Skocz do zawartości
Kolczu

Zalman 7000b-cu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam problem.. Mianowicie kupilem ostatnio Zalmana 7000B-Cu. Tylko jest maly problem.. Nie mam dziurek w plycie glownej na jego instalacje.. Jest to gniazdo 462 (A). Czy jest jakas mozliwosc wrzucenia tego wentylatora na ten Socket bez dziurek w plycie glownej?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Mam problem.. Mianowicie kupilem ostatnio Zalmana 7000B-Cu. Tylko jest maly problem.. Nie mam dziurek w plycie glownej na jego instalacje.. Jest to gniazdo 462 (A). Czy jest jakas mozliwosc wrzucenia tego wentylatora na ten Socket bez dziurek w plycie glownej?

Pozdrawiam

trzeba było myśleć, potem brać się za kupowanie :damage_wall:

Musisz poszukać takiego specjalnego koszyka zakładanego na socket. Z coolerami pentagrama to kiedyś było.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak znasz kogos, kto ma starego Pentagrama (a'la Zlaman) QC/QVC-80/.../120 i nie uzywa go na Socket A, to tam w zestawie ma zbędną ramkę dzieki której daje się zakladać (przynajmniej Pentki) na płyty bez dziurek. Może Zalman przypasuje. :rolleyes:

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja sie podepne do tematu. Sprawa troche inna poniewaz mam wersje A i nie mam mocowania na 939 a potrzebuje wlasnie na 939 zamocowac. Rozchodzi się tu w sumie tylko o te tulejki pomiedzy ramionami wentyla i mobo. Czy ktos ma moze i byłby w stanie odsprzedać albo chodziaz zmierzyc ich wyokosc bo nie ma tego w specyfiacji coolera na stronce zalmana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsze słysze żeby 7000A nie miał mocowania do 939 (sam miałem A) ;]

A pozatym da się to bez tych tulejek jak ty to nazywasz (moim zdaniem to bardziej kołeczki są) da się zamontować, poprostu musisz skombinować śruby sięgające backplate.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wyglada na to ze po prostu ich nie dostalem w zestawie

to byla uzywka i jak kupowalem mialem socket A i jakos nie myslalem o 939 :?

tak samo nie dostalem backplate'a

a te tulejki co mowilem to chodzi o to co na zdjeciu takie zlote

Dołączona grafika

ale chyba masz racje bede musial sobie jakies srubki znalezc dlugie i sprobowac skrecic

problem tylko w tym ze tem moj zalman ma przycieta zapinke bo nie nie miescij poprzedniemu wlascicielowi na jakies mobo i teraz bedzie trzeba jeszcze zapinke przedluzyc :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale chyba masz racje bede musial sobie jakies srubki znalezc dlugie i sprobowac skrecic

problem tylko w tym ze tem moj zalman ma przycieta zapinke bo nie nie miescij poprzedniemu wlascicielowi na jakies mobo i teraz bedzie trzeba jeszcze zapinke przedluzyc :mur:

Jak postawisz piwo, to podeślę Ci backplate i te złote śrubki, mam też te aluminiowe elementy mocujące do koszyka (w Wawie możesz sobie odebrać osobiście) :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wyglada na to ze po prostu ich nie dostalem w zestawie

zapewne posiadał epox 8rda+ rev 1.1 ...2.2 ;-)

ja mam takie mobo i trzba przyciąc aby nie kolidowało ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi