adiipl Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 Witam. dziekuje za rozwiazanie moich poprzednich problemów. Posiadam HP nx7400 EY508ES . nie wiem dlaczego i co moze byc przyczyna, ale podczas ogladania filmów w formacie dvix, a nawet DVD. na obrazie pjawiaja sie "poziome smugi" (obraz jest lekko rozmywany, tak jakby kawalek filmu nie nadazal za calościa) - wystepuje to podczas gdy jest jakas akcja i obraz szybko sie przemieszcza...normalnie jest wszystko pieknie.. nie wiem jak to okreslic, ale tak jakby karta graficzna nie dawala rady:) co moze byc przyczyna ? bo mysle ze to nie jest wina karty. czy ktos u siebie zauwazyl takie cos ?. czy to moze byc wina kodekow ? - chyba nei skoro dvd rowniez daje takie efekty ;/ nie wiem juz co zmienic ;/ Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 Jakimi programami odtwarzasz filmy? Jakie mają użycie CPU i pamięci w procesach? Zawsze tak miałeś? czy teraz ci się tak stało... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adiipl Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2007 Jakimi programami odtwarzasz filmy? Jakie mają użycie CPU i pamięci w procesach? Zawsze tak miałeś? czy teraz ci się tak stało... Divx odtwarzam vplayerem - uzycie procka jest poziomie od 11 do 18-20%, gdz pojawiaja sie napisy dochodzi do 25% w porywach do 32%. Dvd odtwarzam playerem dolaczonym do nero, nie wiem czy jest dobrym wyborem ale na dniach chcem PowerDVD zobaczyc.. A czy tak zawsze mialem nie potrafie powiedziec ... nie wiem .. a jak tak to ? ...... :) jak jest zdjecie duzej rozdzialki i dam zeby wyswietlil na ekranie prawdziwy jego rozmaiar tak ze pokaza sie paski przewijania w pionie i poziomie to czsami tez takie smugi sie pojawia (tak jakby obraz nie zdazyl) ale nei zawsze .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2007 A drivery odpowiednie do karty graficznej masz zainstalowane? Ja bym cos tutaj szukal chyba. Raczej nie sprzet. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psla Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2007 Sterowniki/problem akceleracji sprzetowej. Nie wiem jak to dokladnie rozwiazac. Pod windowsem, miewam czasem podobny problem. BestPlayer generalnie dziala. pod Linuksem w mplayerze na wyjściu gl2 też się tak dzieje. Tak więc wszystko świadczy o tym, że akceleracja sprzętowa w tej karcie jest jakoś walnięta :) (ja mam nx6310, ey501es, gma950) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...