ZgredeK Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2007 Niedawno zakupiłem Płyte głowna saphhir pure PI-A9RX480 podłaczylem proca sandiego 3700+ 1 giga kosci i zasilacz ale na 20 pin, grafiki narazie nie mam pod pciex wiec podłaczylem starą grafe pod pci. Załanczam peceta i nic monitor nie rusza plyta sie zalancza slychac pojedyncy pisk, na plycie sa chyba 3 diody, kolo proca sie pali, nizej tez ale ta 3 mruga co jakis czas, dysk na samym poczatku sie zalaczy ale nic nie slychac zeby wgrywal cos dalej(jest tam system xp z starego peceta)i nie wiem co jest czy to przez grafe ze jest na pci a nie na pciexe i czy to przez zasilacz, moze plyte ziarana kupilem. Mysle ze mi pomozecie.Zanim zaczniesz coś kupowac sprawdź kompa z grafiką PCI-E. Niektóre nowe BIOS-y nie obsługują kart graficznych na PCI jako "primary adapter", w związku z czym nie wyświetlają się na nich informacje BIOS (monitor nie startuje). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2007 Źle myślisz. Zmień zasilacz na porządny i mający odpowiednią ilość watów a wtedy sprzęt zadziała! Odpusc sobie .... ja na 150W Engliht bez problemu trzymałem moj konfig(bez o/c) i jakos napiecia w normie były ....... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Norferin Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2007 mam 150zl na zasilacz. Wszystko bedzie oc, san diego na 100% pujdzie na 2,9gh na wc, pamieci tez gdzies na 250mhz. Wiec zasilacz potrzebuje minimum 400w. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Norferin Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 Zakupilem grafe na pciex i wszystko chodzi. Tylko jeszcze musze wymienic zasilacz, ale chyba nic sie nie stanie jak na tym delu 350w troche popracuje??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 da rade Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...