_bartx Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 Mam zamiar zmienić platformę na C2D w najbliższym czasie no i zainteresowałem się trochę dostępnymi płytami i chipsetami. Oprócz nForce 650i SLI jest podobno nForce 650i Ultra. Czy on jest na jakiejś płycie, czy to tylko zapowiedź albo wogóle wytwór wyobraźni? Wg mnie to powinna być ciekawa propozycja - niższa cena i duże możliwości OC, jakby to wpakować jeszcze na płytę o dobrej konstrukcji (mam na mysli zasilanie, konkretnie w Asus P5N-E SLI) to byłaby całkiem niezła kontrukcja w średniej kategorii cenowej. Mnie osobiści SLI nie interesuje i założę się, że 90% użytkowników tego forum też nie ma w planie dwóch kart graficznych. Dla mnie jest to tylko niepotrzebne zwiększanie ceny, zamiast tego mogą dać z 3 porty PCI, które są dla większości użytkowników bardziej użyteczne niż PCI-E :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 ultra istnieje... ale faktycznie mało rzeczy z nią, jedyne co znalazłem na tym chipie to http://www.msi.com.tw/program/products/mai...ail.php?UID=788 poza tym brakuje mu jeszcze czegoś poza obsługą sli, ale nie pamiętam czego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...