Sueep Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 Witam! Jest to mój pierwszy post na tym forum, więc proszę o wyrozumiałość ;] (a no i pozdrawiam szanownych forumowiczów) Pierwszy raz na waszym forum byłem tydzień temu, szukajke obeznałem, moje grzechy są następujące: - Procek z rodziny Core2Duo (prawdopodobnie na początek e6300) - Grafika GF rodzina 7900, 7950 (mocno teraz tanieją ;) - Płyta główna asusa z pożądnym pasywnym chłodzeniem NB. I teraz moje pytanie, czy: - Pompa Coolriver rev. 2 - 119,00 zł (lub Pompa COOLTEK CPS-750 MARK II - 199,00 zł) - 2 wentylatory Fander FX120-W 120mm - 80,00 zł na 5V (lub 2 Noiseblocker BlackSilent XL1 120mm - 80,00 zł) - Pasta Coollaboratory Liquid Pro - 34,90 zł (lub Arctic Ceramique którego mam na stanie :P - 0zł) - Black Water Ultimate 121 rev. 2.0 189,00 zł - Waz Innovatek PCV 8/10 3m - 28,47 zł - Blok GPU Realitynet Frost2Gpu Rev2 + Radiator Zalman ZM-RHS1 - 108,00 zł - Blok CPU Realitynet Frost3Duo - 119,00 zł - ZBIORNIK THERMALTAKE AQUABAY 1U LIQUID TANK 5,25 - 89,00 zł Wystarczy na schłodzenie tych grzałek do rozsądnych temperatur?? Chętnie bym zamontował 2x120 niestety obecna buda na to nie pozwala, ewentualnie ją wymienię, choć nie do końca mi się to uśmiecha ;/ Całe chłodzenie ma być w środku ;) No i ma być cicho, bardzo cicho ;] Przy okazji, możecie mi jakiś dobry, bardzo cichy, ale nie pasywny zasilacz doradzić ;) Pozdrawiam, Jachu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskarro Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 (edytowane) Ja na Twoim miejscu poważnie bym się zastanowił na chłodnicą 2x120. A jeżeli masz jakąś tanią obudowę, to nie będzie żal jej troche przerobić :wink: Co do pompek - w tym przedziale cenowym jest jeszcze pompka alphacool ap700 [199zł]. Bloki - ok. I kup paste CLP. Opłacalny zakup. Ten cały "zbiornik" to ja bym radził odpuścić sobie. Nie warto się w to bawić. A do odpowietrzenia wystarczy trójnik. Co do zasialaczy, to tagany serii U01, huntkey 300ap, seasonic seria s12... Polecam zajrzeć na dział z zasilaczami. PS. nie ten dział? powinno byc chyba w "co kupić?" :unsure: Edytowane 19 Marca 2007 przez oskarro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sueep Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 Ehh, początek i już wsypa.. . Dzięki za rady ;] przespie sie z tą chłodnicą (bez skojarzeń ;) i jutro zobaczymy, może gdzieś da rade ją upchnąć ;) A zaśiłkę to tak przy okazji, bo nie chciałem nowego tematu zakładać ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietach Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2007 Chłodnica 1x120 raczej ci nie uciągnie w rozsądnych temperaturach. Mam Black Water Ultimate 121 a na niej fander. Narazie chłodzony jest tylko procesor i fander na minimum to na moim bartonie @3200+ temperatura w okolicach 42-44*C a jak fander na max to w okolicach 38*C. A ty chcesz jeszcze GF 7900 dołaczyć więc troszke ciepełka przybędzie. Zasatnów sie nad chłodnicą 2x120. Co do pasty to polecam CLP - mam to coś i jest ekstra a to ze niby źle się nakłada to jakoś w to nie wierze - smarowałem tym 3 procki i za każdym zajeło mi to ok 30sekund. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Chłodnica do takiego zestawu zdecydowanie minimum 2x120 i to ze wskazaniem na te bardziej mięsiste. U siebie przy BIP2 (a więc 2x120 "cienkie" - 25mm) musiałem już ograniczać mocno OC procka, bo temperatury były nieciekawe (woda ciepła non-stop). Co prawda grafika ciut gorętsza, no ale bez przesady. "Grubej" 1x120 tez nie ma sensu, bo żeby jako tako dawała radę, te wentylatory będą musiały zdrowo się kręcić i hałasować przy okazji. W zasadzie do tego konfigu zamiast WC z 1x120 kupiłbym raczej solidne AC - mniej problemów, a i temperatury będą lepsze... Więc jeśli już WC, to z mocniejszą chłodnicą... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Chlodnica to tylko 2*120mm innej nie ma sesnu brac. Zmien radiatorki na te: http://www.realitynet.pl/shop/index.php?p4...hthawk-rhs-f117 sa duzo bardziej wydajne a cena jest troche wyzsza. Reszta Ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 A może Black Water Advanced ALU 122 (129zł) lub nawet 123 (159zł) ? ;] Zobacz sobie test Black Waterów na shackit.pl ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...