prezestb Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2007 Witam wszystki !! Na wstepie chcialem powiedziec ze jestem "nowy" jesli chodzi o ustawianie parametrów koma w biosie !! I bardzo przepraszam jesli moje pytania sa dosc banalne ale nie umiem sobie poradzic z ustawieniem procesora.A wiec w sobote zostalem obdarowany nowym procesorem barton 2600 bardzo sie ucieszylem ale nie dlugo bo po zalozeniu na moja plyte kt3 ultra2 okazalo sie ze moj procek chodzi z czestotliwoscia 1150 wiec pomyslalem sobie ze bios jest juz dosc stary i musze go zmienic i tu tez poszlo wszystko oki mam teraz wersje 5.7 ale moja plyta dalej go nie rozpoznaje dodam ze w ustawieniach fsb mam tylko 100 i 133 nie mam opcji 166 teraz mam szyne ustawina na 100 wiec pewno dlatego procek nie chodzi z predkoscia 1900 ale po przestawieniu szyny na 133 komp konczy zycie i pokazuje sie jakas taka plansza z setapu i dalej ani rusz malo tego w tym momencie nie widzi w setapie dysku twardego.Sprawdzalem na stronie msi podobno ta plyta obsluguje bartony i nawet pisze ze auto ok !! a u mnie auto nic nie rozpoznaje !! Bardzo was prosze o jakies rady moze jeszcze cos trzeba ustawic ale nie wiem gdzie a nie chce sobie czegos popsuc !! Pozdrawiam wszystki !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2007 chipset twojej plyty obsluguje magistrale 166(333) zrestartuj bios (zworka lub bateryjka). jakie naoiecie jest ustawione w biosie dla procesora? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezestb Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2007 Dziekuje za odpowiedz !! Mam ustawione 1.6 v tak mi napisal program cpu-z ale w setapie mam wszystko ustawione na auto !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2007 przestaw magistrale na 166 (powinno gdzies byc krok o 1MHz), mnoznik 11,5 nie mniej nie wiecej jak 166 standardowe napiecie dla tego procka to 1,65V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lzep Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2007 (edytowane) No i co się dowiedziałeś ?? - po jaką cholerę piszesz to samo na kilku Forach, jak już dawno napisałem Ci co masz zrobić na MSI ??? Tylko trzeba troche myśleć - caster !!! (tutaj zmieniłeś nicka, ale nie ze mną te numery Brunner :D ). Pozdr. :blink: Edytowane 20 Marca 2007 przez Lzep Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...