Skocz do zawartości
Swieżak

Stara Przygodówka I Win Xp

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam taką starą gre jeszcze z gazety pt. Woodruff and the schnibble of azimuth.

Kiedyś jak miałem windowsa 98 to normalnie działała. Problem sie zaczął jak chciałem sobie zagrać na xp. Włączam gre a tu wyskakuje jakiś błąd biblioteki a potem że nie może znalesc pliku woodruf.exe. Próbowałem z trybem zgodnosci i nie pomaga. Czy jest jakiś sposób bym mógł zagrać w tą wspaniałą jak dla mnie przygodówke?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiscie ze mozesz zagrac, jedyne co Ci potrzeba to Microsoft Virtual PC plus instalka Twojego starego

wina 98.

Obsluga jest dosyc prosta. Ja mam tak u siebie zainstalowanego win98 i na nim trzymam starsze gierki, ktore

gryza sie z xp.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiscie ze mozesz zagrac, jedyne co Ci potrzeba to Microsoft Virtual PC plus instalka Twojego starego

wina 98.

Obsluga jest dosyc prosta. Ja mam tak u siebie zainstalowanego win98 i na nim trzymam starsze gierki, ktore

gryza sie z xp.

Pozdrawiam.

kardas a masz może jakąś polską instrukcje najlepiej krok po kroku co należy zrobić? Byłbym wdzięczny :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpalasz Microsoft virtual machine, po prawej masz NEW, pozniej klikasz next, jeszcze raz next, wybierasz nazwe

i lokacje , dalej wybierasz jaki to ma byc system z listy dostepnych, klikasz next, znowu next i wybierasz lokacje

gdzie zostanie zapisany plik imitujacy dysk twardy wirualnego systemu, klikasz next i finish.

Pozniej masz w okienku, tym pierwszym swoj system, wybiersz go, klikasz na start i odpala Ci sie dos. No a pozniej postepujesz

juz normalnie jakbys instalowal win98se.

U gory masz opcje do obslugi CD romu lub obrazow dyskow, etc.

Mam nadzieje ze troche to wytlumaczylem. Pobaw sie sam, napewno dojdziesz co i jak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi