co do tej zasilki to chyba zobie ja zakupie bo droga nie jest. Teraz jade na fortronie 235W i napiecia mam takie jak widac an obrazku, bez drgan pod obciazeniem, a co to bedzie na zasilce 300w :) szkoda tylko, ze nie moge sprawdzic napiecia 3.3V :( epox nie pozwal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 Czytałem wszystkie posty z tego topicu i juz mam taki mętlik w głowie że nic już nie wiem :cry: Napiszcie mi jaki zasilacz bedzie dobrzy do mojego konfigu (oczywiście z Frotonów z Allegro). Acha i niedługo mam zamiar wymienić karte na R9100 i dokupić jedną kość ramu! Z góry dzięki za pomoc!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 Fortron FSP300-60PNA(PF) - 50zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 Fortron FSP300-60PNA(PF) - 50złDZieki za szybką odpowiedź..ale już chyba nie ma tyc zasiłek bo ofrt kupna jest 14 a sztuk 6 :-( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 jeszcze sześć zostało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 Fortron FSP300-60PNA(PF) - 50złDZieki za szybką odpowiedź..ale już chyba nie ma tyc zasiłek bo ofrt kupna jest 14 a sztuk 6 :-( Hehe :wink: Na poczatku bylo 20 sztuk :) Jest narazie 14 ofert wiec ciagle zostaje 6 sztuk :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 Fortron FSP300-60PNA(PF) - 50złDZieki za szybką odpowiedź..ale już chyba nie ma tyc zasiłek bo ofrt kupna jest 14 a sztuk 6 :-( Hehe :wink: Na poczatku bylo 20 sztuk :) Jest narazie 14 ofert wiec ciagle zostaje 6 sztuk :) Acha tego nie wiedziałem!!! Dzięki!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 jeszcze sześć zostało.Już 5 :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 zostawcie cos mi :) prosze bardzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 zostawcie cos mi :) prosze bardzoSpoko jeszcze jest ich 5 sztuk!! Tak szybko chyba nie zejdą... Kurcze już sie nie moge doczekać paczuszki z FSP!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 zostawcie cos mi :) prosze bardzoSpoko jeszcze jest ich 5 sztuk!! Tak szybko chyba nie zejdą... Kurcze już sie nie moge doczekać paczuszki z FSP!! Moj kumpel jeszcze kupi :D Musi sie pospieszyc :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WIDMO82 Opublikowano 22 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2003 hehe pierwszy chyba z tweaka wylicytowałem od lewandowskiej zasiłke a po mnie inni, cos wiecej tych nikców znajomych widze na allegro koło mojego [pikpi] co do tej zasiłki, jedzie sie nieźle, jak widac w podpisie 2800+ dała rade. tylko: przez pierwsze kilka dni wchodziła na wyższe obroty po 50C-> teraz juz potrafi wejsc na wyższe przy 47-48 jak pokazują programy z których sprawdzam temp to boje sie ze ten punkt bedzie spadał az wentyl zawsze bedzie dziabał na maxa przy 40 :( zobaczymy jak postawie kompa w jego stałe miejsce czy tez bedzie takie psikusy robiła zasiłka, tym czasem, jestem zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 wlasnie kupilem, zostala jeszcze tylko jedna sztuka, wiec spieszczie sie ludzie. jak paczka do mnie przyjdzie to zdam relacje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gronek Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 Wlasnie kupilem ostatni zasilacz i aukcja zostala zakonczona:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaM Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 Cześć właśnie jestem po pierwszych testach mojego nowego Fortona 300W i musze powiedziec że nie jest wcale taki cichy jak go reklamują na Allegro Ten duzy wentylator po paru minutach mocno się rozpędza. Napięcia na początku były bardzo niske: 3.3->3.18 5--->4.70 12-->11.73 więc postanowiłem je troche wyregulowac w zasilaczu. Pierwszy potencjometr przekręciłem maksymalnie w prawo :twisted: włączam kompa a tu wentylatorki cos szybko zaczeły chodzic. Wchodze do biosu a tam zamiast 12v mam prawie 16v 8O szybko wywaliłem wtyczke z zasilacza(brak wyłącznika na zasilaczu :( ) Na całe szczęście nic się nie stało i dostroiłem Fortona troche lepiej teraz mam: 3.3->3.33 5--->4.90 12-->12.20 Więc rada dla wszystkich przyszłych posiadaczy Fortona kręcic tym potencjometrem w bardzo małym zakresie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
case Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 Cześć właśnie jestem po pierwszych testach mojego nowego Fortona 300W i musze powiedziec że nie jest wcale taki cichy jak go reklamują na Allegro Ten duzy wentylator po paru minutach mocno się rozpędza. Napięcia na początku były bardzo niske: 3.3->3.18 5--->4.70 12-->11.73 więc postanowiłem je troche wyregulowac w zasilaczu. Pierwszy potencjometr przekręciłem maksymalnie w prawo :twisted: włączam kompa a tu wentylatorki cos szybko zaczeły chodzic. Wchodze do biosu a tam zamiast 12v mam prawie 16v 8O szybko wywaliłem wtyczke z zasilacza(brak wyłącznika na zasilaczu :( ) Na całe szczęście nic się nie stało i dostroiłem Fortona troche lepiej teraz mam: 3.3->3.33 5--->4.90 12-->12.20 Więc rada dla wszystkich przyszłych posiadaczy Fortona kręcic tym potencjometrem w bardzo małym zakresie :) mierzyles miernikiem czy odczyt z plyty ? bo jesli regulowales na podstawie odczytu z plyty to :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Petes Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 hehe pierwszy chyba z tweaka wylicytowałem od lewandowskiej zasiłke a po mnie inni, cos wiecej tych nikców znajomych widze na allegro koło mojego [pikpi] Niestety ja bylem pierwszy pete18 ;) ale fajtycznie zasilka pierwsza klasa dzis ja rozkrecilem i tak nabitej zasilki jeszcze nie widzialem, poprostu cudo. Moze to dlatego ze dotad mialem w lapach tylko codeshity i inne ;) A co do obrotow to tylko raz mi wszedl na najwyzsze tak na 10 min potem juz chyba nie albo nie slyszalem poprostu ogolnie chodzi tak ze go nie slychac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 Cześć właśnie jestem po pierwszych testach mojego nowego Fortona 300W i musze powiedziec że nie jest wcale taki cichy jak go reklamują na Allegro Ten duzy wentylator po paru minutach mocno się rozpędza. Napięcia na początku były bardzo niske: 3.3->3.18 5--->4.70 12-->11.73 więc postanowiłem je troche wyregulowac w zasilaczu. Pierwszy potencjometr przekręciłem maksymalnie w prawo :twisted: włączam kompa a tu wentylatorki cos szybko zaczeły chodzic. Wchodze do biosu a tam zamiast 12v mam prawie 16v 8O szybko wywaliłem wtyczke z zasilacza(brak wyłącznika na zasilaczu :( ) Na całe szczęście nic się nie stało i dostroiłem Fortona troche lepiej teraz mam: 3.3->3.33 5--->4.90 12-->12.20 Więc rada dla wszystkich przyszłych posiadaczy Fortona kręcic tym potencjometrem w bardzo małym zakresie :) Kurcze straszycie mnie troche... W pon powinienem dostać ten zasilacz...i kurcze jak bede miał takie niskie napięcia to bedzie lipa (bo w sumie to mama teraz podobne na jakimś nonamie) A trochę sie boję grzebać w środku... Ale jakby co to sie zgłosze po rady do Was :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaM Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 Tak regulowałem napiecia na podstawie odczytu z płyty :? Czy to zle? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 Tak regulowałem napiecia na podstawie odczytu z płyty :? Czy to zle? Z tego co wiem to płyty główne mają to do siebie że nie zawsze dobrze odczytują te napięcia... ale czy jest aż tak wielka różnica pomiędzy płytą a miernikiem?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgk5 Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 Tak regulowałem napiecia na podstawie odczytu z płyty :? Czy to zle? Z tego co wiem to płyty główne mają to do siebie że nie zawsze dobrze odczytują te napięcia... ale czy jest aż tak wielka różnica pomiędzy płytą a miernikiem??Na biosie możesz polegać. Inne śmieszne programiki mogą już przekłamywać i często to robią. A co pomiaru voltomierzem - trzeba wiedzieć gdzie mierzyć, bo to bardzo istotne!!! - na przykład bios mierzy napięcia już po złączce wytkowej do mobo a tam jest już zupełnie inne napięcie niż na wtykach AMP czy MOLEX. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 Tak regulowałem napiecia na podstawie odczytu z płyty :? Czy to zle? Z tego co wiem to płyty główne mają to do siebie że nie zawsze dobrze odczytują te napięcia... ale czy jest aż tak wielka różnica pomiędzy płytą a miernikiem??Na biosie możesz polegać. Inne śmieszne programiki mogą już przekłamywać i często to robią. A co pomiaru voltomierzem - trzeba wiedzieć gdzie mierzyć, bo to bardzo istotne!!! - na przykład bios mierzy napięcia już po złączce wytkowej do mobo a tam jest już zupełnie inne napięcie niż na wtykach AMP czy MOLEX. Szczerze?? Nic nie zrozumialem.... Ciemny jestem w tym :-( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgk5 Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 Tak regulowałem napiecia na podstawie odczytu z płyty :? Czy to zle? Z tego co wiem to płyty główne mają to do siebie że nie zawsze dobrze odczytują te napięcia... ale czy jest aż tak wielka różnica pomiędzy płytą a miernikiem??Na biosie możesz polegać. Inne śmieszne programiki mogą już przekłamywać i często to robią. A co pomiaru voltomierzem - trzeba wiedzieć gdzie mierzyć, bo to bardzo istotne!!! - na przykład bios mierzy napięcia już po złączce wytkowej do mobo a tam jest już zupełnie inne napięcie niż na wtykach AMP czy MOLEX. Szczerze?? Nic nie zrozumialem.... Ciemny jestem w tym :-(Naprawdę nic nie zajarzyłeś :?: :?: :?: - szkoda, bo napisłem dość prosto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 Tak regulowałem napiecia na podstawie odczytu z płyty :? Czy to zle? Z tego co wiem to płyty główne mają to do siebie że nie zawsze dobrze odczytują te napięcia... ale czy jest aż tak wielka różnica pomiędzy płytą a miernikiem??Na biosie możesz polegać. Inne śmieszne programiki mogą już przekłamywać i często to robią. A co pomiaru voltomierzem - trzeba wiedzieć gdzie mierzyć, bo to bardzo istotne!!! - na przykład bios mierzy napięcia już po złączce wytkowej do mobo a tam jest już zupełnie inne napięcie niż na wtykach AMP czy MOLEX. Szczerze?? Nic nie zrozumialem.... Ciemny jestem w tym :-(Naprawdę nic nie zajarzyłeś :?: :?: :?: - szkoda, bo napisłem dość prosto.Nie zczajiłem ostatniego zdania... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgk5 Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 Tak regulowałem napiecia na podstawie odczytu z płyty :? Czy to zle? Z tego co wiem to płyty główne mają to do siebie że nie zawsze dobrze odczytują te napięcia... ale czy jest aż tak wielka różnica pomiędzy płytą a miernikiem??Na biosie możesz polegać. Inne śmieszne programiki mogą już przekłamywać i często to robią. A co pomiaru voltomierzem - trzeba wiedzieć gdzie mierzyć, bo to bardzo istotne!!! - na przykład bios mierzy napięcia już po złączce wytkowej do mobo a tam jest już zupełnie inne napięcie niż na wtykach AMP czy MOLEX. Szczerze?? Nic nie zrozumialem.... Ciemny jestem w tym :-(Naprawdę nic nie zajarzyłeś :?: :?: :?: - szkoda, bo napisłem dość prosto.Nie zczajiłem ostatniego zdania...Chodzi o to, że przy prądach rzędu 10A i więcej spadki napięć na przewodach, rezystancji zestyków gniazdo-wtyka nie są do pominięcia. Voltomierzem możesz zmierzyć napięcie tu i tam - a wynik będzie różny ( nawet o 0,2V) - choć ten sam obwód napięciowy. :!: :!: :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...