case Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 no to chyba rzeczywiscie potrzebujesz czegos mocniejszego mi narazie moj starcza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 hmm mi +12V spadlo i tak stoi... 11,7V. wole troche zanizone napiecie niz gwaltowne skoki o 0,4-0,5V na poprzednim Megabajcie 350W. zreszta te napiecie to zaden problem - komp prime stable. mozna je podniesc w razie potrzeby. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gordek Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 Właśnie dziś stałałem się posiadaczem zasilacza FSP300-60BT kupionego na Allegro u Roberta_Parady i mam mały problem. Otóz zasilacz dość głośno pracuję. Chwilę po uruchomieniu jest OK, ale jakiś czas potem zaczyna normalnie wyć. Oczywiście da się przy tym pracowac, ale na grupszą metę jest to denerwujące. Czy macie jakieś rady dla mnie? Od razu informuję, że jestem laikiem, może nie totalnym, ale na budowie zasilaczy na peqwno się nie znam. Z góry THX za pomoc. Sorry, że wszystkiego nie czytałem, ale ta sprawa jest bardzo pilna, a sam temat ma aż 20 stron. Mój komp to: Jetway 867AS VIA KT266 | AMD Athlon 1600 XP+ 1,4 GHz | Radeon 9100 Hercules 3D Prophet 64 MB 128 Bit DVI | Kingston 256 RAM DDR 266 MHz | Creative Labs Sound Blaster PCI 64 | Seagate Barracuda IV 7200 obr/s 40 GB | LG Studioworks 15" |FSP300-60BT 300W | Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 hmm wiesz odpowiedzi na to pytanie sa w tym topiku - mozeszodeslac zasilke z prosba o regulacje startu wyzszych obrotow, albo poprostu zapewnic budzie lepsza wentylacje (bo od tempy powietrza zalezy temperatura w zasilce, aod temperatury w zasilce zaleza obr wentyla) mozesz tez rozlozyc zasilke i wlutowac przed termistor rezystor - o tym wszystkim przeczytasz tutaj i cyba nie chcesz zeby ktos przepisywal dokldadnie caly topik? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gulises Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 Skie pytanie ! kupiłem z allegro tego fortrona 245 watowego , wszytko ok , nawet herc od raz na 300 zaczoł działac itp ... ale ... wchodze do biosu patzre na napiecia aa ty SZOK ! napiecie -5 wynisi -61 V !!!! zdeka chyab zaduzo , zle mi odczytuje czy co jest ? na starej zasiłce jest ok , wiec chyba zasilacz :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 za malo jesli juz ;] po pierwsze chcesz znac prawde to uzyj miernika a nie boisu po drugie odczyt ujemnych napiec to standardowa pieta achillesowa plyt glownych 0- z reguly pokazuja zle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 Właśnie dziś stałałem się posiadaczem zasilacza FSP300-60BT kupionego na Allegro u Roberta_Parady i mam mały problem. Otóz zasilacz dość głośno pracuję. Chwilę po uruchomieniu jest OK, ale jakiś czas potem zaczyna normalnie wyć. Oczywiście da się przy tym pracowac, ale na grupszą metę jest to denerwujące. Czy macie jakieś rady dla mnie? Od razu informuję, że jestem laikiem, może nie totalnym, ale na budowie zasilaczy na peqwno się nie znam. Z góry THX za pomoc. Sorry, że wszystkiego nie czytałem, ale ta sprawa jest bardzo pilna, a sam temat ma aż 20 stron. Hyhy, skąd ja to znam. Miałem to samo. Dołożyłem dwa małe wiatraki, a ten główny puściłem na 7V i Jest ciszej. Najprościej wymienić wiatrak na łożyskowany ślizgowo, bo to on tak hałasuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gulises Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 chyba mam rozwiazanie mojego probelu. Na opisie jest napisane ze ten zasialcz nie mam napiec -5 V 8O bo niby nowe płyty tego nie wykorzystuja ? (widoczny brak jedneo bialego kablo przy wtyku ATX) . i jeszcze jedna sprawa, naj wejde na strone allegro :lol: i zaczne krecici kulka od myszy :lol: to słysza takie piszczenie z zasilacza :lol: na innej stronie nie :roll: . cos z PFC jest nie tak ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crux Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 Witam Mam Modecom ISO-450P 350W i malutkie pytanie. Uzywam go od kilku miesiecy i na poczatku napiecia trzymal bardzo dobrze a teraz juz slabiej. To wyniki z Motherboard 5 przedstawiajace wachania napiec podczas katowaniu kompa przez 30min Quakiem i dodatkowo Rarem jednoczesnie: VCore 1,75 1,71 - 1,76 3,3 3,15 - 3,23 +5 4,87 - 5,03 +12 11,49 - 11,80 -12 -11,86 - (-11,53) -5 -4,84 - (-5,04) Nie ma srednich napiec a tylko skrajne wiec niby wyglada to groznie. Co o tym myslicie? Z doswiadczenia wiem ze rozne megabajty i codegeny sa znacznie gorsze ale czy te powyzsze wyniki sa dla mnie podstawa do oddania go na gwarancje? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crux Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 Aha odchylenia napiec to od 2% - 4,5% a ponoc dopuszczalne jest 5%. Sam juz nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sOuL Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 ja mam z kolei takie pytanie, jak mozna sprawdzić "drożność" kabli zasilacza nie otwierając go Kupiłem od haszyda fsp250, ale cos nie działa, stawiam na kable bo zasilacz rusza po ustawieniu kabli na odpowiedni kąt :wink: A gwarancji nie chce ruszac, bo pewnie go wymienie, ale chce to sprawdzic :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malitek Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 Testował ktoś FSP300 przy AMD 2,5GHZ (1,9V) ?? u mnie bez rewelacji ... ja testowalem 2560mhz-1.9V-1.925. i tez bez rewelki , pewnie podkrecony ti 4200 mu nie pomaga trzymac napiec :) , no i do tego jak sobie pogram to przy tej czestotliwosci zegara po ok 30minutach , fortek zaczyan chuczec jak stado baranow. nie wiem ile obrotow na minute ma , ale to jest przeginka- myslalem zeby fortronowi memu dodac wiatrak 15cm, co wy o tym sadzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<SmILek> Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 czy ktos mi wytłumaczy czemu 245GP ma taki niski amperomierz na naklejce?? :8 bo róznica miedzy 245GP a 250GTA jest prawie znikoma ( miałem tego i tego w testach ) a na naklejce 2/3x!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 Witam, kupilem zasike ( Fortron 300 W Bt ) od haszyda i po paru dniach odmowila posluszenstwa, na konfigu jak nizej zapuscilem prime95, wszstko elegancko, wieczorkiem wylaczam kompa, a rano juz nie wstaje, nie podaje napiec chyba +12V bo dyski sie nie wlaczaly. I tutaj moje pytanie : Czy ten zasilacz jest w stanie uciagnac moj konfig? Z moich wyliczen ( pokretnych co prawda :D ) wynika, obciazenie wynosi jakies 250 W. Z gory dzieki za info. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 19 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2004 Widze, ze topik umarł smiercia naturalna a na jego miejsce weszlo 5 nowych o tym samym :D, ale mniejsza o to. Otoz ja w zwiazku z postem powyzej. Otrzymalem od Haszyda drugi zasilacz, prosilem o GTP ( mialem BT ) i otrzymalem GTP. Porządna firma!!! Dziala bez problemów narazie i jest duzo cichszy. Napiecia tez znacznie lepsze. Ale chwilowo PRIME95 boje sie zalaczac :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 19 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2004 Widze, ze topik umarł smiercia naturalna a na jego miejsce weszlo 5 nowych o tym samym :D, ale mniejsza o to. Otoz ja w zwiazku z postem powyzej. Otrzymalem od Haszyda drugi zasilacz, prosilem o GTP ( mialem BT ) i otrzymalem GTP. Porządna firma!!! Dziala bez problemów narazie i jest duzo cichszy. Napiecia tez znacznie lepsze. Ale chwilowo PRIME95 boje sie zalaczac :D niebuj sie niebuj :wink: fortron rzadzi 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 to juz nikt nie ma fortronow :lol: :?: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 Kazdy ma i chwali :D Athlon 2.5Ghz, ABit NF7-S, 2x256MB DDR400 Hynix, R9500@Pro 400/660 i inne <span style="color:red;">[ciach!]</span>ly i napiecia wzorowe :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 No i zle sie dzieje, nie dokladalem nic do kompa a napiecia sie pogorszyly :( 2.2GHz 1.55V w biosie, w stress 1.52-54 2.4GHz 1.80V w biosie, w stress 1.74-76 Wczesniej napiecia realne byly bardziej zblizone do ustawionych, co robic i czy to juz bardzo zle? :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 Poruszaj wtyczką ATX, a jak masz czym, to ją oczyść. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RIKER Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=23068222 kupowal moze ktos z was u tego kolesia ten zasilacz chce wiedziec czy jest pewny :D ps a taki zasilacz mozna gdzies kupic Fortron Source FSP400-60PFN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LZIggy Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 gosc jest pewny, 1 fortrona kupilem jeszcze u niego jak mial czerwona gwiazdke, ...jak juz bedziesz kupowal to poczekaj az bedzie mial mocniejsza wersje FSP300-GTP warto imho dolozyc parenascie zlotych do GTP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RIKER Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 dzieki za inf napisalem do kolesia na gg czekam na odpowiedz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yooguruto Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 moze to glupio zabrzmi ale blagam kogos zeby jednak odpisal na ten juz zapomniany? topic :( kupilem od haszyda 1 zasilke : FPS 300 - 60BT (12V) http://img.allegro.pl/photos/oryginal/30/3...305890/30589034 Po jakims czasie mialem same rebooty. Wymienilem ja bez problemow na nowa. Wydawalo mi sie ze dzialala poprawnie. Zero zwisow, resetow etc. Jakos ostatnio Wlaczylem przypadkowo (a noz sprawdze) USDM - programik do monitoringu napiec na plytach EPOXa. I ku mojemu zdziwieniu napiecia wygladaly nasteujaco : +12V -> 11.3V :o + 5V -> 4.55V reszta napiec w miare w normie Nie wiem czego to wina, moze podam juz na koniec moj konfig : Epox 8rda+ (rev.2.2) : Athlon 1.0@1.3 (teraz akurat caly czas na FSB 133 spowrotem) : 512MB DDR400 HYNIX : GF5200U Prolinka : 2x stacje CD + 1 wentylatorek z tyłu obudowy Zasilacz jak juz czytalem czasem zaczyna glosniej chodzic. Widac ze przegrzewal sie. Chlodzil sie jakies 3-5min i przestawal. Jednak takie niskie napiecia wystepuja caly czas. Czy po dlugiej pracy czy zaraz po wlaczeniu koputera. Bardzo prosze o pomoc. Nie wiem czy to taki ogromny pech (bo z haszydem nie bylo problemow z tego co czytalem a od niego wlasnie mam ów zasilacz) czy sam juz nie wiem. Niestety siedze u znajomego na necie dlatego te 20 stron czytam na raty :( i musze przyznac ze nie zdazylem przeczytac wszyskiego z gory dziekuje i pozdrawiam /yogurt ---- z tego co wiem takie napiecia nie sa niebezpieczne dla sprzetu, ale to juz wahniecia wieksze niz 5% dlatego moga pojawiac sie bledy w zapicie na dysku (?) jeszcze raz prosze o pomoc l;o[/url] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0rbi Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zmierz miernikiem (multimetrem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 moze to glupio zabrzmi ale blagam kogos zeby jednak odpisal na ten juz zapomniany? topic :( kupilem od haszyda 1 zasilke : FPS 300 - 60BT (12V) Po jakims czasie mialem same rebooty. Wymienilem ja bez problemow na nowa. Wydawalo mi sie ze dzialala poprawnie. Zero zwisow, resetow etc. Jakos ostatnio Wlaczylem przypadkowo (a noz sprawdze) USDM - programik do monitoringu napiec na plytach EPOXa. I ku mojemu zdziwieniu napiecia wygladaly nasteujaco : +12V -> 11.3V :o + 5V -> 4.55V reszta napiec w miare w normie Nie wiem czego to wina, moze podam juz na koniec moj konfig : Epox 8rda+ (rev.2.2) : Athlon 1.0@1.3 (teraz akurat caly czas na FSB 133 spowrotem) : 512MB DDR400 HYNIX : GF5200U Prolinka : 2x stacje CD + 1 wentylatorek z tyłu obudowy Zasilacz jak juz czytalem czasem zaczyna glosniej chodzic. Widac ze przegrzewal sie. Chlodzil sie jakies 3-5min i przestawal. Jednak takie niskie napiecia wystepuja caly czas. Czy po dlugiej pracy czy zaraz po wlaczeniu koputera. Bardzo prosze o pomoc. Nie wiem czy to taki ogromny pech (bo z haszydem nie bylo problemow z tego co czytalem a od niego wlasnie mam ów zasilacz) czy sam juz nie wiem. Niestety siedze u znajomego na necie dlatego te 20 stron czytam na raty :( i musze przyznac ze nie zdazylem przeczytac wszyskiego z gory dziekuje i pozdrawiam /yogurt ---- z tego co wiem takie napiecia nie sa niebezpieczne dla sprzetu, ale to juz wahniecia wieksze niz 5% dlatego moga pojawiac sie bledy w zapicie na dysku (?) jeszcze raz prosze o pomoc l;o Przedewszystkim, to zmierz napiecia miernikiem, ale faktycznie cos niskawe, jakie napiecie dajesz temu procesorowi ? Zasilacz zachowuje sie conajmniej dziwnie 8O Taki sprzet i wlacza sie na wysokie obroty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yooguruto Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 aj zmiany sie nie zapisaly :/ Mierzylem napiecia miernikiem. (chyba dobrze) Sprawdzalem napiecie na tych wtyczkach z zasilaniem. Wyniki jak w poscie wyzej :( ---- Tzn wlaczal sie na wysokie obroty wczesniej. Chodzi mi o to ze przed tymi wariacjami Wentylatora nie sprawdzalem napiec (jak juz mowilem sprawdzilem je na chybil trafil). Od tamtego monentu nie wlaczyly mi sie wysokieobroty wentylatora. Moze przez to ze komputer nie byl ostatnio wysoce eksploatowany ... Zaznacze jeszcze ze procz tych napiec i spadku wydajnosci w odczytywaniu i zapisywaniu na dysk - nie zauwazylem nic wiecej. Zadnyhc zwiso, rebootow etc. Sprawa wydawac by sie mogla banalna, jednak te napiecia mnie martwia x-/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0rbi Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 zasilacz sie rozjechal - przeczytaj topic to bedziesz wiedzial jak podniesc je do gory (w zasilaczu jest taki potencjometr), ale jak sie nie znasz to daj komus kto sie zna :)zasilacz sie rozjechal - przeczytaj topic to bedziesz wiedzial jak podniesc je do gory (w zasilaczu jest taki potencjometr), ale jak sie nie znasz to daj komus kto sie zna :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yooguruto Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 kurde wlasnie bede sie zbieral od znajomego. Mozecie powiedziec chociaz czy informacje o tym byly dawno, miej wiecej zakres stron mile widziany - to po prostu bedzie wieksza szansa ze kumpla wyprosze zeby znalazl mi potrzebne informacje. No jezeli nie to predzej czy pozniej znajdziemy. I tak wielkie THX i mam nadzieje ze to wlasnie to ten problem wiec cos jeszcze z tej zasilki bedzie ... mam racje ? :) BTW szukac takiego samego zwrotu - rozjechal? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lobo0 Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Co do regulacji to Zobacz tutaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...