Skocz do zawartości
CobraVerde

Dźwięk na płycie - proszę o opinię

Rekomendowane odpowiedzi

postanowiłem pozbyć się wkurzającego SB Audigy, ze względu na ciągłe kłopoty - trzaski, kliki itp. nie pomogło przekładanie do innych slotów, zmiana IRQ i driverów itd. na płycie jest 6-kanałowy układ audio CMI 8738. mam zestaw głośników 4.1 Creativa a kompa używam do gier, edycji video i czasem słuchania muzyki. co sądzicie o jego wykorzystaniu ? czy ktoś go używał ? przeczytałem w sieci, że oferuje dobrą jakość dżwięku. proszę o opinię

pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do audigy to poszukaj czego co sie zwie "Via latency patch" moze pomoc ,a co do dzwieku na asusie to a)bedzie bardziej szumial (w zaleznosci od sprzetu/ucha mozesz tego prawie nie slyszec albo moze cie doprowadzic do szewskiej pasji) b)bedzie bardziej obciazal procka c)bedzie bardziej bezkonfliktowy ;] d)brak EAX-a ,chociaz i tak polowa gier z nim wlaczonym nie dziala poprawnie ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam na dzwiek na swojej plycie nie narzekam.. Nie jestem jakims audiofilem,wiec pewnie nie slysze tego co by inni slyszeli.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mając AC97 jednego dnia miałem 5 niebieskich ekranów w win xp. Po włożeniu z powrotem SB LIVE wszystko wróciło do normy.

Nie lubie ac97, ja słyszę różnicę pomiędzy tymi kartami (obydwie chodziły na 4 głośnikach).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]Co do audigy to poszukaj czego co sie zwie "Via latency patch" moze pomoc ,a co do dzwieku na asusie to a)bedzie bardziej szumial (w zaleznosci od sprzetu/ucha mozesz tego prawie nie slyszec albo moze cie doprowadzic do szewskiej pasji) b)bedzie bardziej obciazal procka c)bedzie bardziej bezkonfliktowy ;] d)brak EAX-a ,chociaz i tak polowa gier z nim wlaczonym nie dziala poprawnie ;p

zainstalowałem już dawno ten patch i nie pomógł :(

a ten układ obsługuje EAX tylko nie wiem jak bedzie z jakością.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

karta jest OK - chodziła na innym kompie bez zarzutu, tyle że płyta była intelowska ;)

już ją wywaliłem i odpaliłem onboard audio i musze zadać głupie pytanie - jak mam podłączyć zestaw głośników 4.1, skoro mam z tyłu tylko jedo wyjście Out ??? mam dokupić jakiś panel albo śledź dodatkowy bo cholerny Asus chyba o tym nie pomyślał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...