Skocz do zawartości
ige007

D-link 604t I Low Id W Emule...

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki problem,wczoraj podzielilem sobie neo na dwa kompy za pomoca routera d-link 604T wszystko chodzi ok z tym ze mam low id w emulach,wiem ze trzeba odblokowac porty z ktorych korzysta emule oraz przestawic cos w firewall-u w routerze pytanie tylko jak to zrobic.I teraz prosba do was...napiszcie mi krok po kroku jak to zrobic w miare zrozumiale,nigdy nie bawilem sie takimi rzeczami dlatego niebardzo wiem jak sie za to zabrac.

Z gory dziekuje ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przy standardowej konfiguracji emule'a porty sa takie

tcp - 4662

udp - 4672

masz błąd 4711

więc wykasuj ten wpis i zrób tak

tcp start i end taki sam 4662

udp start i end taki sam 4672

nie ma sensu otwierać więcej portów

Edytowane przez thermalfake

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to wylacz tego na kompie

jesli masz ustawionego dmz to firewall(router) przepuszcza wszystkie pakiety i kieruje je na Twojego kompa

jesli wylaczysz nat na routerze to nic niejest przekierowywane i napewno niebedzie dzialac

tak dla pewnosci napisz jakie ip masz wpisane w dmz i jakie aktualnie jest ip twojego kompa :)

Edytowane przez HiPhO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

firewall na kompie wylaczony,w opcjach moge wylaczyc tylko firewalla razem z nat-em dla jasnosci zalacze screena

post-101114-1174413579_thumb.jpg

ip ustawione w dmz to 192.168.1.2 na kompie jest takie samo

Edytowane przez ige007

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i jak panowie nikt nie potrafi pomoc?

wgraj Firmware wersja v2 http://s004.wyslijto.pl/?file_id=91122786857921016900

Wejdź w zakładke ADVANCED , po lewej - Virtual server. Tam wszystkiego dokonasz .

Wybierasz adres IP z listy - potem na dole zaznaczasz USER i wpisujesz porty TCP i UDP - każdy osobno. Takie same ustaw w emulu i po krzyku .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi