Skocz do zawartości
ath

Geforce 8500 Gt / Ge / Gte

Rekomendowane odpowiedzi

wedlug mnie sie nie oplaca... za 296 zl sa Palit 7600GS Sonic

jest to sprawdzona i wydajna grafa za ta cene a gier na DX 10 jak nie ma tak nie ma - chyba, ze ktos mysli o vmodach i itp. to moze sobie kupic 8500, a czemu nie (zawsze jakies nowe wyzwanie)

Edytowane przez DarkArrow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla sportu (3dmarki/syntetyki) i w przyszlosci odpalenia sobie gierek na dx10 by zobaczyc ladna grafe (przy pewno niskim fps)

Jesli ktos chce jednak GRAC, a nie bawic sie w punkty w syntetykach, to lepiej 7600gs/gt albo juz 8600gt :)

Edytowane przez Aludan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moglby ktos z 8500GT (np. Sonic 8500GT) zrobic test w LOST PLANET, pod DX 9 i 10? ustawienia domyslne, rodzialka 1024x768

u mnie:

Snow: 36 fps

Cave: 16 fps

testy robilem bez oc

jestem ciekawy czy, w tej grze dostane baty od 8500GT :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wiesz jestem ciekawy :) bo moj kumpel sklada sprzet i nie wiem czy mu nie polecic jednak 8500GT Sonic, dlatego chce wiedziec czy lepiej wypadnie

bo w Carbonie, TDU - jednak troche jest lepiej

no to może warto odbadać bo seria 8 ma sobie lepiej radzic w nadchodzących tytułach a LOST PLANET to swieżutki tytuł :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moglby ktos z 8500GT (np. Sonic 8500GT) zrobic test w LOST PLANET, pod DX 9 i 10? ustawienia domyslne, rodzialka 1024x768

u mnie:

Snow: 36 fps

testy robilem bez oc

jestem ciekawy czy, w tej grze dostane baty od 8500GT :P

jakie miałes ustawienia grafiki? jaka rozdzielczosc podaj dokładnie wszystko, czy miałes właczone AA a jesli tak to na ile tak a samo z ANIZO jesli miales wlaczone to ile. I tak samo z HDR czy miales wlaczony i jakie ustwaienia no i motion blur tak samo czy miales wlaczony. Poprostu Ci nie wierze bo moge przetestowac w kazej chwili na 7600GT wiec lepiej napisz prawdę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakie miałes ustawienia grafiki? jaka rozdzielczosc podaj dokładnie wszystko, czy miałes właczone AA a jesli tak to na ile tak a samo z ANIZO jesli miales wlaczone to ile. I tak samo z HDR czy miales wlaczony i jakie ustwaienia no i motion blur tak samo czy miales wlaczony. Poprostu Ci nie wierze bo moge przetestowac w kazej chwili na 7600GT wiec lepiej napisz prawdę.

przeciez napisalem, ze domyslne ustawienia (te co ustawia gra i 1024x768)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

w 800x600 mam:

Snow: 41 fps

nie mam po co klamac... jak chcesz to zapodaj sobie 7600GT i odpal gre na tych samych ustawieniach i rodzdzialce, np. 800x600 - wyniki powinienes miec podobne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe czy mi uwierzysz :lol:

Tutaj proszę bardzo ustawienia:

Dołączona grafikaDołączona grafika

A tutaj wynik testu:

Dołączona grafika

Snow: 34 fps

Cave: 26 fps

Czekam na odpowiedź ze strony 8500GT ;]

@Dark Arrow

Dziwne, że mam aż 10 fps więcej w Cave, a 2 fps mniej w Snow o_O Fakt moja karta leciała na 770(690 vertexy)/860. Widać, w Snow ważne są PS'y, których twój 76 ma 12, a moja 7300 tylko 8 [; Za to w Cave na wydajność przekłada się wydajność Ropów...

Edytowane przez Free

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zwroc uwage, ze w Cave znaczenie ma procek, a ja all testy robilem na stockowych ustawieniach procka i grafy

proc: 1800Mhz

grafa: 500/1400

w weekend zobacze po oc

tutaj test w 800x600:

Dołączona grafika

w 1024x768 mam tyle ile napisalem wczesniej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to chłopaki raz jeszcze zrobicie testy ale zeby teraz wszystko było jasne to w ustawieniach takich jak na screenach:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

wszystko na najniższych ustawieniach tylko rozdzielczosc to 1024x768

A i jeszcze ustawienie procesora temu dajemu 2400MHz

Jesli wszystko zrozumiałe to zróbcie raz jeszcze test i zrobcie update swoich wczesniejszych postów.

ok wiec zrobiłem tak test czyli:

Procesor Sempron64 @ 2400MHz

Grafika 8500GT 256MB DDR3 rdzeń 600MHz / pamięc 600(1200)MHz (ustawienia stockowe)

SNOW: 30

CAVE:18

Edytowane przez 21szpak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiec tak powiem na wstepie, ze wkradl mi sie blad wczoraj... mianowicie te:

Snow - 36 fps

Cave - 16 fps

nie wyciagnelem na rozdzialce 1024x768 a 1024x576 - nie wiem jak to sie stalo

------

przed chwila zrobilem nowe testy i oto wyniki:

Wszystko na low/none, 1024x768:

Snow - 38 fps

Cave - 16 fps

Wszystko na low/none, 1024x576:

Snow - 43 fps

Cave - 16 fps

Ustawienia standardowe, 1024x768:

Snow - 31 fps

Cave - 16 fps

Ustawienia standardowe, 1024x576:

Snow - 36 fps

Cave - 16 fps

Sprzet nie krecony (procek 1800MHz, grafa 500/1400), stery do grafy 160.03

jak widze to na tym 8500GT jest znacznie slabiej ;/ masz mozliwosc zrobienia testu pod DX 10?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety ale to by sie wiązało z zainstalowaniem badziewia jakim jest dla mnie VISTA :-) zreszta 1GB to by było wtedy już za mało ramu. Musze jednak napisac ze karta dostaje skrzydel po podkreceniu choc i tak odstaje od 7600GS 500/1400. Sadze ze to jednak jeszcze sterowniki maja tez cosik do powiedzenia zobaczymy moze NV cos nowego wypusci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh testowalem teraz Galaxy 7300GT 128MB DDR3 w demie Lost Palnet i co ciekawe przy ustawieniach wszystkiego na max bez AA ANIZO i HDR demko wywala mnie błedem tupu out of memory tak wiec niestety w tej "grze" nie bedzie porownania. ale ogolnie rzecz biorac to blizej 8500GT ma do 7600GT niz do 7300GT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo to wina 128MB u mnie jest to samo... daj all na maxa tylko cienie na medium i powinno ruszyc

niestety ale nie da rady :-) poprostu pojade karte w porownaniu za te 128MB (standard na dziś to 256MB) i wsio.

Jeszcze jedno mam karte dzwiekowa SB Live! 24bit i to jak ona reaguje na włozenie tej karty od Galaxy to masakra, piski i trzaski takie sieje zakłócenia ten 7300GT od Galaxy m.a.s.a.k.r.a!!! Na zadnej innej karcie tak nie ma a mam jeszcze Leadtek PX7600GT Extreme.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam jestem tu nowy i mam problem jaką kartę polecacie kupić mam do wyboru 2 karty i tak 7600GS 256MB/128bit ZALMAN, 8500GT 256MB SONIC. I którą z nich byście mi polecili proszę was o pomoc. Z góry dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam jestem tu nowy i mam problem jaką kartę polecacie kupić mam do wyboru 2 karty i tak 7600GS 256MB/128bit ZALMAN, 8500GT 256MB SONIC. I którą z nich byście mi polecili proszę was o pomoc. Z góry dzięki.

7600

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzisaj zrobilem test w LOST PLANET po malym oc:

ustawienia grafiki defaults, rozdzialka 1024x768 [proc 1800MHz, grafa 600/1600]:

Snow - 37 fps (bez oc grafy 31 fps)

Cave - 16 fps (bez oc grafy 16 fps)

btw. http://www.in4.pl/recenzje.htm?rec_id=414 [test w LOST PLANET 8500/8600/8800 w dx 9/10]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi