CobraVerde Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 postanowiłem pozbyć się wkurzającego SB Audigy, ze względu na ciągłe kłopoty - trzaski, kliki itp. nie pomogło przekładanie do innych slotów, zmiana IRQ i driverów itd. na płycie jest 6-kanałowy układ audio CMI 8738. mam zestaw głośników 4.1 Creativa a kompa używam do gier, edycji video i czasem słuchania muzyki. co sądzicie o jego wykorzystaniu ? czy ktoś go używał ? przeczytałem w sieci, że oferuje dobrą jakość dżwięku. proszę o opinię pozdrawiam :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 Co do audigy to poszukaj czego co sie zwie "Via latency patch" moze pomoc ,a co do dzwieku na asusie to a)bedzie bardziej szumial (w zaleznosci od sprzetu/ucha mozesz tego prawie nie slyszec albo moze cie doprowadzic do szewskiej pasji) b)bedzie bardziej obciazal procka c)bedzie bardziej bezkonfliktowy ;] d)brak EAX-a ,chociaz i tak polowa gier z nim wlaczonym nie dziala poprawnie ;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 Ja tam na dzwiek na swojej plycie nie narzekam.. Nie jestem jakims audiofilem,wiec pewnie nie slysze tego co by inni slyszeli. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devastator Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 Ja mając AC97 jednego dnia miałem 5 niebieskich ekranów w win xp. Po włożeniu z powrotem SB LIVE wszystko wróciło do normy. Nie lubie ac97, ja słyszę różnicę pomiędzy tymi kartami (obydwie chodziły na 4 głośnikach). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CobraVerde Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 "]Co do audigy to poszukaj czego co sie zwie "Via latency patch" moze pomoc ,a co do dzwieku na asusie to a)bedzie bardziej szumial (w zaleznosci od sprzetu/ucha mozesz tego prawie nie slyszec albo moze cie doprowadzic do szewskiej pasji) b)bedzie bardziej obciazal procka c)bedzie bardziej bezkonfliktowy ;] d)brak EAX-a ,chociaz i tak polowa gier z nim wlaczonym nie dziala poprawnie ;pzainstalowałem już dawno ten patch i nie pomógł :( a ten układ obsługuje EAX tylko nie wiem jak bedzie z jakością. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 Eax HD obsluguje ?Wiesh ta wersje wprowadzona w audigy.Zreshta ,poprostu wypnij audigy i sprawdz ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CobraVerde Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 nie napisałem że obsługują EAX HD tylko EAX - widzisz tą subtelną różnicę ? zresztą sam sprawdź http://www.cmedia.com.tw/product/doc8738.htm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swistak1984 Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 trzaski masz tylko w mp3 czy takze w grach??? bo ja mam tylko w mp3 (tzn tak jak muza badziewnie jest skompresowana z cd) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CobraVerde Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 trzaski mam podczas odtwarzania mp3 (głownie Winamp), czasami ścieżek *wav albo *ac3 i czasem strasznie trzeszczy podczas wydawania dźwięków systemowych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 a dzwiek z nforce'a 2? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 a mzoe audigy jest walniety??? byles w serwisie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CobraVerde Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 karta jest OK - chodziła na innym kompie bez zarzutu, tyle że płyta była intelowska ;) już ją wywaliłem i odpaliłem onboard audio i musze zadać głupie pytanie - jak mam podłączyć zestaw głośników 4.1, skoro mam z tyłu tylko jedo wyjście Out ??? mam dokupić jakiś panel albo śledź dodatkowy bo cholerny Asus chyba o tym nie pomyślał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CobraVerde Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 już sobie poradziłem - za wyjście tylnich głośników robi Line IN :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...