_OskaR Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 Neo1024-> D-Link G604T-> Edimax EP7206APG (repeater)-> mój komp Jeszcze niedawno nie było problemów (tj. były, ale inne). Dzisiaj odpalam kompa i okazuje się, że net strasznie muli. Po oględzinach, okazało się, że wina leży na linii router-AP. Pingi do AP są ok, ale do routera- 100-500-1000- normalnie nigdy nie skaczą powyżej 20. Jakość odbioru w AP na poziomie 35-40%. Może komuś ta wartość wyda się słaba, ale od pewnego czasu walczę z sygnałem i wiem, że przy 20% mozna śmigać po necie na normalnych pingach (pomijam fakt, że rwie połączenie). Do routera podłączają się czasem inne osoby- 1-2- jeśli już coś wcześniej muliło, to jak jest dużo osób- ale wtedy na linii router-net. Restarty routera nie pomagają. Jeśli użyję opcji "disconnect" (od neo), przez pewien czas nie ma problemów z pingami. Ale potem sytuacja znowu się pogarsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_OskaR Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 Czy to możliwe, aby winę za to ponosił inny użytkownik, podłączony do routera? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 jesli nie kontrolujesz pasma to inni moga zabic lacze jakims scierwem typu p2p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_OskaR Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 Tylko, że do AP podłączam się tylko ja (filtrowanie mac)- inni tylko do routera. Zauważyłem też, że pingi do routera rosną, kiedy podłącza się pewna konkretna osoba- chyba, że to przypadek. Gdyby na połączeniu router-net był problem, to jeszcze bym zrozumiał- bo wtedy rzeczywiście byłoby obciążenie sieci. Ale na AP-router? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...