Skocz do zawartości
Electron

Geforce4200 kontra radeon 9000pro.?

Rekomendowane odpowiedzi

Wiesz Radeon 9000Pro jest gorszy od 8500, zas 8500 jest gorsze od Gf4Tit4200 bo zaś ten jest równy Radeonowi 9500(nie pro!)

No to już chyba wiesz?

BTW: Radeony są kłopotliwe jak chodzi o sterowniki (często czeba je uaktualniać) . :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bosze durny temat - ti4200 to jest wypas zaden radeq nawet 128MB 9100 muu sie nie rowna

bierz ti4200 ONLY

ATI CHŁAM

PS. roznica taka ze ja na ti4200 ostro kreconym mam 9k3dmarkow 2001 na durniu 1.1GHz to jest o 2k wiecej niz AXP 1800+ z radkiem9000pro

wiec chyba samo mowi za siebie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zaden radeq nawet 128MB 9100 muu sie nie rowna

bierz ti4200 ONLY

ATI CHŁAM

i tu bym polemizował radeon 8500 made by ati cały lub pro spokojnie sciga ti4200

P.S. a poza tym to ten temat jest do <span style="color:red;">[ciach!]</span>nia głupi jak <span style="color:red;">[ciach!]</span>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zaden radeq nawet 128MB 9100 muu sie nie rowna

bierz ti4200 ONLY

ATI CHŁAM

i tu bym polemizował radeon 8500 made by ati cały lub pro spokojnie sciga ti4200

8O 8O 8O :? :lol: :lol:

sciagac to sobie moze ale nigdy nie dogoni

haha haha dopre sobie :lol: :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

P.S. a poza tym to ten temat jest do <font color="#FF0000">[ciach!]</font> głupi jak <font color="#FF0000">[ciach!]</font>

Lepiej nie polemizowac. Scigac to se moze. Ja tez moge sie poscigac z Benem Johnsonem na 100m :P Ale jaki bedzie wynik to jest latwe do przewidzenia :)

A jaki brac ?

OBY DWA BIERZ. Sprzedaz tego radka na allegro za 400 pln z pocalowaniem reki. A zostaw sobie gf4.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym bral radka za 200pln,to co ze wolniejszy (ale nie dwa razy wolniejszy)a cena dwa razy mniejsza.Na grafike nie ma co sie splukac,bo pozniej <span style="color:red;">[ciach!]</span>ica bierze jak patrzysz,ze za dwa miechy tansza o 50pln i za kolejne dwa i kolejne....Swego czasu zbieralem na gf2pro i mialem 600pln i za cholere nie moglem znalezc tej stowy,potrzebowalem karty,kupilem KYRO1 za 275pln i do dzis na tym jade(1,75 roku)Jak bym kupil wtedy tego gf2pro to by mie krew zalala bo za 4miechy kosztowala 500pln,a tak dozbieralem i dysk kupilem,przynajmniej sie przydal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz lepiej tego Geforca 4 lepszy duzoo :lol: Ja kupilem dwa tygodnie temu i jestem zadowolony, zaluje tylko tego ze nie dolozylem tych 70 zł i nie kupilem radka 9500 128 Mb. Nie wiem tylko jak te Pixel Viev sie kreca, ale chyba dobrze. Bierz geforca i nie zastanawiaj sie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KGB nie no bez przesady, powiedzmy że zarówno TI4200 jak i 8500/9000/9100 wystarczają do plynnej gry we wszystkie gry lecz to się zmieni bardzo szybko... za jakis czas już tylko Ti udzwignie dooma 3 na zadowalających detalach i rozdziałce , moze i tez 8500 w końcu carmac bierze pod uwagę karty Ati , i mozna liczyc na _równą_ optymalizację , przynajmniej mam taką nadzieję.. a i nie mow ze te kyro ci wystarcza do grania teraz ? :)

ps w ogóle po co te dyskusje pomiedzy 8500 a ti4200 przeciez to karty sa z bardzo roznego przedzialu cenowego i rożnej wydajności , co prawda róznica nie jest az tak wierlka jak cena , ale jest..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak masz nieograniczone fundusze to GF (obiektywnie).Ja jestem fanatykiem Radka wiec powiem tylko,ze teoria iz Gf4200 jest nowszej generacji to lekkie przegiecie.Radek 9000...to nowsza generacja 8) , ale wolniejsza karta :roll: Na poparcie zapuscie nowego 3dMarka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej mieć 512 MB ramu i Radeona 8500 niż 320 SD-Ramu i Geforce 4TI- to sie w moim przypadku bardzo dobrze się sprawdziło. Unreal 2 chodzi na 1024/768 ( więcej nie puszczałem) full detale i nawet nie przytnie. Ale- sprawdziłem, ile mam wolnej pamięci RAM- a było jej podczas grania.....niecałe 25 MB!!!!!Porażajace. Więc skończcie pisać o tych kartach bo prawda jest taka- Radeona 8500 masz za 400 zł, a za 700 zł 4TI ( z DVI np. ASUSA). Różnica w cenie to 300 zł - bezsens. Lepiej kupić sobie wiecej Ramu, niż o te 20% szybszą kartę grafiki.....chyba, że lubiecie "chrupanie" z dysku......a wtedy ilość latek, nawet na TI 4600 spada chwilami do "0" (zera) :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisałem "w moim przyadku". Z resztą płacić 75% więcej za kartę o zbliżonych osiagach, to sorry- ale dla mnie to bzdura, bo za pół roku to będzie złom i tak i za te 300 zł + to, co dostaniemy za Radeona kupi się coś w okolicach FX 5600 czy R 9600/9700. Na dzisiaj nie widże sensu ładowania kasy w coś, w co się nie wykorzysta i się nawet nie zdąży- zapuście sobie 3D-Marka 2003- różnica 300 punktów LOL! :D Nie 1000-2000, ale 300- to jakby sie kłucić dzisiaj- co leprze- RIVA TNT czy ATI Rage 128- a przecież wiadomo, że to karty stare technologicznie- to jest ta sama analogia do 4TI i R8500. KAPISZ? 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli chodzi o ti4200 i 8500 to nie sa one zblizone bo ti4200 odstawia rada o jakies 20% wiec calkiem sporo - biorac pod uwage mozliwosci oc tych kart czyli ti4200@szybsze niz normalnie ti4600 (powiedzmy 350/700) a radka (powiedzmy 330/660) i ich architektore to i tak wole wydac te 700 stoof na geforca :D

taki krecony geforce ti4200 bierze niektore 9500 wiec kurde no.... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gengiskhan- ja nie piszę o ektremalnych przypadkach, bo na takie taktowania karty za 700 zł nie wykręcisz to raz. 2 spawa- kwestia uszkodzenia pamięci- kręcenia poza specyfikacje( np. 4ns pamięci) skończy się wcześniej czy później uszkodzeniem karty. 3 spawa- jak zacznie się optymalizować pod Direct 9.0, to nawet 4TI 4800 za 1500 zł nie da rady dla Radeona 9500.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...