aRrturo Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2007 (edytowane) witam, muszę stwierdzić, że komputer bez drukarki to yh.. trzeba coś kupić i tak - nie znam się na tym, toteż przychodzę do Was z pomocą . .. Czytałem troszki na stronach nt. drukarek - ogólnie z tego co wyczytałem polecają Canony, bo niby rzadko zawodzą - wyczytałem również że boska była seria iP1000, 1500, 2000,a el już niedostępne w sprzedaży! Oo No cóż to może coś z wyższej numeracji - spodobał mi się : Canon iP3300 cena ok. 290-300zŁ chwalą tutaj że kardridże osobno, ale kiedy zdecydowałem się na szukanie drukarki myślałem, coś w cenie 200 = tutaj pojawia sie propozycja : Canon PIXMA iP1700. Pytanie : warto dać tą 100,- więcej? Przy tej debacie nt. kupna drukarki wpadła też mi w oko promocja urządzenia wielofunkcyjnego - HP DeskJet - F380 (169,- w MM, normalnie w sklepach od 280! oO) ale gdy rozmawiałem ze znajomym wskazał również na model HP Photosmart C3180. I PYTANIE - co kupić.. co ważne, sprzęt jest mi potrzebny do drukowania papierków z jakimiś elementami koloru - np. stopka, logo. Czy drukowanie kolorowych zdjęć na dużą skalę nie.. chodź od czasu do czasu tak. Co do potrzebny scanera, ksero - jakby było to ok, jak nie to trudno, przecież zawsze gdzieś można zeskanować, chodź w sumie jak się kupuje i jest okazja to może i warto kupić - chociaż ten skaner? PS1. Jeszcze tutaj na forum doczytałem o modelu urządzenia wielofunk. - HP PSC 1510 ??hM Z GÓRY DZIĘKI ZA PRZECZYTANIE MOJEGO ESEJUuu.. no i oczekuje ciekawych odpowiedzi, dzięki którym dokonam dobrego wyboru. POZZZDRAWIAM Edytowane 20 Marca 2007 przez aRrturo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2007 A dużo zamierzasz drukować? Bo jeśli tak to najlepiej byloby kupic laserówke ale w tej cenie nie wyrobisz sie. Mam ip1500 i jestem prawie bardzo zadowolony, prawie bo zawaliłem sobie troszkę nie używając kilka razy dłużej drukarki i teraz mam problem z kolorowym drukiem-problem z kolorowymi dyszami. Wielką zaletą jest koszt wydruku, on praktycznie nie istnieje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aRrturo Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2007 sprzedaj mi tego iPeka 1500 :P :D to była dobra seria, ale nówki już nie kupimy w dzisiejszych czasach a ja nadal nie wiem co kupić !! :mur: BUDżET WAHA SIę W GRANICACH 200-250 - TO CO? CANON 1700, czy może jakiś HP ?? PLIS HELP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 do nowych canonów już nie ma tak tanich zamienników bo w zbiorniczkach są zamontowane jakieś chipy i nici z podmieniania. Może się teraz coś zmieniło ale jeszcze do niedawna ta było. Swoją drukarkę kupiłem ponad rok temu w MM za 250zł a niedawno widziałem nowe z gwarancją na allegro za.....350zł ;) Na wakacjach pewnie kupię sobie zapasową głowicę do niej i będzie mi bardzo długo służyła :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 A moze Epson D78?? Niedrogie tusze oryginalne, sprzedawane w kompletach. Kazdy kolor oddzielnie. Ceny Drukarka w granicach 220zl Komplet tuszy 140-170 w zakeznosci od sklepu Ceny w Wawie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aRrturo Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 (edytowane) A moze Epson D78?? Niedrogie tusze oryginalne, sprzedawane w kompletach. Kazdy kolor oddzielnie. Ceny Drukarka w granicach 220zl Komplet tuszy 140-170 w zakeznosci od sklepu Ceny w Wawie hm.. brzmi ciekawie! Jeszcze na oku mam (z opinii różnych) Canon iP1700 !?!?!? Canon iP3300 (ale troszki za drogo bo to ponad 300,-) HP Photosmart C3180 ?? Ale ten Epson brzmi ciekawie - a jak z użytkowaniem ? ? Nie nawala? natrafiłem na komentarz, że jednak żre dużo atramentu i głowica szwankowała ;? Edytowane 29 Marca 2007 przez aRrturo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 Epsony ostatnio wychodza calkiem fajnie. Tusze mimo wszystko sa w miare duze HP o ktorym piszesz tusze maja pojemnosc 5ml i 11ml dla czarnego i 5ml i 7ml dla koloru. Ceny tuszy canona tez niezle poszly w gore. Kiedys mozna bylo liczyc na tanie zamienniki. Teraz to jakas kpina cenowa i jakosciowa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
regaciarz Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 Mam hp c3180, jak chcesz wiedzieć coś więcej to się odezwij :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aRrturo Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 ZAKUPIŁEM HP 5940 .. zobaczymy jak się będzie sprawować - jak ktoś chce się kontaktować - piszcie, gegie : 1234242 PS. TEMAT UWAŻAM ZA ZAMKNIĘTY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2007 sorry ze dopiero teraz ale: SABUR jak w tej cenie sie nie wyrobi z laserem? Ja dzisiaj nabyłem (dzisiaj mi przyszła) drukareczka Xerox Phaser 3122 za 278,50 (wliczajac w to koszty przesyłki). Drukarka wydaje mi sie za te pieniadze wspaniałym zakupem - 20 str/minute, 1200*600dpi, 8MB pamieci - czegóż chciec wiecej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...