brightorange Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 (edytowane) Witam, nie wiem gdzie ten temat zamieścić. mam problem z kompem ale ostatnio coraz częściej mi się to dzieje. podczas instalowania różnych programów niby błedy zipów itd ;/ pokazuje mi się nagle ekran biosowy http://img104.imageshack.us/img104/3184/dsc8213iq5.jpg i komputer sie resetuje sam. nie mam zandych nowszych sterowników, anie nowego sprzętu odkąd to się zaczęło dziać. dysku to nie wina na pewno, myślałem że to wina pamięci, kupiłem nową kość, różnie kombinowałem ze starymi, ale nadal to samo. może to być wina SZYN pamięci? lub zasilacza?? prosze.. ratujcie biednego kompa... przed chwilą miałem błąd: " instrukcja spod " 0x34274234" odwołuje sie do pamięci pod adresem "0x27856123874", pamięć nie może być "written" kliknij przycick ok aby przerwać....." i jeszcze taki sam występuje z hasłem "read" na końcu.. Edytowane 18 Marca 2007 przez brightorange Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ITpro Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 Jaki ekran biosowy? Człowieku, to jest BSOD, czyli po polsku "Niebieski ekran śmierci". Zrób to, co tam pisze, jak nie skutkuje, to dopiero pisz tu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 To nie jest ekran biosowy. Napisz jakiego masz kompa, sprawdź ram memtestem albo goldmemory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brightorange Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 człowieku..... co tam pisze zrobiłęm wszystko.. po formacie problem zanika na jakieś 3 dni i później na nowo to samo zaczyna się dziać komputer athlon 2000 GF 5200 elixir 512 MB 400 MHz dysk 250 caviar 8 mb cache Płyta MSI KT3V SB live Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 (edytowane) Wyszukiwarka się popsuła? http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=100972 Edit: A taki "mało istotny" składnik jak zasilacz? Podaj markę, model. Może uszkodzone sektory na dysku? Gold Memory + HDD Regenerator + popatrz na napięcia (w ostateczności nawet z poziomu CPU-Z lub bios wystarczy - jak będą znaczne skoki, to i tak będzie widać). Edytowane 18 Marca 2007 przez ULLISSES Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 Jaki masz zasilacz jeszcze?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brightorange Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 300W Impet nie... dysk to raczej nie jest bo mam nowy od tygodnia, a na starym działo się to samo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 Zmień zasilacz bo jak nie to z IMPETEM pozbędziesz sie kompa :lol: Polecam delte albo fortrona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brightorange Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 memory test deretected! pair 77991682 does not store valuse accuretaly mem test has tefected that you computer cannot accuretely store data in ram you need to fix it ... ale w jaki sposób? teraz mam 768 MB elixira i twinmosa .. obydwie 400.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valentine Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 memory test deretected! pair 77991682 does not store valuse accuretaly mem test has tefected that you computer cannot accuretely store data in ram you need to fix it ... ale w jaki sposób? teraz mam 768 MB elixira i twinmosa .. obydwie 400.. W taki sposób, że masz chyba uszkodzony RAM <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brightorange Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 no ale dzieje mi się tak na na 4 różnych kościach i na dóżnych dimmach... czyli to mogą być szyny ?? bo wątpię by wszystkie kości były by padnięte Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kes34 Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 od razu uszkodzony ... sprobuj tylko z jedna koscia uruchomic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brightorange Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 prubowałem po kolei wszystkie soobno.. wszędzie to samo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lzep Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 Jak masz ustawione te pamięci w Biosie - timingi i pozostałe parametry pamięci ? No i jak chodzi procek - na jakiej szynie ? Athlony nie lubią pracy aynchronicznej - dlatego u mnie 400-tki ustawione są w biosie jako DDR333 i chodzą trochę "podkręcone" wraz z CPU na 176/352 MHz. I tak jest stabilnie i najwydajniej - testowałem !!! Pozdr. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...