Skocz do zawartości
DziubekR1

Imageshack Sie Zesral, Co Robic, Jak Naprawic ?

Rekomendowane odpowiedzi

Od paru dni mam problem z Imageshack. Gdy daje fote i naciskam "host it", to fota jak zawsze sie uploaduje na serwer i jak juz sie zaladuje, to zamiast wlaczyc kolejna strone, gdzie bede mial rozne linki do tej foty (czy to link do wklejenie na HTML, czy do na forum), to poprostu wgrywa sie od nowa glowna strona ImageShack. I tak od kilku dni. Nie wiem co jest grane, bo moj kuzyn z tej samej sieci wgrywa bez problemu. Wirucha raczej zadnego nie mam, bo dbam o kompa i sprawdzalem wszystkim co mialem. Nie wiem co jest grane, a zaczyna mnie to irytowac.

Czy znacie rozwiazanie problemu ? Albo moze jakis inny podobny serwis ? Chociaz wolalbym zostac przy ImageShack, bo przyzwyczailem sie do niego :)

Z gory dzieki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez mialem ten problem ;). Rozwiazanie okazalo sie bardzo dziwne ;) - otoz zaczalem wrzucac zdjecie, kiedy strona sie nie do konca wczytala - problem wystepowal zarowno w FF jak i w IE. Proponowalbym poczekac chwilke, az strona sie w pelni zaladuje, a noz pomoze ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez mialem ten problem ;). Rozwiazanie okazalo sie bardzo dziwne ;) - otoz zaczalem wrzucac zdjecie, kiedy strona sie nie do konca wczytala - problem wystepowal zarowno w FF jak i w IE. Proponowalbym poczekac chwilke, az strona sie w pelni zaladuje, a noz pomoze ;).

Powiem Ci, ze jak juz kiedys zaczal mi sie walic ImageShack, to zrobilem dokladnie tak jak napisales i pomoglo. Ale teraz niestety juz nie pomaga :mad:

A co do tego jaki mam net, to jest to DSL 2mb w sieci na iles tam osob. Ja mam przydzielone 512kb/128kb i jak sprawdzalem, to mam wolne cale lacze. Zreszta wszystko chodzi jak trzeba, tylko to nieszczesne ladownie zdjec :/

Edytowane przez DziubekR1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorki, za post pod postem i odkopanie, ale jest problem i chcialem, zeby do gory poszedl temat.

Oto co sie stalo z najlepszym moim zdaniem serwisem http://imageshock.eu/ .

Teraz mam pytanie. Na tym serwisie podobalo mi sie to, ze nie musialem wstawiac po jednej focie, tylko klikalem "Wiecej zdjec" i moglem wstawiac po 5 fot na raz. Na jakim innym serwisie mozna tez tak robic ?? Przejrzalem wszystkie podane w tym temacie i nigdzie takiej opcji nie ma. Niby jest cos takiego na Fotosiku, ale jakos nie przepadam za tym serwisiem, wolalbym jakis inny, cos w stylu http://imageshock.eu/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzisz, nie zakladalem konta na kazdym serwisie jak leci. Pytalem, bo szukam czegos takiego jak bylo na http://imageshock.eu/ , czyli opcja kilku zdjec odrazu, bez rejstracji. Az tak bardzo zgrzeszylem, zebys sie tak oburzyl ? Tamten serwis mi sie podobal, bo byl prosty, bez bajerow, a na tym Photobucket sie zarejstrowalem i juz jak nasral opcji, kolorkow, cudow i nie wiadomo czego jeszcze.

EDIT:

Albo ja nie wiem jak to zrobic, albo niestety nie ma takiej opcji na tym Photobucket, ale jak wstawiam fote na aukcje, to nie mam fajnej miniaturki jak wczesniej, tylko z tego Photobucekt wpier... mi zdjecie w pelnej rozdzielczosci... Da sie jakos zrobic miniaturke ? Tylko blagam, bez kombinowania z HTMLa, bo jak ja bym mial przerabiac 20 zdjec na kazda aukcje, to ja pier... taki biznes.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo ja nie wiem jak to zrobic, albo niestety nie ma takiej opcji na tym Photobucket, ale jak wstawiam fote na aukcje, to nie mam fajnej miniaturki jak wczesniej, tylko z tego Photobucekt wpier... mi zdjecie w pelnej rozdzielczosci... Da sie jakos zrobic miniaturke ? Tylko blagam, bez kombinowania z HTMLa, bo jak ja bym mial przerabiac 20 zdjec na kazda aukcje, to ja pier... taki biznes.

Link do miniaturki jest w miniaturze obrazka. Wiem, że to trochę dziwnie brzmi ale chyba będziesz wiedział ocb. Edytowane przez Dj_AnT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dalej cos nie kminie :( Klikam na miniaturke, ale kazdy z tych linkow jest taki jak i bez klikania na miniaturke, czyli zdjecia dalej sa w pelnej rozdzielczosci. Naprawde nie ma takiego serwisu jak ten pokazto.com , gdzie wstawialem 4 foty i nie musialem wsklejac pojedynczo zadnej, tylko byla opcja wklejenia wszystkich, a do tego kazda odrazu w miniaturce ? Bez kombinowania, bez cudowania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2769768[/snapback]

http://www.imgplace.com/ -jak narazie 100% zadowolenia

Wszystko fajnie pieknie, ale tu tez nie widze opcji dodawania kilku zdjec na raz, a na niej mi najbardziej zalezy. Zalezy mi takze na mozliwosci ich wklejenia "na raz", a nie pojedynczo.

post-22970-1191346153_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dalej cos nie kminie :( Klikam na miniaturke, ale kazdy z tych linkow jest taki jak i bez klikania na miniaturke, czyli zdjecia dalej sa w pelnej rozdzielczosci.

Kliknij w moją miniaturkę ;p

Dołączona grafika

Chodzi o to żebyś nie klikał lpm w swoją miniaturkę tylko odczytał jej adres (ppm na miniaturze).

Edytowane przez Dj_AnT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta, i jak otwierasz fotke, to Ci sie wgrywa pol serwisu, gdzie fotka zajmuje 1/4 strony, a reszta to jakies smieci.

No, jeszcze trzeba umieć używać.

Nawet nie trzeba modyfikować linka, tworzy się automatycznie ("Bezpośredni link do zdjęcia").

A Fotosik Manager już w ogóle wymiata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dalej cos nie kminie :( Klikam na miniaturke, ale kazdy z tych linkow jest taki jak i bez klikania na miniaturke, czyli zdjecia dalej sa w pelnej rozdzielczosci. Naprawde nie ma takiego serwisu jak ten pokazto.com , gdzie wstawialem 4 foty i nie musialem wsklejac pojedynczo zadnej, tylko byla opcja wklejenia wszystkich, a do tego kazda odrazu w miniaturce ? Bez kombinowania, bez cudowania.

Zaznaczasz otrzebne Ci zdjecia i na dole klikasz "Generate HTML/IMG Code" - wyrzuci Ci linki z miniaturkami, bez miniaturek, bezposrednie, zarowno w HTML, jak i IMG ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Załóz sobie własną stronę np. na WP i będziesz sobie tam wrzucał przez FTP co tylko będziesz chciał - i nikt Ci będzie ograniczał czasu - limit na bezpłatnym koncie owszem jest, ale sam możesz decydować co dodać a co usunąć i kiedy !

Pozdr. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

photobucket miażdzy - masz tam pure zdjęcia bez żadnych dodatkowych ramek jak w imageshaku i fotosiku. Do tego masz kilka generatorków linków, możesz zazanczyć zdjęcia, dać generowanie miniaturek z linkami do tych zdjęć i w odpowednim formacie, np html lub bbcode - do umieszczania bezpośrednio na forum ppc chociazby... Używam od kilku lat i nigdy mnie nie zawiedli

Edytowane przez PelzaK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaznaczasz otrzebne Ci zdjecia i na dole klikasz "Generate HTML/IMG Code" - wyrzuci Ci linki z miniaturkami, bez miniaturek, bezposrednie, zarowno w HTML, jak i IMG ;)

Kurde dziala :D Dzieki. Musze tylko wstawiac foty "od konca", bo dziad mi pozniej na odwrot je wstawil na aukcje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

photobucket miażdzy - masz tam pure zdjęcia bez żadnych dodatkowych ramek jak w imageshaku i fotosiku. Do tego masz kilka generatorków linków, możesz zazanczyć zdjęcia, dać generowanie miniaturek z linkami do tych zdjęć i w odpowednim formacie, np html lub bbcode - do umieszczania bezpośrednio na forum ppc chociazby... Używam od kilku lat i nigdy mnie nie zawiedli

Przecież tam wystarczy skopiować direct link do obrazka i też masz bez ramek...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi