Skocz do zawartości
°°°

Wybór Zasilacza

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kupuje na dniach nowe części , ze starego zostawiam płyte,dysk,ram,dvd

Więc tak

mam taki konf:

Płyta DFI Infinity AM2

Ram 512MB + 1GB DDR2 GOODRAM

1x160GBsata2 Seagate 1x320GB sata2 Seagate

Grafa narazie na PCIE potem coś z serii 8600gs,gt,8300gt

PROC: Narazie athlon 3000 potem x2 3800 am2

I mam pytanie czy ten zasilacz mi pociągnie przyszłą konfiguracjje link do zasilacza: http://allegro.pl/item173577403_boisz_sie_...w_hk_350ap.html

A jeśli nie to jaki kupić do 200zł ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@britfanka

ostatnio czytalem duzo o roznych zasilkach ;) zalozylem rowniez temat o tym jaki zasilacz kupic. no i kupilem huntkey'a hk-350ap :)

z tego co wyczytalem ten zasilacz moze miec jednak problem przy konfigu z mocniejszymi kartami i prockami ~X2 , x1900 xtx , jednak za ta cene nic lepszego nie znajdziesz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PS: Potrzebuje do płyty takiej przejściówki: http://zenfist.pl/pID/108.htm , ale na dole pisze

Wady:

* Brak przewodu dla linii -5V , czy to źle ?? , chcę ten zasilacz podłączyć pod Asrocka, a on ma 20 pinową wtyczkę

To raczej nie problem bo już od dłuzszego czasu linia -5V została wycofana ze specyfikacji atx. Spójrz na to że wiele nowoczesnych zasiłek -5V już nie ma. Nie ma się czego bać, bo wszystko będzie działać, a już na 100% nic się z tego powodu nie ma prawa zepsuć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dostałem z moim Topowerem taką przelotkę, jak ta na tym zdjęciu i jestem zadowolony, chociaż lepsza by była rozczepiana wtyczka, ale nie ma co narzekać :wink:

Zawsze możesz kupić wtyczkę ATX 20pin i poprzekładać kabelki :D Jest trochę paprania, ale chyba warto :)

Edytowane przez ziomalek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

....

Zawsze możesz kupić wtyczkę ATX 20pin i poprzekładać kabelki :D Jest trochę paprania, ale chyba warto :)

W sumie to jest pomysł :) ciekawe tylko co na to zenfist i jak by wyglądała po wymianie gwarancja na zasilacz :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oryginalną końcówkę do szafki/kartonu od zasilacza i w razie co podmianka :wink: Tylko musisz się uzbroić w cierpliwość... przechodziłem przez to jakiś czas temu i do przyjemnych to wspomnienie nie należy :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyrząd to 2 igiełki i kombinerki :) IMO kupowanie przyrządu na 1 raz, ew 2 to strata kasy - można się przemęczyć :wink:. U mnie w Koszalinie ATX'a 20/24pin można kupić w sklepach elektronicznych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi